A DK feljelentést tesz Orbán Viktor ellen állam elleni bűncselekmény feljelentésének elmulasztása, valamint hivatali visszaélés miatt az orosz kémbank ügyében.

Feljelentést tettek Orbán Viktor ellen –  Állam elleni bűncselekményben való részvétellel vádolják
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Miután alig két héttel ezelőtt az Egyesült Államok budapesti nagykövete, David Pressman bejelentette, hogy szankciók alá vonják az orosz kémbankként elhíresült, részben az Orbán-kormány kezében lévő Nemzetközi Beruházási Bank vezetőit, az Orbán-kormány ijedtében visszavonta a bank alkalmazottainak diplomáciai mentességét és kiszállt a bank tulajdonából.

Addig viszont a kémkedéssel gyanúsítható orosz bankárok szabadon utazgathattak Magyarországon és az Európai Unióban. Orbán Viktornak tudnia kellett róla, hogy a Vlagyimir Putyin által Budapestre küldött orosz hírszerzők a saját NATO-szövetségeseink és az Európai Unió tagállamai ellen is kémkedhettek, de Orbán Viktor semmit sem tett ellene.

- írta közleményben a párt.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőiként állam elleni bűncselekmény feljelentésének elmulasztása, valamint hivatali visszaélés gyanújával teszünk feljelentést Orbán Viktor ellen, mert szerintünk Magyarország érdekeinek elárulásával egyenértékű, hogy Orbán Viktor engedélyezte az orosz kémbank magyarországi működését.

Orbán Viktor bizonyíthatóan tudott Magyarország szövetségese, az Egyesült Államok figyelmeztetéseiről és arról, hogy fennáll a gyanúja annak, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank alkalmazottai kémtevékenységet folytatnak.

- jelentették ki.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Már rég le kellett volna csukni. A magyar "demokráciának" nevezett valami szégyene, hogy a maffiózóknak hagyjuk szétcseszni az országunkat.
Börtönben a helye/helyük!
Mielőbb!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
mellélőttek.
sokkal nagyobb bűne van a zorbánnak, nem is egy.
Béla333
Már rég le kellett volna csukni. A magyar "demokráciának" nevezett valami szégyene, hogy a maffiózóknak hagyjuk szétcseszni az országunkat.
Börtönben a helye/helyük!
Mielőbb!
Tonyróma
Feljelentés Orbán ellen,oszt mi lesz,viszik a vármegye tömlöcbe.
Ferkó elkéstél,már királyt csináltatok belőle baszod hehehe.
Menőmanó
@Maccska: Engem a Csutkányé jobban érdekelne, mert a bűnlajstroma nagyságrendekkel hosszabb mint a Ferié, csak a geci nem olyan gerinces, hogy beismerjen bármit is, ez lehazudja a csillagot is az égröl. A hazugságot újabb hazugsággal takarja.
kereső
@sgl: FODOR GYÖRGY:
VÉLEMÉNY A PARTIZÁN MEDGYESSY-INTERJÚJÁRÓL
Hallgatva és nézve a PARTIZÁN, Youtube-csatornán, Gulyás Márton beszélgetését Medgyessy Péter korábbi volt miniszterelnökkel sok minden eszembe jutott.
Arra már régóta kíváncsi voltam, hogy MI VOLT Gyurcsány hibája a második miniszterelnöki tevékenységében?
Arra, ami örökre MEGBOCSÁTHATLAN sokak szerint.
Azzal együtt, ill. annak ellenére, hogy a Fidesz szinte totálisan leamortizálta őt (Gyurcsányt- a szerk.) a magyar értelmiség, gyáva és hathatós, intenzív segítségével.
Medgyessy annyit tudott mondani, hogy Gyurcsány reformokat akart bevezetni az ország működésében, de nem jól csinálta, mert sok dologba belekezdett, de nem csinálta végig.
Hiba volt az egészségügy privatizálása is (ill. annak kísérlete - a szerk.)
Nem jól csinálta.
Tessék? ENNYI! ???
Na, szóval: a parlament összetétele a 2006. évi választások után, amikor Gyurcsány a második miniszterelnöki ciklusát kezdte, kiegyensúlyozott volt.
A Fidesznek is volt benne jelentős súlya 47%-kal.
Valamint akkoriban már nekik dolgozott a nagyon népszerű Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet, valamint a Simicska által alapított Metró ingyenes újság, stb.
Valamint segítette őket az akkor kiemelkedő oligarcha, Demján Sándor, Széles Gábor a Videoton Holding tulajdonosa, Meg az Ezüst Hajó Kft.-ből kinyert 17 milliárdos, összelopott ill. "összeügyeskedett" Fidesz-vagyon.
Gyurcsány pedig a radikális reformer, SZDSZ koalíciós partnerére és a platformokra tagozódott MSZP-re támaszkodhatott.
Meg az őt hatalomba juttató 2,5 milliós szavazóra. Azért ez nem valami megbízható, ÖNKÉNYESEN vezethető tábor volt.
Legalábbis egy demokráciát építő demokratikus kormányzást megalapozni szándékozó miniszterelnök számára.
A fent nevezett két személy (Medgyessy és Gulyás Márton - a szerk.) a 300 Ft. vizitdíj bevezetését az egészségügy PRIVATIZÁCIÓJA ként értékelte.
...
kereső
@sgl: Valójában Gyurcsány úgy "privatizált", hogy minden magyar állampolgársággal rendelkező személy 300 forintért megvehette az orvosi ellátást és kedvezményesen juthatott a legáltalánosabb gyógyszerekhez.
De volt sok kivétel.
Mert a rendszeres orvosi felügyelet álló személyeknek, a rokkant nyugdíjasoknak, a és még sok egyéb hátrányos helyzetben lévő személyek, tehát a TB-ellátást igénylő személyek fele ingyen kapta az egészségügyi szolgáltatást.
Illetve a TB-járulék megfizetése jogán.
Ezt nevezték a fenti beszélgetőtársak (Medgyessy Péter és Gulyás Márton - a szerk.) a társadalombiztosítás (TB)„PRIVATIZÁCIÓJÁNAK”, szerintük Gyurcsány Ferenc ELÉVÜLHETETLEN BŰNÉNEK!
Amit egyébként Gyurcsány koalíciós partnere az SZDSZ által delegált egészségügyi miniszter (Molnár Lajos) hajtott végre. Természetesen az MSZP párt egyetértésében.
Megállapították tehát, hogy GYURCSÁNY „BŰNE” elévülhetetlen az 1000 éves történelmünk során.
Nagyobb bűn, mint az a vérengzés volt, amit Szent István királyunk parancsára hajtottak végre a magyarokon, amikor nem akarták befogadni a kereszténységet.
Tehát a (sokunk szerint) tisztességes demokrata Gyurcsányt „NEM” fogadhatja el a választópolgár ilyen tehertétellel, nem vághat neki egy demokratikus magyar társadalom megteremtésének.
Ha igaz.
Csak arról nincs halvány gőzük sem, hogy akkor mit tegyenek!
-----------------------------------------------
A MÉDIALÓGUS kiegészítése a fenti poszthoz:
Ma, a lezüllesztett állami eü helyett (több hónapos (műtét esetén sokszor több éves várólista van!) gyors vizsgálathoz a magánegézsségügyben a következő tarifákkal lehet eü szolgáltatásokhoz jutni:
- Belgyógyászati szakorvosi vizit díja: 29.000- ft.
- Injekció beadása (erre jön rá az injekció anyagára pluszban): 5000 ft.
- Szakorvosi kontroll vizit: 24.000 ft.
- Telefonos konzultáció : 17000 ft.
- Gasztroszkópia: 55000 ft.
- Gasztroszkópia altatásban: 95000 ft.
- Műtét előtti rövid konzultáció: 17.000 ft.
- Gasztroszkópia és kolonoszkópia...
kereső
- Gasztroszkópia és kolonoszkópia együtt altatásban: 165000 ft.-
-----------------------------------------------
MEDGYESSY PÉTER ellen anno D209 ügynöki múltja miatt ádáz lejárató kampányt folytatott a FIDESZ, 2015-ben kitúntetést vehetett át Szíjjártótól. Hogy is van ez?
Lássuk a tényeket!:
magyarnarancs.hu/.../figyelem-figyelem-medgyessy...
"A hétvégén kitüntetést vett át Szijjártó Pétertől, ma meg már arról nyilatkozott, hogy nem is olyan korrupt az Orbán-kormány. Ő már csak tudja. Voltak idők, amikor a D-209 kódnevű miniszterelnök maga volt az ördög.
De miután Medgyessy kiszállt a politikából, hamar kedélyes jó viszonyba került Orbán Viktorral." (2015.)
És mi történt KÓKA JÁNOSSAL, egykori SZDSZ-elnökkel és közlekedési-gazdasági miniszterrel?
444.hu/.../koka-janos-cege-287-milliot-kapott-a...
"Bár a kormányoldalon még ma is szívesen emlegetik az SZDSZ-t úgy, mint minden baj okozóját, de ennek ellenére a megboldogult párt korábbi elnöke, Kóka János egész simán megtalálta a helyét a Nemzeti Együttműködés Rendszerében.
Miután kiderült, hogy a kormányzati delegációval utazott Szaúd-Arábiába vagy Szingapúrba, ráadásul diplomata útlevelet is kapott,
Kóka a Magyar Narancsnak arról beszélt, hogy Orbán Viktorral és Szijjártó Péterrel is tegeződik, és az utóbbinak egyébként is jó véleménnyel van képességeiről."
24.hu/.../20/mtva-koka-janos-doktor24-maganklinika/
"A Gyurcsány-kormány volt közlekedési és gazdasági miniszterével, Kóka Jánossal kötött megállapodást Szijjártó Péter, szúrta ki a Telex a miniszter Facebookra feltöltött videójából.
A Doktor24 nevű magánegészségügyi szolgáltató 3 milliárd forintos újbudai beruházásához 287 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt az állam.
Kóka a Doktor24 Medicina Zrt. elnökeként fogadta a külügyminisztert és Simicskó István KDNP-s országgyűlési képviselőt az egészségügyi szolgáltató újbudai komplexumában."
Ezek után tényleg fel kellene tennie GULYÁS MÁRTONNAK a kérdést, hogy miért...
izéke
Majd a katica kegyelmet ad neki is HA elítélnék,amire persze esély sincs. Még a nyomozásra sem. Poltpetya fényezheti tovább magát és a bohócát
nyuggerpasi
@Béla333: Börtön? Nem jobb lenne ha az unokákig érő teljes vagyonelkobzás mellé az életfogytig tartó utcai közmunka lenne a bünti? A börtönben is a népnek kellene etetni a gazembereket.
Aki Én
Minden demokratikus jogállamban már rég 50+ éves fegyházbüntetését töltené.
kereső
@sgl: 05:26 Tudom, hogy ez a "vesszőparipád", de a berakott idézet első felében ott a válasz "gyurcsány gyengeségére". Demokrata volt akkor is, olyan, aki komolyan vette a demokrácia szabályait- a fékek és ellensúlyok rendszerét, az igazságszolgáltatás függetlenségét, és a sajtót. Mégis mit gondolsz, mi történt volna, ha Gyurcsány hatalmi szóval indittat eljárást orbán és a fidedeSS ellen? Olvass bele a korabeli sajtóba- és megtudhatod. Te sem látsz különbséget ezek szerint a 2010 előtti időszak, és orbán NER-je között?, mint azok az eltartott kisújjúak, akik egyenlőség jelet tesznek a két időszakra.
ómió
Aljasabb hazugságaitok nem akadtak, efftársak!?
kereső
@sgl: HA!!! 2006-ban a magyar igazságstzolgáltatás feladata lett volna, hivatalból meginditani a nyomozást, akkor ezért miért is "Gyurcsány a hibás"?, és ez miért is bizonyiték a gyengeségére? A legfőbb "búne"- demokrata mivolta, és az ehhez való ragaszkodás. És naivitása a munkatársai felé..
kereső
@sgl: Egyre inkább meggyőződésem, hogy orbánnak már készen állt a terve 2006-ban Magyarország államrendjének megváltoztatására, az érkező úniós pénzek ellopására, - ezért is kellett amortizálni gyurcsányt- mert ha nem teszi, akkor a 2006-os választáson tapasztaltak alapján, gyurcsány lett volna képes keresztbe tenni a terveinek.

Miközben a semjén-navracsics tandem és orbán mindazzal megvádolta a miniszterelnököt- amit azután orbán 2010-et -a "fülke ellen forradalmat" követően megvalósitott.
percsi
@nyuggerpasi: "@Béla333: Börtön? Nem jobb lenne ha az unokákig érő teljes vagyonelkobzás mellé az életfogytig tartó utcai közmunka lenne a bünti? A börtönben is a népnek kellene etetni a gazembereket"
Szerintem is jobb lenne!
De! Félő, hogy a kis tehénke, macsek, mio, sikara stb. félék mindennap lazacot vinnének nekik ebédre.
A közmunkás bérükből, mert a jelenlegi jól fizető "firkász" feladatuknak vége lenne. A közmunka sem nekik való, éppen eléggé ramaty minden, nincs szükség kóklerekre!
Pálinkás Pál
nem feljelenteni...semmi értelme...sniper...??!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.