Egy héttel azután, hogy Schadl György, a végrehajtói kar nemrég lemondott elnöke vallomást tett a bíróságon, az elmúlt évek egyik legsúlyosabb korrupciós ügyének másik főszereplőjét, Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt hallgatják meg kedden a Fővárosi Törvényszéken.

Völner Pál ma vallomást tesz, ebbe sokan belebukhatnak

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 24.hu információi szerint a Fidesz volt politikusa részletes vallomással készül.

A Völner és Schadl elleni vádpontok közül a leglényegesebb szerint utóbbi korrupciós kapcsolatot alakított ki a korábbi államtitkárral. 

Ennek keretében Schadl György jogtalan előnyként 2021 nyaráig legalább 83 millió forintot adott át Völner Pálnak, aki ezért a pozíciójából eredő befolyását Schadl érdekeinek megfelelően gyakorolta.

Völner az ügy előkészítő ülésén már szót kapott, akkor többek közt azt mondta, hogy nem ismeri el a terhére rótt bűncselekményeket, és Schadl Györggyel nem állt korrupciós kapcsolatban.

A volt államtitkár vallomása azért is lesz érdekes, mert a korábban lehallgatott telefonbeszélgetések szerint sok mindent tud. A feleségével zajlott rögzített beszélgetés szerint Völner azt mondta:

"Tudok olyat mondani, hogy egy-két embernek meginogjon a széke."

Forrás: 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Völner idomítása hónapok óta tart...már megegyeztek mit mondjon, kire mit(ne)valljon, mindezért hény száz millió üti a markát...a bíró fogós kédéseire a válaszokat fellolvassa, ami alapján (még mindig)szabadon távozhat...

Taps
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"Tudok olyat mondani, hogy egy-két embernek meginogjon a széke." - pali, akkor ratyineki!
jesz
Völner idomítása hónapok óta tart...már megegyeztek mit mondjon, kire mit(ne)valljon, mindezért hény száz millió üti a markát...a bíró fogós kédéseire a válaszokat fellolvassa, ami alapján (még mindig)szabadon távozhat...

Taps
kereső
Ide a rozsdás bökőt, hogy nem fogsz mondani semmit. esetleg annyit, hogy ártatlan vagy.
colibri
Sokkal inkább arra számítok, hogy mindent tagad és hallgatni fog! Így szól az egyezség a felettesekkel!
justhpeter
Nincs az az ügyészség és bíróság, amely a pénz útját kiderítené. Minden más szemfényvesztés. Völner senkire nem fog terhelőt mondani a) nem akar a börtönben meghalni, b) nem tudjuk mi a háttéregyezség tartalma. Pedig a kormányban nincs olyan emberke akiért kár lenne.
Yeromos
Nem fog ebbe senki belebukni, itt már rég megvan az ítélet. Megfogják védeni mint a többi fidesz bűnözőt, pl kaleta, borkai, farkas flori lehetne még sorolni de feleleges, ez egy MAFFIA , terroristákat embercsempészeket szabadon engedik. Itt már rég nincs igaszság szolgáltatás, a bíroság is az orbán maffiát szolgálja, ahogy a rendőrség is.
KisGenyo2
"Völner Pál ma vallomást tesz, ebbe sokan belebukhatnak"
Szerintem megvan már írva az ítélet. Virág elvtárs már a fiókjában tartja. Nem lesz itt baja senkinek, mert nagy halak ezen csak kerestek, és csak a néptől lett ellopva pénz. Az meg ugye sima ügy.
Eladott Ország
A bűnöző és politikai prostituált román cigány geci már minden hatalmi ágat maga alá gyűrt, ha Völner köpne akkor se lenne semminek következménye! Ez Orbanisztán!
kereső
Völner vallomása: Egész életemben tisztességes ember voltam...A Schadl-ügy II. rendű, 8 év börtönnel fenyegetett vádlottja szerint nem követett el semmit, amit egyebek mellett az is bizonyít, hogy fiatal korában templomot épített.
Yoda69
Boritekolom hogy semmi erdemlegeset nem fog mondani, olyat meg plane, hogy valakinek meginogjon a szeke..
A maffia alapszabalya a hallgatas törvénye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.