A Belügyminisztérium (BM) a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének nyilatkozatára és akcióira reagálva adott ki közleményt hétfőn.

A tanárok ne tanév közben váltsanak munkát – ügyesen érvel a státusztörvény mellett a Belügyminisztérium
Fotó: PDSZ

Szerintük a köznevelést és a pedagógusok új életpályáját támogató törvénytervezetek a köznevelés színvonalának javítását szolgálják, a pedagógusok pedig további béremelésére és egyszerűsített előmenetelre számíthatnak – írja a 24.hu.

Hétfőn országszerte sztrájkolnak a közoktatásban és a szakképzésben dolgozó pedagógusok, a szakszervezetek egységes sztrájknapján. Délután négytől pedig a státusztörvény ellen tüntetnek Budapesten, a menet a Kálvin térről a Belügyminisztériumhoz vonul.

A tárca szerint a törvénytervezetekről másfél hónapja tart a szakmai egyeztetés, rendszeresek a tárgyalások az érdek-képviseletekkel, a szakmai szervezetekkel, a Nemzeti Pedagógus Karral és az Országos Köznevelési Tanáccsal. A minisztérium a szakmai egyeztetések lezárását követően terjeszti a törvényjavaslatokat a kormány elé.

A törvénytervezetek a pedagógusok új életpályáját, a köznevelés színvonalának javítását szolgálják. Az oktatásban a gyermekek az elsők, a pedagógusok további béremelésére, egyszerűsített előmenetelre számíthatnak. Aki jobban tanít, többet foglalkozik a gyerekekkel, jobban kereshet – ígérik, sokadszor.

A BM szerint a közfelháborodást kiváltó új felmondási szabályok azt szolgálják, hogy a gyermekek és a szülők számára kiszámíthatóvá váljon a tanév. A tanárok ne tanév közben váltsanak munkát, hanem vigyék végig az osztályaik tanítását a tanév végéig – közölte a Tankerületi Központjai révén több sztrájkoló tanárt is azonnali hatállyal kirugdosó BM.

A közlemény végén bedobják még a közismert fideszes panelt, miszerint nem minden idők leges-leg nemzetibb fidesz-kormányának, hanem az Európai Uniónak lenne feladata a magyar tanárok bérének emelése, de ők azért mindent meg fognak próbálni az ehhez szükséges pénzek behajtása érdekében.

Mindez Pintér Sándor nyelvén így hangzik: „a dollárbaloldal hathatós közreműködésének köszönhetően Brüsszel továbbra is húzza az időt a Magyarországnak járó uniós források kifizetésére. Az idei pedagógus béremeléshez Brüsszel 166 milliárddal tartozik”.

Forrás: 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Ha Pintér Sanya bá' azt kívánja, hogy a tanárok ne tanév közben váltsanak munkát , és munkahelyet, akkor Sanya bá' ,Te meg ne változtass év közben törvényt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: de csak a te elmebeteg logikádnak!
Eladott Ország
Ady Endre: „Micsoda ésszel kormányozzák ezt a szerencsétlen országot... „ Ennek az országnak lőttek teljesen. Az utolsó kapcsolja le a villanyt.
uploads.disquscdn.com/images/01fa739eafad7f8e2b77440274b0aba71850bbbe8974ff6fbdbc177f3159c512.png?w=800&h=960
Én egész népemet fogom tanítani
memgyar.net/items/21167.jpeg
Nem értek semmihez, de edig jól megéltem belőle
memgyar.net/items/21168.jpeg
Nessy
Ha jól tudom, a béremelés a munkáltató, jelen esetben az állam feladata lenne! Brüsszelnek ehhez semmi köze! Azért oly megnyugtató, hogy országunk vezetőinek, minisztereinek, minisztériumi főosztályvezetőknek, képviselőknek nem kellett a brüsszeli pénzre várnia! Hogy szakadjon rájuk az ég!
Sakk Matt
Ha nem változtatnák meg meccs közben a szabályokat, talán végig fociznák a játékosok a 90 percet!
/magyar-NER automata fordítóval/
ómió
Remélem, a brüsszeli efftársaitok idén is ellopják a fizuemelésetekre valót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.