Elsősorban a magyarok számára rossz hír, hogy nem foglalkoztatnak majd túl sok embert, először ráadásul kínai munkásokat hoznak ide. 

Debreceni akkugyár: először kínai munkások érkeznek majd, nem magyarok, de a legtöbb folyamat egyébként is automatizált leszMTI/Czeglédi Zsolt

Fred Zhang, a CATL nemzetközi kommunikációért felelős menedzsere a növekedés.hu-nak adott interjújában beszélt a Debrecenben építendő gyárról. Elmondta: a debreceni gyár az európai autógyárak kiszolgálója lesz, mintegy 30 márkának szállítanak majd innen akkumulátorokat. 

A CATL debreceni üzeme lehetővé teszi számunkra, hogy megbírkózzunk az európai piac növekvő igényeiből fakadó kihívásokkal, javítsuk globális termelési hálózatunkat, és segítsük az e-mobilitás és az európai energetikai átállás felgyorsítását

– mondja Zhang.

Arrais kitért, hogy a gyár tervezése még jelenleg is zajlik, csak a véglegesítés után nyújtják majd be az építkezési engedély megszerzéséhez szükséges iratokat. A cég közlése szerint azonban a nyár elején várhatóan megindulhatnak az építkezések, 2024-ben a próbaüzemre, 2025-re pedig a teljes kapacitáson történő termelésre állnak át.

Zhang azt is elmondta, hogy a debreceni gyár szinte teljesen automatizált lesz, a munkafolyamatok nagy részét a robotok végzik majd.

Elsősporban a gépek működését felügyelő személyzetre lesz szükség, karbantartó szerelőkre, gépkezelőkre, technikusokra, mérnökökre. Az első időkben kínai szakemberek is érkeznek a gyár beindítását felügyelni, az idő előrehaladtával a tervezett 9000 fős létszám nagyrészét helyiekből szeretnék biztosítani.

A cég képviselője pedig kihangsúlyozza, hogy hosszú távon terveznek Magyarországon. Az esetleges további bővítés pedig a piaci keresletet, a piac fejlődése, a befektetési környezet, a helyi ipari lánc fejlődése, a szakképzett munkaerő elérhetősége és a költségszint befolyásolja.

Forrás: növekedés.hu

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@vacsi: Má ' megbocsáss, de a magyar kormány milliárdokkkal támogatja ennek a gyárnak a megépitését, munkahelyek létrehozása céljából. Eddig 340 milliárdot kapott a kinai cég, aki épiti. A magyar kormány ezek szerint kinai munkavállalóknak hozat létre munkahelyeket?? Nem gondolkodnátok néha egy kicsit?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Maccska: Akkor te igen gazdaglennél és nem itt koptatnád a billentyűket ha lenne 200 hektár földed. 1 hektáron 5,4 tonna búza terem 221 x 5,4=1193,4 tonna x 120 000=143.208 000.-ft
Aki Én
@Maccska: Milyen sok munkahely, te agyatlan?
Kínaiak meg robotok fognak dolgozni.
Mérgező-e?
Talán olvass utána, ne csak a hazug propagandát figyeld, mert hülye maradsz.
ómió
Először betanulást nem igénylő "folyamatismerők" jönnek!? Na, ne má'!
Aki Én
@ómió: Látom megértetted a cikket, ezért próbálod butasággal elvenni az élét.
ómió
@Aki Én: Látom, te is! Ezért nehéz belemagyaráznod minden bolsi baromságot!
Aki Én
@ómió: Megriadtál, hazudós balfasz?
Ma elég korán vége lett a vizitnek, te buta bolsi csicska.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.