Az igazságügyi törvény módosításával néhány héten belül mindenben megfelel a kormány az uniós kohéziós pénzek folyósításához támasztott feltételeknek – mondta el a csütörtök délelőtti Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Friss bejelentések a Kormányinfón: jönnek végre az uniós pénzek? Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. május 11-én. MTI/Kovács Tamás

Hangsúlyozta: noha az igényeknek nem volt jogalapja, de teljesítettük a feltételeket, sok esetben túl is teljesítettük azokat. Igy körülbelül egy hónap múlva tudunk számlákat küldeni Brüsszelnek, akik reményeink szerint ezeket ki is fogják fizetni – fogalmazott Gulyás Gergely.

Jelezte: nem az uniós helyreállítási alapból, hanem a hétéves költségvetés kondicionalitási eljárással nem érintett részéből hívnának így le pénzeket.

A cél az, hogy Magyarország számára minden forrás elérhető legyen – jelentette ki. Hozzátette: ezzel szemben Brüsszelben és a baloldali magyar ellenzéknél "komoly ellenállás van", de arra kérik őket, "álljanak a magyar tanárok, a magyar egészségügy, a magyar gazdaság mellé".

A kormány meghosszabbítja a kamatstopot

A kormány ismét meghosszabbítja a kamatstopot és addig tartja fenn az intézkedést, ameddig a jegybanki alapkamat 10 százalék alá nem csökken – jelentette be Gulyás Gergely.

A tárcavezető emlékeztetett: a lakossági és a kis- és közepes vállalkozásokra vonatkozó kamatstop hatálya június 30-ával járna le, a kormány ugyanakkor ismételten a meghosszabbítás mellett döntött.

Hangsúlyozta: pillanatnyilag az infláció mértéke és ebből adódóan a jegybanki kamat mértéke miatt nem tudnak változtatni a kamatstop intézményén.

Ha jegybanki alapkamat 10 százalék alá csökken, akkor fogja a kormány kivezetni a kamatstopot. Ehhez egy számjegyű inflációra van szükség, és a kormány úgy gondolja, hogy ez az idei év végére elérhető – mondta.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
@Maccska: Az ellenzék a magyar tisztességes emberek mellett áll , ugyanis nem hagyja ellopni azt a pénzt, a fidesznek amit az unió jóléti országainak, dolgozóinak az adójából a magyar embereknek utal az unió ! Azt a pénzt csakis munkahelyek teremtésére , hasznos közjavak kivitelezésére , amiből a társadalomnak haszna van , arra kapja a lakosság , nem pedig , fideszes vadászkastélyra , erdő nélküli lombkorona sétányra , oligarchák hizlalására tudjátok ti nagyon jól , az elmúlt 13 évben Magyarország kapta a legtöbb uniós támogatást az összes felhasználó ország közül , és itt valósult meg a legkevesebb dolog belőle , miért ? Mert elloptátok ! Amúgy tényleg jön az unióból valami , de az nem pénz , hanem egy vizsgáló bizottság , ami megvizsgálja , hogy amit ígértetek ,azt maradéktalanul be e tartottátok , keser édes lesz , mert ellenzéki képviselő is lesz a vizsgáló bizottságba , és ellenzéki képviselőket is meg fognak kérdezni !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@verőce21: már a volt polgármesterednek sem hihetek? -a becsületes,magyar arisztokratának? -te még azt is meghazudtold, - te buta éhenkórász proli!?!
verőce21
@csak úgy...: Egyre jobban röhögök rajtad...! te buta hazudozó pötch...! :)
Qqberci
"mondta el a csütörtök délelőtti Kormányinfón Gulyás Gergely"

Majd ha az EU mondja...
csak úgy....
@verőce21: dehogy röhögsz ,- farkas azt is mondta, hogy ti fölkapaszkodott buta prolik, ti vagytok az ország szégyenei! - vagy már neki,benne sem hiszel, te buta prosztó!? :)
csak úgy....
@verőce21: egy született fönemes, egy arisztokrata vonja kétségbe a proli múltatokat és jeleneteket! - attól,hogy te kivakaróztál a mocsokból,te ugyan úgy proli maradtál, hiszen az anyagiak sem változtatnak az ócska genetikán,ami nálad adott! :)
ómió
Ugyan már! A honi efftársak "hazafiasan" mindent megtesznek, hogy Magyarország egy fillért se kapjon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.