Két napig közlekedett az autóval a nevelőanya, amelynek csomagtartójában a megfulladt kétéves kisfiú holtteste volt.

Újabb részletek a nyíregyházi tragédiával kapcsolatban: nevelőanyja két napig autóztatta a kisfiú holttestét a csomagtartóbanillusztráció, Unsplash

Ahogyan mi is megírtuk, a rendőrségre 2023. április 15-én 5 óra 50 perckor érkezett bejelentés, arról, hogy egy 2 éves gyermek életét vesztette. Az is kiderült, hogy a Nyíregyházi Rendőrkapitányságnál jelentkeztek azzal, hogy az autójuk csomagtartójában egy halott 2 éves gyermek van. 

A telex.hu megkeresésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője elmondta: segítségnyújtás halált okozó elmulasztásával gyanúsítja a rendőrség a gyermek nevelőanyját.

Kiderült, a gyanúsított nevelőszülő 2023. január 13-a óta volt nevelőszülője a kétéves kisfiúnak. Április 12-én este megetette a gyereket, aki ennek során félrenyelt, és megfulladt a lakásban. A nő orvosi vagy egyéb segítséget nem kért.

Másnap hajnalban a nő az elhunyt gyermeket betette a gépkocsija csomagtartójába, míg annak másfél éves húgát a gyermekülésbe ültette, majd két napig Nyíregyházán és környékén autózott. 2023. április 15-én a hajnali órákban a nő férje és apósa találtak rá a város határában, majd bekísérték a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra

– írta dr. Szilágyi László főügyészségi csoportvezető ügyész.

Az ügyben őrizetbe vétel nem történt, eddig egy főt hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben. Dr. Szilágyi László tájékoztatása szerint a kisfiú valóban két napig volt a gépkocsi csomagtartójában. Húgát a történtek után a nyíregyházi kórházba vitték megfigyelésre, de rajta nem találtak olyan sérülést, ami alapján bűncselekmény sértettjeként kellene vele számolni.

„A nyomozás további feladata azt tisztázni, hogy bántalmazták-e a gyerekeket. Az elhunyt gyermeken lévő külsérelmi nyomok, sérülések vizsgálata az orvosszakértő feladata” – áll a tájékoztatásban.

A lap értesülései szerint a gyerekek édesanyja egy 17 éves ilki lány, aki egy éve egy nyírségi anyaotthonban van legkisebb gyermekével. Másik két gyermekét kiemelték a családból. 

Forrás: telex.hu
Fotó: Unsplash

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Megfulladt?! Ezek szerint már javában megy a szerecsenmosdatás... Szerencsétlen kisfiú - elvették az anyjától, azzal az ürüggyel, hogy jobb helyre kadják - és a gyilkosai kezére adták. És a gyámhivatal azóta is hallgat - úgy látszik, még nem találta ki, mit mondjon... Szerintem az az ügyintéző, aki ezt intézte, az ugyanolyan gonosz, mint a nevelőszülők!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Megfulladt?! Ezek szerint már javában megy a szerecsenmosdatás... Szerencsétlen kisfiú - elvették az anyjától, azzal az ürüggyel, hogy jobb helyre kadják - és a gyilkosai kezére adták. És a gyámhivatal azóta is hallgat - úgy látszik, még nem találta ki, mit mondjon... Szerintem az az ügyintéző, aki ezt intézte, az ugyanolyan gonosz, mint a nevelőszülők!
jesz
jól jön az a kis pénz, amit adnak a gyerek után...mégha látszatra nevelni, ellátni is kellene egy befogadott kisgyereket...keveset eszik, elvan az udvaron a kutyával...
A gyámügy meg híresen szarik az egészre...
Nessy
@Mirabilis: Honnan szalajtották ezeket a "nevelőszülőket"?? Ezeknél nincs semmi elvárás? A gyámügyeseknél sincs?
Galway
Valahogy nekem nagyon nem kerek ez a történet! Ha valaki egy gyerekülésbe rakott egy (másfél) évessel autózgat másfél napot, hát az már magában is ok arra, hogy feltételezzük, legalább is "egyedi módon" bánik a gyerekkel. Hát még ha egy másik, egy halottka is lapul a csomagtartóban!

Valószínű, hogy ezek a részletekben kiderülő és módosuló magyarázatok arra szolgálnak, hogy eltereljék a figyelmet az Egyházmegye felelősségéről, a bizonyára nagyon mééééééééééééééélyen vallásos asszonyságéról, de átnyomják azt arra a 17 évesre, akiről már szépen leszedték a keresztvizet, akiről már tudható, hogy á, nem is akarta jólétben nevelni a gyerekeit...!
vacsi
Biztos, hogy nem megfulladt - akkor ugyanis nem magzatpózban feküdt volna. Láttam megfulladt halottat, szörnyű volt, nagyon szenvedhetett...
Ráadásul a kistestvére miért a csomagtartóban volt?! Gyerekeket biztonsági ülésbe bekötve lehet szállítani, nem?! Talán őt is meg akarták ölni? Jó esély van rá...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.