Hétfőn is megpróbált kordont bontani a Momentum és Hadházy Ákos, itt a dulakodásba torkolló akció miatt a rendőrök könnygázt is bevetettek.

Jogszerű, szakszerű és arányos volt a diákok ellen bevetett könnygáz a rendőrség szerint

Kedd délután a rendőrség közleményben jelezte, a parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy az intézkedés jogszerű, szakszerű és arányos volt.

Mint írják:

a rendőrök a 2023. április 24-én kora este a Budapest, I. kerület, Karmelita Kolostornál tartott, be nem jelentett gyűlés agresszív módon fellépő résztvevőivel szemben a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 49. § (1) bekezdés alapján (a mások vagy saját életét, testi épségét, illetőleg a vagyonbiztonságot közvetlenül veszélyeztető támadás elhárítására, illetve a jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés megtörésére) alkalmaztak vegyi eszközt.

A könnygáz használata előtt a rendőrök többször felszólították a be nem jelentett gyűlés agresszív résztvevőit, hogy lépjenek hátrébb.

A konkrét eset kapcsán a parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy az intézkedés jogszerű, szakszerű és arányos volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság határozottan visszautasítja, hogy a rendőrség bárkit meg akarna félemlíteni!

Forrás: ATV.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Orbán szándéka szerint pintér egy Jolly Joker, de pintér egyik kinevezésének sem tud megfelelni, ideje lenne tehát minden fontos területre önálló miniszert kinevezni és megkezdeni egy normális kormányzást így 12 év lebzselés után!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
fideszék óta a lopás is jogszerü, persze csak nekik...
csak úgy....
@KisTehen: akkor mi a faxnak vették azt a rengeteg éleslöszert?
vitriol
Orbán szándéka szerint pintér egy Jolly Joker, de pintér egyik kinevezésének sem tud megfelelni, ideje lenne tehát minden fontos területre önálló miniszert kinevezni és megkezdeni egy normális kormányzást így 12 év lebzselés után!
Qqberci
"Jogszerű, szakszerű és arányos"

Lóf@szt!...
jáger laszló
Természetesen hiszen a diákok óriási veszélyt jelentettek az építkezés egészére!!:Remélhetőleg ezek után minden kordonos építkezésnél a rendőreink ilyen erővel ,eszközökkel fogják védeni a kordonokat!!??
Más +oldás nincs illetve L képzelhetetlen!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Hazugság! A rendorok felszolitas nelkul hasznaltak a konnygazt. Tulzo es ertelmetlen volt a beavatkozasuk.
Juhász István
Érdekes. Anno, 2006- ban a TV székház ostroma kapcsán a rendőri fellépés BRUTÁLISNAK lett minősitve, pedig akkor autók égtek, kirakatok törtek, sőt behatolás is történt a székházba, ahol hatalmas károk keletkeztek. Mindkét oldalon történtek súlyos sérülések. R. Máriusznak még a szemét is kilőtték... Igaz, visszanőtt. Milyen szerencsés a fickó.
FLETÓ
Börtönben lesz az érettségi + a nyelvvizsga is nekik?!
balos
@vitriol: A pinter nevű maffiozó megígérte,két hét alatt rendet tesz!Hát ezt a rendet már a káosz kifejezés sem tudja feledtetni!
balos
@Shikari: Kurva muszkákkal háló anyád és családod a csőcslék,magának olyan múltja van a haza ellenségeinek kiszolgálásából,hogy az kilóméteres lajstrómót tesz ki!A putyin nevű új náci támogatásával beírtad magad és családod az új Mohácsi vészbe!Mész a sztyeppére!
simmering73
"Ez az ember nem a nemzet szolgája, nem az „emberek miniszterelnöke”, nem egy felelős állami vezető, és messze nem egy államférfi, hanem egy cinikus ripacs, aki megalázza a kiszolgáltatott tanárokat és diákokat, akiknek az életét ő teszi tönkre. Orbán és hívei „szemkilövőnek” nevezték azokat a rendőröket, akik felfegyverkezett, köveket dobáló csőcseléket próbáltak megfékezni. De Orbán rendőrei ártalmatlan és szelíd embereket, tanárokat fújnak le könnygázzal, akik a rendszer képmutatása és hazugsága ellen tüntetnek, aminek jelképe a hivatala elé húzott kordon.

Orbán Viktor, a „nagy kordonbontó” nem tűri, hogy az ő kordonját lebontsák. Hozzá nem nyúlt senki, de ő simán megvereti és könygázzal lefújatja Hadházy Ákost, aki egy ugyanolyan parlamenti képviselő, mint amilyen ő volt a Kossuth téri kordonbontás idején. El lehet képzelni, mi lesz itt, ha az önkényuralom ellen fellázad végre a nép. Márpedig ő nem ad más esélyt nekik."
nepszava.us/orban-a-tanarokat-dicserte-mikozben-a-rendorei-konnygazzal-fujtak-le-a-tanarokat/
Clavigo
@Shikari: Te egy szimpla ,egy személyes csőcselék vagy .,muszkaszopó.
Clavigo
@Shikari: te muszkaszopó oláh..( így korrekt )
Pálinkás Pál
@Maccska: nektek brüsszelből nem pénzt küldenek, hanem selyemzsinórt...
ómió
Szóval, akkor, nem olyan, mint Tordai effti villaépítkezése!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.