A Dunakorzó és a Marriott szálló közvetlen közelében bukkantak az IRIAS HUNGARY Nemzetközi Tudományos Kutatási Vezetéstechnikai Intézet Magyarországi Kereskedelmi Képviseletére, ami hasonló kiváltságokat élvezhet, mint az orosz kémbank.

Rejtélyes orosz intézet Budapesten – A kémbank után az IRIAS is sérthetetlenséget élvez

Fotó: Pixabay

Az IRIAS múltja egészen 1976-ra nyúlik vissza. Berlinben alapították az akkori kommunista tömb nyolc országának részvételével (Európából a románok és a jugoszlávok maradtak ki, az egyetlen kontinensen kívüli alapító Mongólia volt). – számol be a Telex.

A szervezet a KGST-n belül működött, és az azt létrehozó megállapodás alapján úgy fest, az egész KGST-t behálózó rendszert hoztak létre a termelésben, irányításban részt vevők krémjét bevonva, melyben megismerték és megosztották egymás termelési, vezetési gyakorlatát, a tudományos eredményekkel bezárólag – írja az IRIAS-ra rátaláló 24.hu.

Az IRIAS magyarországi rezidensei vélhetően „ugyanolyan kiváltságos helyzetet élvezhetnek, mint a nemrég amerikai szankciós listára került, ezért Magyarországról távozó, kémbankként emlegetett Nemzetközi Beruházási Bank, vagy éppen az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviseletének közreműködői”. Erre abból a 2022-ben létrejött dokumentumból következtetnek, amelyet a fióktelep alapításához Moszkvából küldtek a magyar cégbíróságnak.

A dokumentum szerint a szervezet létrejöttéről szóló megállapodás többek között sérthetetlenséget biztosít az IRIAS helyiségeinek, dokumentumainak, vagyona mentességet élvez bármilyen közigazgatási és bírói beavatkozással szemben, és az intézet mentesül egyebek mellett a szolgálati használatra rendelt export-import korlátozás alól – részletezi a Telex.

A „többi között ezeket a kiváltságokat nehezményezték a kritikusok a beruházási banknál, mivel e privilégiumok adott esetben megkönnyíthetik a kémkedést” – hívja fel a figyelmet a 24.hu.

Az IRIAS pontos tevékenységét egyelőre nem sikerült kideríteni. A szervezet magyarországi kézbesítési megbízottja, Hörcsik Lajos Kálmán ügyvéd (a fideszes országgyűlési képviselő, Hörcsik Richárd unokaöccse) „nem kapott felmentést a titoktartási kötelezettség alól”, hogy ezekre a kérdésekre válaszoljon – illetve arra, hogy hogyan került kapcsolatba a moszkvai intézettel –, az újságíró megkeresésére annyit mondott: „a háború kitörése óta »érzékennyé« vált a téma”. A 24.hu az IRIAS ügyvezetőjét, a debreceni illetőségű Deák Bernadettet sem tudta ,egszólaltatni, mert az emailben küldött kérdésekre nem kaptak választ. Az IRIAS székhelye az V. kerületi Apáczai Csere János utcávan található többszintes társasház első emeleti lakása, ahová egy magánszemély is be van jelentve, aki szintén elárkózott attól, hogy információt adjon.

Forrás: Telex, 24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@KisTehen: Cia te kis humorzsák. Te olyan vicces vagy, hogy a Fővárosi Nagycirkuszban kéne fellépned, mint a beszélő ökör. A művésznevedet is kitaláltam: Orbán Marhája.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
@KisTehen: Cia te kis humorzsák. Te olyan vicces vagy, hogy a Fővárosi Nagycirkuszban kéne fellépned, mint a beszélő ökör. A művésznevedet is kitaláltam: Orbán Marhája.
puszt
@KisTehen: „2022-ben létrejött dokumentumból következtetnek, amelyet a fióktelep alapításához Moszkvából küldtek a magyar cégbíróságnak" Buta tehén...
kereső
@KisTehen: Elolvastad a cikket barom? Mert a cikkben az van: ennek a kgst teremtménynek a múltja 1976 -tól számitódik- akkor alapitották Berlinben(NDK).
A magyarországi fióktelep alapitása 2022 , a Cégbiróságnak megküldött iratok szerint- amelyek igazolják, hogy ugyanolyan kiváltságoakt élvez Magyarországon , mint az IIB.
Egyszóval te primitiv barom- ne röhögj, hacsak nem magadon röhögsz, hogy egyszerú magyar mondatokat nem tudsz értelmezni.
kereső
Jó ha tudja a "nagyérdemú", hogy a minap nagy csinadattrával bejelentett kinai beruházási bank 2020 óta van jelen Magyarországon, és 2022 óta múködik is az országban. Ezt meg úgy adták elő, mintha mindez most történne.

Szóval vannak már nyilvánosan orosz kémfedő szervezetek, nyomul a kinai kommunista állam...orbán viktor szuverenitását erősitendó!
Béla333
A jelek szerint az állam maffia mindenféle titkos szálon kötődik az oroszokhoz...
Undorító amit csinálnak, ez már tagadhatatlanul hazaárulás, a magyar nemzeti érdekek lábbal tiprása!
Clavigo
@Shikari: Inkább állj neki megfejni a @KisTehen: - et,,te idióta.Mindketten lehiggadtok..
kereső
Ezzel váltják ki a Horizont+ Eu-s kutatási programot?
Aki Én
@Clavigo: A tehenünk egy férfi. Szerintem ezek már rég egymásra találtak.
Dr. Proktor
Hát hány ötödik hadoszlopa van még a rohadt ruszkiknak Magyarországon?
A KÜM-ben is ott vannak?
kereső
@Dr. Proktor: Mi az a kérdőjel a végén, hogy ott vannak-e? Kijelentő mondat az- 2013 óta a külügy szerverei és levelező rendszere orosz felügyelet alatt van...
Alfa
@Dr. Proktor: egy de nagy!
Az egész kibaszott kommunista-keresztény-fasiszta orbán és a narkós pedofil fidesz-ner szekta egy kibaszott 5-id hadoszlop az EU-NATO-ban
Eladott Ország
@kereső: ma, 09:45 ♦ Csak a jó ég tudja, mennyire vagyunk eladósodva Kína és a ruszkik felé és mi lesz ennek az ára?!
Nessy
@Eladott Ország: Majd amikor törleszteni kell megtudjuk!
Eladott Ország
@Nessy: ma, 10:09 ♦ Már most törlesztük hitelt egy újabb hitel felvételével, aminek kamata magasabb mint az előző volt. A Fitch Ratings ezúttal nem módosított korábbi BBB minősítésén ütemezett felülvizsgálatakor, de negatív lett a magyar államadós-besorolás kilátása. Lehet, hogy negatív az államadósság-besorolásunk kilátása, de vannak főispánjaink és vármegyéink, szóval bekaphatják. A nyugatiaknak pozitív államadósság-besorolásuk van, mi meg pacalt eszünk. Kinek mit intézett a kormánya. Tolják fullba a kretént, ahogy a csúti geci adja nekik a napi szöveget. Biztos, hogy qrva nagy bukásba viszik az országot a hatalommánia miatt! Hogy a háziasszonyok is értsék: BBB = Biztoslehetsz Benne, hogy Bóvli.
A háttérhatalom által irányított kapitalista karvalytőke megtámadta szeretett hazánkat! Orbán: „ütnek, vernek, rúgnak, harapnak bennünket!” El akarják pusztítani a nemzetünket hogy átoperáljanak minket migránssá!
uploads.disquscdn.com/images/4779ea02eaf4c22f5f876a8363d1b15772008b74d1dab03e636164ce4090d0cf.jpg?w=600&h=718
kereső
@Eladott Ország: No problem. A lényeg, hogy van az összelopott - a magyaroktól ellopott- vagyonokból : MHB Zrt- Magyar(Maffia) Holding Bank Zrt- ténk. Mármint orbánnak. A magyaroknak meg a szakadt zsebük- amelyben hónap közepétől kotorásszák a betevőre valót.
kereső
@Eladott Ország: 10:29 Gyanithatóan ez a hitel is a halasztott gáz-és olajvásárlás árának törlesztésére megy. "Ne mi fizessük meg a háború árát"- ja, hogy ez csak a szokásos propaganda szöveg- és egyúttal a választási kampányban elhangzotzt egyik hazugsága orbánnak? Úgy már minden rendben van- hiszen Magyarország jogállam, amelyben szbad-és tisztességes választásokkat tart a végrehajtó hatalom=kormány=orbán.
ómió
Pedig efftársilag nálunk már rég az ukrán kémbank a divat! Főleg a Turuldöntő!
kereső
"Hát nem gyönyörű? Itt tartunk? Hogy a trottyos gatyás utcai harcos Krisztus szakmunkás egy karikás ostorral a kezében csattogtat és mindenki álljon hátrébb? Mi a fene folyik itt? A porondmester idomítja az állatokat? A híveknek meg rögtön az jut az eszébe, hogy a miniszterelnök úr járjon korbáccsal és basszon oda, mert akkor jobban fogják tisztelni? Az már régen baj, ha ostorral kell a tiszteletet kiérdemelni, kedves hívek a krisztusi szakmunkában. Nagyon beteg a magyar közélet, nagyon mélyen vagyunk a morális mocsárban, nagyon a legalja az a műsor, amit itt jó ideje tolnak a pofánkba. Az, hogy közben a fél ország segge kilóg a rongyos gatyából, az, hogy nulla jövőképünk van per pillanat, mert a pénzek, amiket sikeresen elkorrumpáltak a háztól, nem jönnek, az, hogy a fél világ előtt a háborús bűnössel azonosítanak minket, az, hogy minden szövetségi rendszerünket szétbarmolta a karikás ostoros a V4-től, az Európai Unión át az USA-ig, lényegében fel sem tűnik senkinek. De attól, hogy a demens vénember hétvégén Magyarországra érkezik, mindegyik el van alélva a szakmunkáson át a köztársasági elnökig. De marha jó lesz nekünk. "

/kolozsvaros.com/
CsipkeRózsa
Érdekes, hogy milyen sok disznóság derül ki csak utólag, a kormány azt csinál, amit akar? Ki a felelős ilyenkor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.