A DK feljelentést tesz Orbán Viktor ellen állam elleni bűncselekmény feljelentésének elmulasztása, valamint hivatali visszaélés miatt az orosz kémbank ügyében.

Feljelentést tettek Orbán Viktor ellen –  Állam elleni bűncselekményben való részvétellel vádolják
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Miután alig két héttel ezelőtt az Egyesült Államok budapesti nagykövete, David Pressman bejelentette, hogy szankciók alá vonják az orosz kémbankként elhíresült, részben az Orbán-kormány kezében lévő Nemzetközi Beruházási Bank vezetőit, az Orbán-kormány ijedtében visszavonta a bank alkalmazottainak diplomáciai mentességét és kiszállt a bank tulajdonából.

Addig viszont a kémkedéssel gyanúsítható orosz bankárok szabadon utazgathattak Magyarországon és az Európai Unióban. Orbán Viktornak tudnia kellett róla, hogy a Vlagyimir Putyin által Budapestre küldött orosz hírszerzők a saját NATO-szövetségeseink és az Európai Unió tagállamai ellen is kémkedhettek, de Orbán Viktor semmit sem tett ellene.

- írta közleményben a párt.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőiként állam elleni bűncselekmény feljelentésének elmulasztása, valamint hivatali visszaélés gyanújával teszünk feljelentést Orbán Viktor ellen, mert szerintünk Magyarország érdekeinek elárulásával egyenértékű, hogy Orbán Viktor engedélyezte az orosz kémbank magyarországi működését.

Orbán Viktor bizonyíthatóan tudott Magyarország szövetségese, az Egyesült Államok figyelmeztetéseiről és arról, hogy fennáll a gyanúja annak, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank alkalmazottai kémtevékenységet folytatnak.

- jelentették ki.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Már rég le kellett volna csukni. A magyar "demokráciának" nevezett valami szégyene, hogy a maffiózóknak hagyjuk szétcseszni az országunkat.
Börtönben a helye/helyük!
Mielőbb!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@sgl: 05:26 Tudom, hogy ez a "vesszőparipád", de a berakott idézet első felében ott a válasz "gyurcsány gyengeségére". Demokrata volt akkor is, olyan, aki komolyan vette a demokrácia szabályait- a fékek és ellensúlyok rendszerét, az igazságszolgáltatás függetlenségét, és a sajtót. Mégis mit gondolsz, mi történt volna, ha Gyurcsány hatalmi szóval indittat eljárást orbán és a fidedeSS ellen? Olvass bele a korabeli sajtóba- és megtudhatod. Te sem látsz különbséget ezek szerint a 2010 előtti időszak, és orbán NER-je között?, mint azok az eltartott kisújjúak, akik egyenlőség jelet tesznek a két időszakra.
ómió
Aljasabb hazugságaitok nem akadtak, efftársak!?
kereső
@sgl: HA!!! 2006-ban a magyar igazságstzolgáltatás feladata lett volna, hivatalból meginditani a nyomozást, akkor ezért miért is "Gyurcsány a hibás"?, és ez miért is bizonyiték a gyengeségére? A legfőbb "búne"- demokrata mivolta, és az ehhez való ragaszkodás. És naivitása a munkatársai felé..
kereső
@sgl: Egyre inkább meggyőződésem, hogy orbánnak már készen állt a terve 2006-ban Magyarország államrendjének megváltoztatására, az érkező úniós pénzek ellopására, - ezért is kellett amortizálni gyurcsányt- mert ha nem teszi, akkor a 2006-os választáson tapasztaltak alapján, gyurcsány lett volna képes keresztbe tenni a terveinek.

Miközben a semjén-navracsics tandem és orbán mindazzal megvádolta a miniszterelnököt- amit azután orbán 2010-et -a "fülke ellen forradalmat" követően megvalósitott.
percsi
@nyuggerpasi: "@Béla333: Börtön? Nem jobb lenne ha az unokákig érő teljes vagyonelkobzás mellé az életfogytig tartó utcai közmunka lenne a bünti? A börtönben is a népnek kellene etetni a gazembereket"
Szerintem is jobb lenne!
De! Félő, hogy a kis tehénke, macsek, mio, sikara stb. félék mindennap lazacot vinnének nekik ebédre.
A közmunkás bérükből, mert a jelenlegi jól fizető "firkász" feladatuknak vége lenne. A közmunka sem nekik való, éppen eléggé ramaty minden, nincs szükség kóklerekre!
Pálinkás Pál
nem feljelenteni...semmi értelme...sniper...??!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.