A BRFK több videót is közzétett a közösségi oldalán az esetről.

Csütörtöki tüntetés: a rendőrség körbezárta és igazoltatta a „jogellenesen” demonstrálókatBRFK/Facebook

Ahogy megírtuk, továbbra is országszerte folynak a tüntetések, elsősorban diákok demonstrálnak az oktatás helyzete miatt, illetve a tanárokat érintő igazságtalan státusztörvény bevezetése ellen. Mint ismert, a korábbi hasonló tüntetések során a rendőrök – több vélemény, például civil szervezetek szerint – túlzott erőszakot alkalmaztak a békésen tüntető diákokkal szemben.

A csütörtöki budapesti tüntetés során több videót is posztoltak a budapesti rendőrség közösségi oldalára. Először azt írták:

A rendőrség a Széchenyi rakpart Markó utcai lehajtójánál a céltalanul vonulókat megállította, igazoltatásuk megkezdődött.

Majd ezt:

Tart a jogellenes gyűlésen résztvevők igazoltatása. A rendőrség a Széchenyi rakpart Markó utcai lehajtójánál feltartóztatott csoportosulás tagjait egyenként igazoltatja. Személyes adataik ellenőrzését követően valamennyien szabadon távozhatnak.

Majd kiemelték:

A rendőrség azonosította a jogellenes gyűlés szervezőjét, egy 23 éves budapesti férfit, akivel szemben gyülekezési joggal visszaélés miatt feljelentést tesz.

Majd a következőkkel zárták a sort:

Befejeződött a Széchenyi rakpart Markó utcai lehajtójánál feltartóztatott csoportosulás tagjainak igazoltatása. A rendőrség valamennyi résztvevőt figyelmeztette arra, hogy tartsa be a közúti közlekedés szabályait, ne foglalják el az úttestet.

A belváros egy rövid útszakaszára kiterjedt jogellenes vonulás befejeződött. Kényszerítő eszköz alkalmazására, ruházatátvizsgálásra, előállításra, az igazoltatásokon kívül más intézkedésre nem került sor. A szabályokat mindenkinek be kell tartania. Jó estét Budapest!

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Húúú, ha kilövik valakinek a szemét, hogy fog kinézni egy félszemű jövőbeli miniszterelnök, aki nem pucolt el az általa felhergelt híveit magára hagyva a bajban, mint 2006-ban Orbán?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Hát, ez a dolga! Nem - mint 2006-ban - a szemkilövetés!
SÍva
Érdekes, hogy ezeket igazoltatják de ha a "kiccsalád" sétál huszadmagával az nem éri el a "szépérzéküket"! Pedig azok szerintem sokkal több emberben keltenek félelmet mivel gátlástalanok!
balos
@Shikari: Anyád nem ezt mondta,miután ráadtam a harisnyáját!Ja a csokit ne edd meg,mert kicsit feltúrbóztam!
balos
@Shikari: nedveske!Nem talált!Az Édesanyám itthon halt meg!Úgy tudom a tiédről utánam leszállt muszka őrmester és megelégedetten fizetett 5 rubelt!
telegdilaci
@nezelodo:Hol voltak a Rendőrök amikor a csűrhe szétverte Budapest fővárosát felmérhetetlen károkat okozva a kerületnek,ki fogja ezt a milliós kárt meg fizetni,vagy csak a békésen tüntetőkkel kordont bontókkal van bátorságuk a rend őreinek fellépni!
balos
@Shikari: Mi van geci!Nincs a fejedben az indigón kívül csak a nemzethy szar?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.