Orbán Viktor szerint a háborúnak nincsenek és nem is lesznek nyertesei.

Orbán elmondta, minek kell örülnünk

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Már a kirobbanásakor is az volt magyar álláspont, hogy aligha lesz nyertese az ukrajnai háborúnak, ennek a háborúnak nincsenek és nem is lesznek nyertesei – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A kormányfő kifejtette:

a győzelemről vagy vereségről szóló nyugati elmélkedés valójában a háború hamis dilemmája.

Hozzátette, Oroszország beleütközik egy falba, mert a NATO fegyverrel és pénzzel látja el Ukrajnát, és csak a nyugatiakon, valamint az amerikaiakon múlik, mennyit pénzt hajlandók költeni erre.

A másik oldalon pedig ott van Oroszország, egy 140 milliós ország, amely sokkal nagyobb, mint Ukrajna, és övé a világ legnagyobb atomfegyverarzenálja – mondta.

Közölte, nem lehet elképzelni, hogy valaki képes lenne legyőzni egy atomhatalmat, és Oroszország nem fogja ölbe tett kézzel nézni, ahogy legyőzik, nem fog belenyugodni egy katonai vereségbe.

Orbán Viktor hangsúlyozta:

örülni kell, hogy itt nincs háború, és elég erősek vagyunk, hogy megakadályozzuk, hogy "belepréseljenek minket" a háborúba.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Már megint ez a célozgatás az amerikai nagykövet nevére: "megakadályozzuk, hogy "belepréseljenek minket" a háborúba."
Ez olyan tuskóság.
De nem is látni hogy valaki is háborúba akarna bennünket kényszeríteni.
Ezenkívül a maffiafőnök és a sleppje mindig is az oroszok győzelmére játszott, csak az utóbbi időben kezdett el köpönyeget váltani. Eddig a nyála csorgott a Putyin által neki ígért Kárpátaljára...
Most éppen ott tart, hogy egyik fél sem tud győzni.
A jövő héten mi lesz az álláspontja? Még ő sem tudja!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@Béla333: Mit vársz ettől a Potrohos Pojácától?...
Eladott Ország
Orbán nem, azt mondta hogy Oroszország fog győzni ez azt jelenti, hogy vége lesz orosz győzelemmel. Most meg azt mondja, hogy el fog húzódni. Megjegyzem tavaly a pápának meg május 9-et mondott, szóval folyamatosan össze-vissza hazudozik, össze-vissza beszél, mond mindent, ok egy-egy megállapítás esetleg talál a nagy számok törvénye alapján... hagyjuk. Hibbant. És most már a környezete és a hívei a felelősek hogy nem állítják le ezt. Orbán: Ukrajna, még a nyugat segítségével sem győzhet Oroszország ellen. Tehát zárt körben kijelenti, hogy Ukrajna nem győzhet, majd egy hónappal később kiírja, hogy Oroszország nem győzhet és ez a full imbecilis kretén vezet egy országot.
uploads.disquscdn.com/images/dd396776430ddf0502f90bd31236ca32191272aeecbe3fa252481d26bc685c6f.jpg?w=800&h=1082
ómió
Pedig Maki "kapitány efftárs" már rég megmondta: "ez a mi háborúnk"! Mármint a tetvesbolsiké! De innét egy se "zupált még be" Ukrajnában!
Eladott Ország
Orbán, azzal hogy kikelt a "gyarmatosító" Biden adminisztráció ellen, szerintem jöhetett egy sürgős üzenet, hogy nekik is van aktájuk róla Washingtonban, nemcsak Moszkvának. Orbán: Oroszország nem nyerheti meg ezt a háborút lefordítva : Прüccel мость мáр кéрем а лoвeт. ( Prüsszel. most már kérem a lóvét) „Oroszország nem győzhet, mert a teljes nyugati világ felsorakozott Ukrajna mögött.” Jaja more. Nagyon helyesen mindenki az ukránok oldalára állt, csak te maradtál egy utolsó hazaáruló féreg more. Ez a csávó olyan mint a vidámparkban a láncos körhinta! Pörög a saját tengelye körül, nem tudod hol vagy, majd a végén hánysz!
Eladott Ország
Mostantól max ezzel a képpel kéne illusztrálni. A pofát már eleget láttuk!
uploads.disquscdn.com/images/eff8ed172050a65c5e9b67069afa51a848ce6f1612e76d726b37b52668ac39cd.jpg?w=800&h=722
"Oroszország nem győzhet, mert a teljes nyugati világ felsorakozott Ukrajna mögött. Ugyanakkor Oroszország atomhatalom, és egy atomhatalmat nem szabad sarokba szorítani, mert kirobbanthat egy nukleáris háborút." Lefordítom fideszről magyarra: Ha parkban a kigyúrt barom meg akar dugni, hagy magad, mert nem jó álló farkú barmot sarokba szorítani!
Erről eszembe jutott a régi vicc:
Két apácát megtámad az erdőben két útonálló. A kolostorban újra összefutnak, az egyik megszaggatva, megalázva erőszakolva, a másik kicsit piheg, izzad de semmi baja.
-Hát te hogy úsztad meg? -kérdi a megalázott.
-Megálltam, mondtam neki: told le a gatyád én meg fölhúzom a szoknyám.
-És?
-Fölhúzott szoknyában sokkal könnyebb futni mint bokára tolt gatyában.
kereső
Qrvára örülök!!!. Amig te az "igét hirdetted" , kijött a ksh jelentése: 13%-al kevesebb árut vásároltunk, de mindezért mégis 10%-al többet fizettünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.