Csütörtök este kiengedték a terrorizmus miatt elítélt Budaházy Györgyöt a váci börtönből, miután Novák Katalin Ferenc pápa látogatására hivatkozva elnöki kegyelmet adott neki és társainak.

Néhány órával azután, hogy kiderült, Novák Katalin kegyelemben részesíti, Budaházy György szabadon távozhatott a váci börtönből. A Sándor-palota délután öt órakor közleményben jelentette be, hogy „a köztársasági elnök mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek is, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött.” Az indoklás szerint „a pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő kegyelmezési jogkörével éljen. ”

Lóháton távozott a váci börtönből Budaházy György

A Hunnia-per jogerősen elítélt vádlottját rokonai, barátai, rajongói és egy ló várta a Váci Fegyház és Börtön bejárata előtt a Népszava, a Blikk és a Pesti Srácok tudósítása szerint. A márciusban hat év börtönbüntetésre ítélt Budaházy mosolyogva, egy zsákkal a hátán jött ki a börtön ajtaján, majd

felpattant a lóra, és ellovagolt a váci éjszakába.

„Nagyon jó érzés. Főleg annak fényében volt különleges ez a mai nap, hogy ebben a mocskos koncepciós ügyben már négyszer voltam börtönben, és háromszor úgy szabadultam, hogy egyből haza vittek házi őrizetbe a rendőrök. Ez az első, hogy szabad emberként jöttem ki az utcára” – mondta Budaházy a Pesti Srácok videójában, és megköszönte a köztársasági elnöknek és az igazságügyi miniszternek a kegyelmi döntést.

„Úgy néz ki, hogy ezt a ki nevet a végén játékot így vagy úgy, de végül mégiscsak én nyertem. Úgyhogy tartsák magukat ehhez a jövőre velem kapcsolatban” – üzente rögtön a rendőröknek, bíróknak és "minden sötét alaknak", aki szavai szerint az elmúlt 14 évben azon mesterkedett, hogy „tönkretegye az életemet és a börtönben rohadjak meg”.

Budaházy György első útja egy közeli kocsmába vezetett

Budaházy Györgyöt a kocsmában már terített asztal várta

– írja a Blikk. Budaházy a portálnak néhány mondatot is mondott szabadulásáról. Megköszönte Novák Katalinnak „és minden döntéshozónak, aki szerepet játszott ebben”. Megerősítette, hogy szeretne közéleti szerepet vállalni, ám ebben nehézséget okoz számára, hogy büntetett előéletű maradt, illetve a közügyektől eltiltása is él.

Itthon a Balatonra utazom majd először, alig várom. Van egy csomó meghívásom a Kárpát-medencében, a határainkon túl élő magyaroktól is. Már ha beengednek… mert volt, hogy nem tudtam bejutni Szerbiába, illetve Kárpátaljára… utóbbi szerintem most sem nagyon esélyes

– nyilatkozta a Blikknek. De előbb még elmegy vasárnap a Kossuth téri nagymisére hálát adni Ferenc pápának azért, mert eljött.

Egy köszönőimát is elmondok a tömegben, kisemberként

– mondta Budaházy.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Fehér ló nem volt ennek a terroristának?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Toller Béla: Fotós mindenféle nemzetbiztonsági rejt, egy terrorista szívesen látott hívő. No comment!
szaboria1
Már bejelentette azt folytatja amit elkezdett.
jáger laszló
A Vér nem válik vízzé...
Ne várjatok nagy változást a cselekedeteiben!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Edebácsi
Ezek nem követ dobáló "migráncsok", hanem valódi terroristák. Pártunk és kormányunk ezúton kívánt gesztust gyakorolni a hazai feketeruhás nyilasutódok felé.
szaboria1
Budaházy vajon a sok kínaira mit fog lépni? Mert ugye eddig a cigányság volt a vessző paripájuk.
bence
@simmering73: ! Inkább egy jó mesterlövész hiányzott neki !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.