Természetkárosítás bűntett miatt folyik büntetőeljárás – a sajtóhírek szerint – Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kilőtt farkas ügyében – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálatának MTI-hez csütörtökön eljuttatott válaszából.

Büntetőeljárás indul a Svájcból indult, de Magyarországon kilőtt farkas ügyében

Fotó: Wolf Switzerland Group

A Boon.hu korábban azt írta, hogy információik szerint a Nemzeti Nyomozóiroda (KR NNI) vizsgálódik a Magyarországon kilőtt, svájci jeladóval ellátott farkas ügyében.

Az MTI-nek az ORFK megerősítette, hogy büntetőeljárás folyik az ügyben, amit a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat természetkárosítás bűntette miatt.

Hozzátették, hogy az ügy részleteiről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni.

Az ACNews szerint a vadász tévedésből lőhette le a farkast: kutyának nézhette azt, és csak később vette észre, hogy farkast talált el. A jeladóját ezután levehette róla.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Szegény farkas nem olvasta a nagy kék óriásplakátot, hogy: Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a NER oligarchák erdőit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Clavigo: ...erre van egy nagyontaláló közmondás...aki nem tud arabusul ne beszéljen arabusul...fogalmad sincs hogyan zajlik le egy vadászat. Azt amit te a tévében láthattál az egy társaság vadállomány szelekciós levadászását bemutató filmje lehetett...az pedig csak annyiban hasonlít a vadászatra hogy lelövik az állatot. ...
szegény hazám
@Csizmás Kond: Válasza hasonlít német putyuli gondolkodására. Szórt és ésszerűtlen, mert másról beszél mint Bodóné. Köszönöm, hogy butaságát önként bizonyította..
Clavigo
@Csizmás Kond: 76- tól vadászengedély...(?) Jó elvtárs lehettél,,Kandúr..,, Vagy Csocseszkú vagy ( ha már átjöttél,,) Kádár idejében.. Szerintem inkább csak hazudsz..
lampa laz
@Csizmás Kond: lehet, h naív gondolat, de amikor egy jeladóval ellátott állat vándorlását figyelemmel kísérik akkor az adott ország arra szakosodott szervét is értesítik amerre és ahova tart. Ennek pedig tájékoztatnia kellene/illene az összes vadásztársaságot, h -az ilyen hülyék mint ez is aki kilőtte- figyeljenek ne hogy véletlenül is elejtsék. Sajnos nem egy esetben kiderült már, h a hivatásos vadászok is előszeretettel ritkítják a védett vadállományt.
Csizmás Kond
@lampa laz: Egy jeladóval ellátott állat jelen esetben egy farkas csak ott kuriózum ahol nincs olyan állat tehát a félvilágnak hivatalosan tudtára adni az ilyent nem szokás. Vannak olyan országok, ahol a magánterületre betévedt bármilyen állatot lelőhet a tulajdonos, sőt akár az embert is ráfogva hogy állatnak vélte. Ez a mostani eset itt nálunk, csak a naiv tudatlansággal rendelkező emberek hőbörgése...mert azt hiszik ha mindenféle fészbukos marhaságokon petíciókat indítanak ők fogják ellenőrízni a törvényt...butaság a javából...és szégyen hogy minden ilyen porszemnyi valamin ennyire felakadunk de amin kéne pl az a sok emberáldozat sunyítunk mint lepény a fűben.
bence
Majd a végén kiderül , hogy orbánhoz közeli macskajancsi tette és akkor már fel sem merülhet a büntethetősége !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.