Deutsch Tamás szerint "nem oszt, nem szoroz", amit az EP költségvetési ellenőrző bizottsága politikai nyomásgyakorlása során csinált.

Kipukkadt a politikai lufi: Deustch Tamás szerint „nem oszt, nem szoroz” az EP költségvetési ellenőrzési bizottságának munkájaMTI/Máthé Zoltán

Brüsszel politikai nyomásgyakorlásának részeként értékelte az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának budapesti látogatását Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Azt is kiemelte: a testület nem felettes szerve Magyarországnak, így "nem oszt, nem szoroz" mit csinál.

Deustch Tamás azt mondta: a bizottság az EU-ban példátlan módon 2010 óta már harmadik alkalommal vizsgálódott Budapesten, és most is a politikai nyomásgyakorlás fokozása érdekében jöttek, hogy Magyarországot bele lehessen kényszeríteni, "préselni" az ukrajnai háborúba.

Emellett – folytatta – Brüsszelnek az sem tetszik, hogy a Magyarország polgárai népszavazáson mondtak nemet az illegális migrációra, illetve, hogy Magyarország egy nagyon szigorú gyermekvédelmi törvénycsomagot fogadott el, nemet mondva a kiskorú gyermekek szexualizálására.

Ezzel szemben Brüsszel "migránssimogató" álláspontot vár el a tagországoktól, a "genderideológiai őrületet" pedig követendő magatartássá, normalitássá tenné Európában

– tette hozzá.

Mi ezzel szemben azt mondjuk: no war, no migration, no gender. Ebből nem vagyunk hajlandóak engedni

– jelentette ki, Orbán Viktor korábban már emlegetett, homályos jelentésű és kissé zavaros értelmű szlogenjére utalva.

Hangsúlyozta: az Európai Parlament és annak egyetlen szakbizottsága sem felettes szerve Magyarországnak, nem egy hatóság, amelyik kötelező érvényű döntéseket hoz. Ezért, – folytatta – nem fogadják el azt az eljárást, amelynek során Brüsszelből ideutaznak más országok európai parlamenti képviselői, és "elmondják, hogy a magyar polgároknak, mit hogyan kéne csinálni. Hozzátette: több tiszteletet várnak el az Európai Parlament valamennyi tagjától, így az költségvetési ellenőrző bizottságának tagjaitól is.

Ennek alapján úgy vélte: "nem oszt, nem szoroz", amit a bizottság politikai nyomásgyakorlása keretében csinált.

Szerinte az elmúlt napok tapasztalata is az, hogy a tagokat nem érdeklik a tények. A magyarokat pedig nem érdekelik a bizottság hazugságai, csúsztatásai, vádaskodásai – jegyezte meg.

Úgy fogalmazott: "ennek a politikai akciónak a lufija ma a zárósajtótájékoztatón ismét kipukkadt".

Arra is kitért: 2004 és 2010 között, amikor az "európai baloldal elvtársai", a magyar baloldal volt kormányon, az EU egyetlen szakbizottsága sem vizsgálódott Magyarországon, holott "brutális korrupciós ügyek" voltak ebben az időszakban, így például a 4-es metró botránya, ahol az EU csalás elleni hivatal 160 milliárd forintot ellopását állapította meg. Hozzátette: az emberi jogi helyzetet sem tartották megvizsgálandónak ebben az időszaban, pedig 2006-ban "rendőrterror tombolt" Budapest utcáin.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
" Ezért, – folytatta – nem fogadják el azt az eljárást, amelynek során Brüsszelből ideutaznak más országok európai parlamenti képviselői, és "elmondják, hogy a magyar polgároknak, mit hogyan kéne csinálni. "
Jól van tompika, jelesre vizsgáztál terelésből...
A jól megszokott mantra, hogy amikor a kormányt kritizálják, akkor az a szöveg, hogy Magyarországot támadják.
De most, hogy az EU pénzek elosztásának módját sérelmezik, rögtön a magyar polgárokat toljátok magatok elé.
Hát baszd meg, nem a magyar polgárok osztják szét, részrehajló módon, az egyébként pont nekik szánt pénzeket, hanem a kormány!!!
Tehát, a kurva anyád!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
Ha valami, akkor ez a roncs ember nem számít ! Nem is értem, kinek hajt még hasznot, vagy kit képvisel ?
balos
1 ilyen nyomott alkesztől,ennyike telik!Kár belé a kokó és a fű!
ómió
De, hisz' a brüsszeli korruptbolsi efftársak ide már "megírt ítélettel" érkeztek!
Néro2
Mondjuk a fejed Tompika bizton nem tudna kipukkadni mert még levegő sincs benne csak vákum,
namihami
És még azt mondják, hogy az ilyen, a törzsfejlődésben elmaradottak csak a világ elzárt részein maradhatnak életben! Hát íme, egyet (sőt fidesztag- és hívőként még sokkal többet) Európa közepén, a Magyarországnak nevezett rezervátumban is, sikerült életben tartani!
A zöme egy Fidesz nevezetű karámban van bezárva. Csak, sajnos, nem elzárva a világtól! A többi simán a szavazó besorolással vegetálva éli mindennapi életét!
Feró25
A fidesz birka híveknél a sértegetés a divat ha rávilágítják őket a valóságra ami nem az amit ők a propagandától kapnak.Háborús infláció csak magyarországon brüsszeli infláció csak magyarországon.nekik ez jó ársapka sehol nincs csak magyarországon és máshol mégis olcsóbbak a dolgok és annyit vásárolok amennyit akarok.ez a valóság nem az amit ezek az agyatlan hívek a tévébel látnak és hallanak.rezsi még szlovákiában is olcsóbb és ott nincs is olyan faszság mint rezsivédelem,és társai.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.