Elsősorban a magyarok számára rossz hír, hogy nem foglalkoztatnak majd túl sok embert, először ráadásul kínai munkásokat hoznak ide. 

Debreceni akkugyár: először kínai munkások érkeznek majd, nem magyarok, de a legtöbb folyamat egyébként is automatizált leszMTI/Czeglédi Zsolt

Fred Zhang, a CATL nemzetközi kommunikációért felelős menedzsere a növekedés.hu-nak adott interjújában beszélt a Debrecenben építendő gyárról. Elmondta: a debreceni gyár az európai autógyárak kiszolgálója lesz, mintegy 30 márkának szállítanak majd innen akkumulátorokat. 

A CATL debreceni üzeme lehetővé teszi számunkra, hogy megbírkózzunk az európai piac növekvő igényeiből fakadó kihívásokkal, javítsuk globális termelési hálózatunkat, és segítsük az e-mobilitás és az európai energetikai átállás felgyorsítását

– mondja Zhang.

Arrais kitért, hogy a gyár tervezése még jelenleg is zajlik, csak a véglegesítés után nyújtják majd be az építkezési engedély megszerzéséhez szükséges iratokat. A cég közlése szerint azonban a nyár elején várhatóan megindulhatnak az építkezések, 2024-ben a próbaüzemre, 2025-re pedig a teljes kapacitáson történő termelésre állnak át.

Zhang azt is elmondta, hogy a debreceni gyár szinte teljesen automatizált lesz, a munkafolyamatok nagy részét a robotok végzik majd.

Elsősporban a gépek működését felügyelő személyzetre lesz szükség, karbantartó szerelőkre, gépkezelőkre, technikusokra, mérnökökre. Az első időkben kínai szakemberek is érkeznek a gyár beindítását felügyelni, az idő előrehaladtával a tervezett 9000 fős létszám nagyrészét helyiekből szeretnék biztosítani.

A cég képviselője pedig kihangsúlyozza, hogy hosszú távon terveznek Magyarországon. Az esetleges további bővítés pedig a piaci keresletet, a piac fejlődése, a befektetési környezet, a helyi ipari lánc fejlődése, a szakképzett munkaerő elérhetősége és a költségszint befolyásolja.

Forrás: növekedés.hu

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@vacsi: Má ' megbocsáss, de a magyar kormány milliárdokkkal támogatja ennek a gyárnak a megépitését, munkahelyek létrehozása céljából. Eddig 340 milliárdot kapott a kinai cég, aki épiti. A magyar kormány ezek szerint kinai munkavállalóknak hozat létre munkahelyeket?? Nem gondolkodnátok néha egy kicsit?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Miért, a magyarok akarnak majd a kínaiaknál dolgozni?
kereső
@vacsi: Má ' megbocsáss, de a magyar kormány milliárdokkkal támogatja ennek a gyárnak a megépitését, munkahelyek létrehozása céljából. Eddig 340 milliárdot kapott a kinai cég, aki épiti. A magyar kormány ezek szerint kinai munkavállalóknak hozat létre munkahelyeket?? Nem gondolkodnátok néha egy kicsit?
kereső
@Maccska: És? Moost mondani is akartál valamit, vagy csak a szád járt? Ha, már megszólitasz, akkor miért is nem ahhoz szólsz, amit irtam?
csipetke
@kereső: 15:41 Ez egy elmeroggyant kormány. Azt mondták,hogy azért adtak ennyi pénzt az akksigyárnak,mert munkahelyeket teremtenek. Kár,hogy nem mondták el,hogy kinek. EGY MUNKAHELYET 60 MILLIÓ FORINTÉRT TEREMTETTEK KÜLFÖLDI MUNKAVÁLLALÓKNAK. NEM A MAGYAROKNAK!!! Mennyire kell idiótának lennie egy kormánynak,hogy nem a magyarokon segít,hanem a kis ferdeszeműeknek? 340 milliárdot adtak az egyébként is gazdag gyárnak. Ez a pénz azonnali 50%-os emelés lehetett volna a pedagógusoknak. Közgazdászok-szakértők szerint ez a gyár soha nem fog az országnak hasznot hozni,mert a kínai kiviszi innen a profitot. Elvileg jobban fog mutatni a GDP, de ez minden, az országnak haszna nem, csak kára lesz ebből,mert elszipkázzák a vizeinket,és jóminőségű termőföldet tesznek tönkre végérvényesen. A kínai pedig a mi pénzünkön megveti a lábát Európában. Ezt a kormányt ki kéne lőni a Marsra,de csak oda,nem retúr. Pár év alatt a kis zöldek is elmenekülnének onnan.
csipetke
@kereső: 15:41 Még lemaradt.- az utolsó mondatodra.- nem, mert nincs nekik mivel. Láthatod,hogy fel se fogják ezt az egészet...
csak úgy....
@Maccska: tibim,te egy tudálékos elmebeteg! eriggy ki inkább a kecskédhez... :)
kereső
@Maccska: Elolvastam És? Akkor már nem is igaz a következtetés, amit irtam?
Minek jár annak a szája, akinek nincs mondanivalója?
kereső
"A CATL debreceni üzeme lehetővé teszi számunkra, hogy megbírkózzunk az európai piac növekvő igényeiből fakadó kihívásokkal, javítsuk globális termelési hálózatunkat, és segítsük az e-mobilitás és az európai energetikai átállás felgyorsítását"- mondja a kinai. - azaz megvetjük a lábunkat Európában a magyar kormány pénzén.És mert egy tőkehiányos országban tesszük ezt, ezért aztán készen állunk az ujgyarmatositásra.
A hülye magyar kormány pénzügyi támogatásával.

Már csak én kérdezem, a hülye magyar kormányt? Magyarországnak nincsenek innovációra képes mérnökei,akik megfelelő dijazásért magyar akkugyárat tudnának épiteni? Nem hiszem el...
csipetke
Az,hogy a használt akksikkal mi lesz,kevés helyen hallani. A cég,amelyik gyártja,köteles visszavenni, és a használt akksiknak újabb gyárakat építenek,ahol ezeket újra feldolgozzák. Azt meg hogy nálunk milyenek a környezetvédelmi előírások,azt tudjuk, itt mindent IS kijátsszanak. Szépen lassan tönkrevágják az országot,mint ahogy eddig is erre gyúrtak.Nem elég,hogy lepusztították az oktatást,egészségügyet, most a sok rohadt akksigyár miatt (már 28 ilyen működik itt) egy sivatag lesz az országból, sajnos belátható időn belül. Mindezt egy olyan ember miatt,aki ezt vette a fejébe, és nemigen érdeklik a szakértői vélemények.
drrotf
A kinai főcsővezető kijelentette, hogy ha a költségszint megfelelő lesz akkor további beruházások is várhatók.Azt is mondta hogy most elsősorban kínai emberek fognak Debrecenben dolgozni.Nekem ez annyit jelent,"Magyar ember! Ha "ócsóbb" vagy egy kis kínainál, akkor továbbiakban is beruházunk Magyarországon!Mi ez ?Csak nem az "ócsó" munkaerők vására?A kínaiak letörik a magyar munkabéreket, vagy fel akarják ne tán emelni?
vacsi
@kereső: De, gondolkodom - és nem gondolom, hogy magyarok szeretnének kínaiak alatt dolgozni. Na jó, egy-kettő esetleg. Tehát marad a munkanélküliség...
vacsi
@drrotf: Na, akarnak vajon itt magyarok dolgozni?!
csipetke
@Maccska: 16:20 Gondolod,hogy 340 milliárd egy havi béremelést jelent?Ezt egy közgazdász szakértő mondta ezt, aki némileg okosabb,mint nagymárton
csipetke
@Maccska: 16:41 Már a múltkor is be lett neked linkelve a 28 akksigyár helye. Neked hányszor kell valamit mutatni,hogy egyszer felfogd? Mellesleg a parlamenti vitanapon is 28 akksigyárat említettek, senki ne vitatta. Nincs itt hazugság, miért nem nézel utána?
csipetke
@Maccska: 16:20 Van fogalmam,hogy mennyi a 120 hektár, nekem is vannak földjeim örökség útján,nyilván nem ilyen nagy terület.
@Maccska: 16:46 Nyiván ki kellene számolni. De ne ezen lovagolj,hanem azon,hogy orbán ezt az elképesztő összeget kidobta az ablakon,holott a kínait enélkül is ideette volna a fene, neki az volt a fontos,hogy legyen olyan kormány aki beengedi őket Európába
jáger laszló
Li-Pol akku a menő manapság ,de a jövő fölöttébb bizonytalan!!
Nem esküdnék + ,hogy 10 év múlva is ez lesz a helyzet!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
szaboria1
@kereső: Ráadásul egy csaló kínai céggel üzletel a magyar kormány.
csipetke
@Maccska: 16:48 Nincs rád több szabad vegyértékem. Hozzád a jóIsten türelme is kevés. A cikk címe,ahol megnézheted ennek a sok rohadt akksigyárnak a helyét.-Térképre tettük orbán viktor épülő akkumulátorgyár nagyhatalmát. De ne rinyálj két nap múlva,hogy a 28 gyár hazugság
csipetke
@Maccska: 16:59 Thüringiából most hajtották el őket a civilek. Ha már írsz, nézz utána,hogy ne tűnj olyan nyominak.
Nem tudom,felfogod-e,hogy a már működö 28 gyár mekkora energiát-vizet zabál fel? Most az adófizetők pénzéből építenek a ruszkigázra alapozó gázerőműveket,hogy ezt a sok rohadt gyárat ki tudják szolgálni. Mindenképp mi szívunk.
drrotf
Remélem Ó.Viktor a kínaiakkal kötött szerződésben kikötötte, hogy nem lehet a kínai dolgozók , s így a betanított magyar dolgozók havi jövedelme 560 ezer forint alatt, mert hogy a legutóbb annyi átlagbére volt a magyaroknak, és minden kínai dolgozó aszekszuális beállítódottságú, és a magyar anyákat és lányokat , fiúkat és férfiakat ezért nem fogják megtámadni, és nem akarják megváltoztatni a magyar emberek kultúráját!Bár ez utóbbit hiába kötik ki szerződésben, a szerelemnek nem lehet akadályt emelni, mert az mindent legyőz, és már maga az a tény, hogy kínaiak itt vannak és élnek nálunk az is hatással van van és lesz a magyarok viselkedésére , életére, így a kútúránkra is!
szaboria1
@Maccska: Csak területi különbség van a német és a magyar giga beruházás között a német 70 hektár míg a magyar 221 hektár. Tudod e hány nézetméter ez?
Pálinkás Pál
birom,itt ölitek egymást...ahelyett hogy a puhos eltakarításáról menne a vita...
szaboria1
@Maccska: 221 hektár az 2.221 000 négyzetméter. Sántít a 9000 dolgozó ha robotokkal dolgoztatnak. A németeknek van elég víz bázisuk míg Debrecen környékié nem lesz elég.
Aki Én
@Maccska: eddig az volt a pofázás, hogy a munkahely teremtés ellen van, sőt, egyenesen hazaáruló, aki nem akar mérgező gyárat.
Most meg ez? Ti tényleg ennyire kibaszott buták vagytok?
kereső
@szaboria1: Igen, mint kiderült egy megbizhatalan "gazdasági partnerrel" van dolga a kormánynak.
kereső
@Maccska: 17:36. Miért szakitod meg a termelési láncot a termelésnél? Folytasd csak tovább- a fogyasztásig, hogy milyen módon is tart el embereket a 200 ha 20 ark-ás földterület???
Pálinkás Pál
@Maccska: nem ez a trágya ellenzék fog titeket megbuktatni...
kereső
@Maccska: Amelyek szerinted kevésbé környezet szennyezők, energia-és vizigényesek. Na, móricka-mesélj!
csak úgy....
@Maccska: miböl élsz te barom? :) kecskét legeltetsz...
polgarb
Csak is és kizárólag az uniós kiskapu kellett a kínaiaknak, csak hát ugye ehhez találniuk kellett egy hazaáruló népet az unión belül! Sikerült nekik!!
Béla333
Na b+! Akkor most meg elveszik a magyarok munkáját?!
Nem ezt ígérte a maffiacsapat:
""Nem veheted el a magyarok munkáját"
hvg.hu/itthon/20150602_Nem_veheted_el_a_magyarok_munkajat__Orba
vacsi
Már elvesztettem a fonalat... Miről is megy a vita?
jesz
...tehát az alja munkát mi végezzük...
csak úgy....
@Maccska: te egy híres mércemegütö lehetsz! :)
simmering73
Egy teljesen automatizált gyárba 900 ember is bőven elég. A 9 ezer vagy elírás vagy kamu.
simmering73
A Suzukiban 2835 ember dolgozik (2015). És az egy autógyár.
Clavigo
@Maccska: 18.38. Jelents fel mindenkit,,Maccskosz...( mint házmester korodban )... Kiveheted a m- őr egyenruhát a naftalinból..
izéke
Ebből a 9000 munkásból mennyi lesz a titkosügynök,aki figyeli a melósokat,meg ne szökjenek vagy ne láthassanak nem kínai propagandát?
szaboria1
@Maccska: Akkor te igen gazdaglennél és nem itt koptatnád a billentyűket ha lenne 200 hektár földed. 1 hektáron 5,4 tonna búza terem 221 x 5,4=1193,4 tonna x 120 000=143.208 000.-ft
Aki Én
@Maccska: Milyen sok munkahely, te agyatlan?
Kínaiak meg robotok fognak dolgozni.
Mérgező-e?
Talán olvass utána, ne csak a hazug propagandát figyeld, mert hülye maradsz.
ómió
Először betanulást nem igénylő "folyamatismerők" jönnek!? Na, ne má'!
Aki Én
@ómió: Látom megértetted a cikket, ezért próbálod butasággal elvenni az élét.
ómió
@Aki Én: Látom, te is! Ezért nehéz belemagyaráznod minden bolsi baromságot!
Aki Én
@ómió: Megriadtál, hazudós balfasz?
Ma elég korán vége lett a vizitnek, te buta bolsi csicska.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.