Ha nincs közmeghallgatás, akkor nincsenek kínos helyzetbe került fideszesek? – tette fel a kérdést Orbán Viktornak Vadai Ágnes. Válasz azonban nem érkezett Orbántól.

Április végén derült ki, hogy egy új kormányrendelet szerint már nem kell személyes részvétel a közmeghallgatáshoz. Az új szabály alapján el lehet kerülni az olyan viharos jeleneteket, mint amikor például a gödi Samsung-gyár ügyében zúdították rá a helyiek a dühüket a vármegyei illetékesekre és a gyár képviselőire- írta meg akkor a hvg.hu.

A közigazgatási hatósági eljárásban közmeghallgatás az érintettek személyes megjelenése nélkül is megtartható

– mondja ki a háborús veszély idején érvényes kormányrendelet. Az nem derül ki belőle, hogy a közmeghallgatásoknak mi közük van az ukrajnai háborúhoz, de az biztos, hogy az új szabály alapján a hatóságok elkerülhetik az olyan viharos jeleneteket, amilyeneket például Debrecenben kellett átélniük az akkumulátorgyárak elleni tiltakozások miatt.

Nem érkezett válasz az ügyben sem a kormányfőtől, sem a  miniszterétől sem

Csütörtökön a szocialista Tóth Bertalan a Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezte arról, miért módosította a kormány a közmeghallgatás szabályait úgy, hogy a rendelet hatálybalépése óta nem feltétel az érintettek személyes megjelenése. Gulyás Gergelytől arra várt választ, mi a célja ennek, hogy szolgálja a módosítás a lakosok és a döntéshozók közötti kapcsolatot.

Orbán mélyen hallgat arról, hogy miért nem kell már többé személyes részvétel a közmeghallgatáshoz – Így kerülnék el a fideszesek a kínos, viharos jeleneteket??

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 3-án. MTI/Máthé Zoltán

Ha nincs közmeghallgatás, akkor nincsenek kínos helyzetbe került fideszesek?

Vadai Ágnes erről személyesen Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnököt kérdezte, hiszen a rendeletet is ő írta alá. A Demokratikus Koalíció képviselője szintén az indokra lett volna kíváncsi, a kormányfőt külön megkérte,

hogy egy magyar állampolgárt se nézzenek annyira ostobának, hogy az orosz agresszióra hivatkoznak akkor, amikor elszabotálják és lényegében felszámolják a közmeghallgatás intézményét!

Orbán Viktor semmire sem hivatkozott, mivel ezúttal sem válaszolt. Gulyás Gergely sem – számolt be a 24.hu.

Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a kötelező válaszadást elintézte annyival, hogy a két ellenzéki politikus figyelmébe ajánlotta az Országgyűlés május 8-ai plenáris ülésén általa mondottakat.

Az állami hírügynökség jelentése szerint akkor Csárdi Antal (LMP) kérdezte a közmeghallgatást közelhallgatássá változtató rendeletről, amire az államtitkár kioktató módon azt felelte, ha a dollárbaloldalnak valóban fontos a transzparencia, az állampolgárok tájékoztatása, akkor számoljon el a külföldről kapott pénzzel.

Forrás: 24.hu, hvg.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
A köz nélkül közmeghallgatás,akkor értem miért van nálunk demokrácia nélkül demokrácia.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
A köz nélkül közmeghallgatás,akkor értem miért van nálunk demokrácia nélkül demokrácia.
ómió
És az is a rendeletben van, hogy "nem lehet", vagy ezt csak hozzáhazudjátok, efftársak!?
csak úgy....
0rbán leszarja a magyarokat, sajnos ezt az idióta ,könnyen átbaxható,buta hívek nem veszik észre!
Törölt Nick
@ómió: Benne van a cikkben. De aki csak a címet olvassa, az pont olyan hülye marad mint te.
Lepényleső
Ennek okán a bíróság által elitélteknek sem kell majd személyesen börtönbe vonulniuk,
bőven megfelel az interaktív részvételük,- így legalább lesz elég helyük?
telegdilaci
@KisTehen: Inkább az agymosott Fideszeseknek nem kellene hangoztatni,Felháborító hogy Szerbiában telepit a Magyar kormány egy polisztirol szigetelő gyárat, Magyar adóforintokból, a termelést vissza hozzák Magyarországra itt értékesítik,az idióta Magyaroknak meg Kínai akkugyárat építenek ami környezet szennyező és a heves tiltakozások ellenére az ott élő Emberek érdekének figyelembe vétele nélkül csak azért is meg építik,milyen elcseszett Országban élünk! mivé tette az Országot a bűnbanda?
ómió
@Törölt Nick: Olvasd el mégegyszer, bolsiék diszlexiás idiótája! Hátha akkor megérted!
ómió
@m73: Hogy ki hazudik, bolsiék szarkupaca!? Hát, a bolsi tetübandád! "As usual"!
ómió
@kulabombaafityiszre: Megdugtad már a bárcáskurva anyádat, vagy bolsi aberráltságod még mindig nem engedi!?
ómió
@kulabombaafityiszre: Szóval, a tetvesbolsi aberráltságod mindent "felülír"!? Akkor, a bárcáskurva anyádat csak hagyod "úgy parlagon"!?
jáger laszló
Miért,miért!!??
Mert semmi értelme,hiszem a dolgok nem ott dőlnek l!!
Különben is csak zavarnák a koncepciót és rontanák a légkört!!
Ergo az egész időpocsékolás a demokrácia örve alatt állítja a fidex!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@jáger laszló: Még mindig rád vár a bárcáskurva anyád!?
ómió
@kulabombaafityiszre: Még mindig ott állsz "tehetetlenül" a bárcáskurva anyád mellett!?
ómió
@jáger laszló: Bocsi, ez (10:11) nem neked szólt!
ómió
@kulabombaafityiszre: Még rád vár a bárcáskurva anyád!
Törölt Nick
@ómió: Te orbán majma, szerinted azért hoztak ilyen rendeletet mert a köznépet meg akarják hallgatni? Ahhoz erre semmi szükség nincs. Ez ahhoz kell, hogy ők egymás közt, a köz meghallgatása nélkül megtehessenek bármilyen aljasságot.
Nessy
@Törölt Nick: Gyáva színtársulat! Egyetlen döntésükért sem vállalják a felelősséget! Ha kérdezik őket, jön valami régi, másról szóló sablon duma, némi gorombasággal fűszerezve esetenként! Mint kicsiben itt is néha!
Nanya
@ómió: na te félcédulás anyabaszó bolsi vakarék ! hát dugod te a családodat mindet rendesen ?
te szemét ,azt hazudtad magadra,hogy csak anyád,meg a nagyapádat baszod !
oszt ehun van e: most már az egész családodat keféled te undormány. meg a környékbeli összes kóbor kutyát. majd jól kapsz egy veszettséget hál' Istennek,oszt beledöglesz.
idegbe vagy? dögölj meg !
Nanya
@ómió: mondtam már ma,hogy a kúrva anyád?
na mos mondom.
ómió
@Törölt Nick: A rendelet, bolsiék fajkreténje, régóta megvan! Most annyi változott rajta, hogy immár nem elengedhetetlen feltétel a személyes részvétel. Nyomokban se maradt annyi eszed, hogy ezt megértsd!?
ómió
@Nanya: Bolsiék szarkupaca! Ne görcsölj! Feloldódhatnál már! A legefftárskonformabb az lenne, ha ezt a feloldódást a bolsi latrinában tennéd, ahova téged anno a bárcáskurva anyád pottyantott! Előtte, persze, leszophatod Bite efftársadat, ő a magadfajta bolsi aberrókra szakosodott! Gyakorold a mániádat, bolsi szarkupac, ne másra hazudd!
ómió
@kulabombaafityiszre: Te se bírtad még megdugni a bárcáskurva anyádat!? Nemcsak ez a szarkupac@Nanya: efftársad!?
nejlontacskó
Tehát akkor, le lehet diplomázni úgy. hogy az egyetem közelében sem jár az ember?
Vagy, az ilyen eljárás, csak az egyenlőbbeket illeti meg?
balos
@nejlontacskó: Talált!Elsüllyedt!Ott a rühelke!1 normális családban,még a disznó közelébe sem engednék,mert képes lenne a kaját előle megenni!
simmering73
@ómió: Téged kéne feloldani egy vödör szarban, bolsik kretén fajgyökere.
ómió
@kulabombaafityiszre: Ne hagyd "parlagon" a bárcáskurva anyádat!
ómió
@simmering73: De, hát, a szarban a bolsi tetüfajtátok oldódik! Azonos az anyagszerkezetetek! Szóval, ne reklamálj! Inkább tanuld meg a magadéi, a bolsi kretén fajgyökerek felismerését (ne a másokra hazudásukat!)! Jegyezd meg a pofájukat, amikor a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat együtt harsogod velük! De, ha úgy se megy, igényelj magadnak donor kutyaagyat! Az mindig tévedhetetlenül ismeri fel az övéit!
balos
@szópó-ómió: Anyák napján megvolt a mami?Előlről vagy turul módra tetted a répát a "vázájába"?
drrotf
Ninc ezen kit csodálkozni!Aki azt állítja, hogy a haza inflációban , amely egedül álló Európában , az Orbán miatti inflációnak nincs szerepe, az nyugodtan kitalálhat bár milyen lehetetlen dolgot, így nincs mit csodálkozni amazon, hogy nálunk a közmeghallgatáson már az emberek nem lehetnek jelen , közmeghallgatás köz nélkül!Ez az újdonság a fideszes államban.Egyszer majd kitalálják azt is hogy az adózók pénze az nem közpénz, és állam sem szükséges már az államisághoz, mert megy az magától is!Ilyen egyszerű a fideszes államberendezkedésünk!Hát nem egyszerű ez, hát nem ezt akarták az emberek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.