A háborúról, az USA plakátjairól, a pápalátogatásról, a CPAC-konferenciáról és Sorosról is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. A státusztörvénnyel befenyített tanáraikért utcára vonuló diákokról azonban nem beszélt a kormányfő. Pedig múlt héten a rendőrség a Karmelitánál fiatalokat is lefújt könnygázzal. 

Már a kirobbanásakor is az volt magyar álláspont, hogy aligha lesz nyertese az ukrajnai háborúnak, ennek a háborúnak nincsenek és nem is lesznek nyertesei

- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. A kormányfő kifejtette: a győzelemről vagy vereségről szóló nyugati elmélkedés valójában a háború hamis dilemmája.

Hozzátette, Oroszország beleütközik egy falba, mert a NATO fegyverrel és pénzzel látja el Ukrajnát, és csak a nyugatiakon, valamint az amerikaiakon múlik, mennyit pénzt hajlandók költeni erre.

A másik oldalon pedig ott van Oroszország, egy 140 milliós ország, amely sokkal nagyobb, mint Ukrajna, és övé a világ legnagyobb atomfegyverarzenálja – mondta.

Közölte, nem lehet elképzelni, hogy valaki képes lenne legyőzni egy atomhatalmat, és Oroszország nem fogja ölbe tett kézzel nézni, ahogy legyőzik, nem fog belenyugodni egy katonai vereségbe.

Orbán Viktor hangsúlyozta: örülni kell, hogy itt nincs háború, és elég erősek vagyunk, hogy megakadályozzuk, hogy "belepréseljenek minket" a háborúba.

Orbán: Az Egyesült Államok háborús kampányt folytat az utcán

Orbán szerint ha az ember kimegy az utcára, azt látja, hogy az Egyesült Államok háborús kampányt folytat, szerinte ezen is érdemes lesz elgondolkozni.

Ha kimegy az ember az utcára, látja, hogy Amerika egy háborús kampányt folytat Magyarország területén. Ez is megérne egy misét egyébként, hogy a saját országunkban egy másik ország egy fegyveres konfliktus ügyében propagandakampányt folytathat, és a magyar törvények ezt lehetővé teszik. Ezen is kell majd gondolkodnunk.

– mondta a miniszterelnök.

Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy minél előbb fegyverszünet és béke legyen

– tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán: Soros!

Orbán beszélt arról is, szerinte kiknek áll érdekében a háború. „A fegyvereket mindig el lehet adni, a fegyverüzlet ilyenkor virágzik.” De rátért arra, hogy ez a helyzet a spekulánsok, a csempészek aranybányája. „Rengeteg üzleti érdek kapcsolódik ide, és nem felejtsük el, hogy vannak nagy, nyugati gazdasági érdekkörök.

Soros György áll ezek között is az első helyen

Megítélése szerint ezek az érdekkörök mindig is arról álmodoztak, hogy betegyék a lábukat Ukrajnába és hozzájussanak Oroszország természeti erőforrásaihoz.

Orbán megszólalt a pápalátogatásról is

Orbán a pápalátogatásról többek között azt mondta: a Vatikán elszánta magát, mozgósítani fogja az erejét és befolyást, és megpróbálja megakadályozni a további vérontást.

A pápa összegyűjti azokat, aki a béke oldalán álnak, és Magyarország is ezek közé tartozik.

Orbán a pápalátogatás hangulatát úgy írta le:

Nem emlékszem ilyen jókedvű három napra az elmúlt harminc évből.

A magyarokok kívül alig vannak olyanok, akik vállalják a kockázatot, hogy kiálljanak a békéért.

Nagyon hiszek abban, ha az új katonai offenzíván, ellentámadáson túl leszünk, letisztul a helyzet

– mondta.

Szerinte ez az utolsó esélye Ukrajnának a háborúban.

Orbán Viktor inkább Sorost szidta reggel, de egy szót sem ejtett az ablaka alatt könnygázzal lefújt fiatalokról

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (középen, b) fogadást ad a CPAC Hungary 2023 konferencia kiemelt amerikai vendégeinek a Karmelita kolostorban 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása, amelyet május 4-én és 5-én rendeznek Budapesten. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán: Ha nem akarjuk, hogy eltapossanak minket, akkor ki kell állni a nemzetek Európája mellett

A budapesti CPAC konferenciáról is kérdezte Orbán Viktort a riporter, Törőcsik Zsolt. Ennek apropóján a miniszterelnök visszautalt a csütörtökön általa elmondottakra, mely szerint az Európai Unióban többen fel akarják számolni a tagállamok önálló külpolitikáját.

Ma vagy holnap hozzák nyilvánosságra kilenc ország kezdeményezését Németországgal az élen, melynek az a célja, hogy a tagállamoknak ne legyen saját külpolitikája

– fogalmazott a miniszterelnök.

Megpróbálják a nemzetek szuverenitását elvenni, de ők – ide értve a CPAC résztvevőit – a nemzetállamokban, az erős nemzetek koncepciójában hisznek.

Forrás: 444.hu, 24.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Nyírfa: Az elmúlt napok Orbán szózataiból három pszichiáter írhatna PSD szakdolgozatot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
örülj patkány hogy egyelőre csak ezek az elkeseredett emberek állnak a kolostorod előtt...majd ha soros küld látogatókat, azoktól nem védenek meg a csicskáid!!!
Nyírfa
Figyelek, Orbi, és ezen a mondaton már gondolkozni sem kell:

" Megítélése szerint ezek az érdekkörök mindig is arról álmodoztak, hogy betegyék a lábukat Ukrajnába és hozzájussanak Oroszország természeti erőforrásaihoz. "

E vélekedés alapján nyugodtan ellátogathatsz Kijevbe. Ugyan mi bántódásod esne orosz földön?
Nessy
@Nyírfa: Az elmúlt napok Orbán szózataiból három pszichiáter írhatna PSD szakdolgozatot!
Nyírfa
@Nessy: Plusz, mi. :)
Valahol, Grazban vagy másutt, de biztos, hogy kezelik, csak éppen eredménytelenül. Elhízni ugyan elhízott a gyógyszerektől, de az elméje nem nyugszik.
ómió
Vandálkákat lefújták könnygázzal!? Na, ne má'! Pedig annyi ötletük lett vón' még a rendbontásra! És különben is, "demokratikus szemkilövetésre" számítottak!
simmering73
"Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Remek időszak ez Orbán Viktor mostanában nem túlságosan sikeres életében. Alig ment el a pápa – és a propaganda még bőven építgeti a mítoszt a fővezér kereszténysége, és a Vatikán között létrejött eltéphetetlen kötelékről -, máris itt bohóckodnak szélsőkonzervatívék, akik előtt a csúti olyan felszabadult örömmel tud szónokolni, hogy szinte kivirágzik a boldogságtól az ő hamvas orcája. Ráadásul annyi és akkora baromságot mondhat, amennyit és amekkorát csak akar. Igaz, ezt bármelyik beltenyészeti pártgyűlésen megteheti, de mégsem mindegy, hogy külföldi politikusok tapsikolnak hozzá, vagy Semjén Zsolt áhítatos tekintetével kell beérnie. Szóval most két teljes nap felszabadult boldogság következik. "
kolozsvaros.com/2023/05/05/francnak-koltenenek-penzt-ha-egy-csokor-szovirag-is-megteszi/
Qqberci
Még a görények is szégyenkeznek, ha leorbánozzák őket...
Nyírfa
@Horizont: Azt hiszem, az EU-ban már egyáltalán nem kéne szóba állni vele. Ha köszön, viszonozzák, ha mondanivalója van, hallgassák meg, de ne válaszoljanak neki. Bánjanak vele úgy, mint egy zavart emberrel a pszichiátrián. Hiszen az, és érthetetlen, hogy kórház helyett a Parlamentben szónokol.
csak úgy....
0rbánnak nem is az a legnagyobb büne,hogy milliárdosra lopta magát a családját és a haveri kört! az a rengeteg népbutító hazudozása, amivel elszaporította a jellemtelen ,buta,érzéketlen,tapló fasiszta parasztokat magyarországon , az a fö büne és ezért életfogytiglan jár neki!
már csak a növekvö nyomorban hiszek, ami kinyitja a buta fejeken a zagyva tekinteteket...
Nyírfa
@Horizont: 10.42

Én megszavaztam! Kár, hogy a Propi nem Parlament.
Amiket találnának akár az átvilágítások, akár a pszichiátriai vizsgálatok során , azok világszenzációk lennének.
Orbán megélhetné végre, hogy világelső lett.
gina
Várt valaki mást ettöl a beteg putristól. jellemtelen prosztó...
Nessy
@Nyírfa: Úgy néz ki, az OPNI leány intézménye lett a parlament, és a karmelita.
Nyírfa
@Nessy: Echte hungarikum! Hol van ilyen kuriózum rajtunk kívül a világban?
Nessy
@Nyírfa: Akad egy, kettő! Bár azokat diktatúrának, ill. egyszemélyi vezetésnek becézik!
Nyírfa
@Nessy: Most, hogy mondod, persze, ott van néhány testvérország, Észak-Korea, ahol ágyúból lövik ki a delikvenst, az oroszoknál úgy ugrálnak ki az ablakon mint az akrobaták, csak, velük ellentétben, ők meg is halnak, Kínában pedig úgy átnevelnek, hogy arra Mengele is ráharapna. Tejtestvérünk még Belarusszia és az összes türk nemzet, mind-mind jóravaló , derék , őshonos kultúrállam. Hát nem jó együvé tartozni velük?
jáger laszló
1Nlóre jó a konzervatív hangulat!!
Lehet hogy a bor teszi...
Semmi más nem indokolja...
Kivéve a rendkívüli kordonos csatanyerést!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
bar
Németh István
Ó szépszavú okos figura kinek a büdüs fing az ura, a sógora a nagyszar sincs vele kokettáló viszonyban, te a büdi krály csak azt ondmeg, hogy a gyerekeidet a háborúba akarod küldeni? a gyereked anyját másokkal akarod baszatbim esetlega lányodat, az anyádat ismert tevagy a magyar anyák baszatósstricije? Te adsz a családoknak kedvezményt és mindenféle lehetőséget az egyre, a sajnos pont miattatok nehezebbé váló élet viszonyok terén!? te fing ki lettél - de el is ilansz mire vagy jó? Neked még anyád sincs legfeljebb a szarszűlt > szart a világra!
Az usa-nató takarodjon Európából, az Eu vezetése a bitófára, az usa nagykövete a kurva rohadt buzi anyjába!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.