Kirill pátriárka is felköszöntötte 60. születésnapja alkalmából Orbán Viktort, és a „Dicsőség és becsület” rend I. fokozatában részesítette.  A jó kapcsolat alapjául szolgálhat, hogy a magyar kormány tavaly megvétózta az Oroszországot sújtó európai uniós szankciós csomagot (is), ami Kirill pátriárka vagyonának befagyasztásáról szólt.

A 444.hu vette észre elsőként a Magyar Ortodox Egyházmegye oldalán közölt levelet, melyet Kirill pátriárka küldött Orbán Viktornak, utóbbi hatvanadik születésnapja alkalmából.

Putyin kedvence, Kirill pátriárka kitüntette Orbán Viktort szülinapján – Felelős és elveihez hű állami vezetőként jellemezte a kormányfőt a volt KGB-s vallási vezető

Az orosz ortodox egyház által közreadott képen Kirill, Moszkva és egész Oroszország ortodox pátriárkája liturgiát vezet a szláv irodalom és kultúra napjának alkalmából a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban 2023. május 24-én. Az ünnep egyben szent Cirill és Metód görög hittérítő szerzetes testvérpárnak, a glagolita ábécé és az óegyházi szláv nyelv megalkotóinak emléknapja. Fotó: MTI/AP/Orosz ortodox egyház/Igor Palkin

A korábban a KGB-nek dolgozó, az uniós szankciókat a magyar kormány közbenjárásának köszönhetően elkerülő vallási vezető szilárd meggyőződéssel rendelkező, felelős és elveihez hű állami vezetőként jellemezte Orbánt, aki kész arra, hogy a nemzeti érdekeket következetesen megvédje.

Őexcellenciája Orbán Viktor Úrnak, Magyarország Miniszterelnökének

Excellenciás és Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Szívből köszöntöm Önt hatvanadik születésnapján!

Ön egész életét a szülőhazája hasznára végzett feladatoknak szentelte, számos sikert ért el e nem könnyű pályán, amelyek jó hírt szereztek Önnek, olyan embernek, aki szilárd meggyőződéssel rendelkezik, felelős és elveihez hű állami vezető, készen arra, hogy a nemzeti érdekeket következetesen megvédje. Nagyrészt az Ön kitartó erőfeszítéseinek köszönhető, hogy Magyarország biztosan és töretlenül halad előre a társadalmi és gazdasági fejlődés útján, független kül- és belpolitikát valósít meg. Jó érzés látni, hogy Ön nagy figyelmet szentel a keresztény értékek megőrzésének a társadalomban és a család és a házasság intézménye megerősítésének.

Hálásak vagyunk Önnek azért a segítségért, amelyet az Orosz Ortodox Egyház Budapesti és magyarországi Egyházmegyéje tevékenységének nyújt. A magyar kormányzat részvételével templomok felújítása folyik, jelentős tervek valósulnak meg, amelyek az emberek spirituális felvilágosítását szolgálják, ugyanakkor a népeink közötti baráti kapcsolatok fejlesztését is elősegítik.

Figyelemmel kísérve az Ön kiemelkedő hozzájárulását a hagyományos erkölcsi értékek megerősítéséhez az európai társadalom életében, és tekintettel az Ön személyes és jelentős ünnepnapjára, igazságosnak és méltónak érzem, hogy a „Dicsőség és becsület” rend I. fokozatában részesüljön.

Kívánok Önnek jó egészséget, Istennek bőséges segítségét és további sikereket honfitársai javára végzett felelős munkáiban!

Tisztelettel:

Kirill, Moszkva és egész Rusz pátriárkája

- áll a levélben.

Forrás: 444.hu, 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Menőmanó
Ha a lopást, hazaárulást elvnek lehet nevezni, ahhoz tényleg hű a dagadt.
De ezért nem kitüntetés, hanem nagyon nagyon hosszú börtönévek járnak.
Nessy
"Dicsőség és becsület"! Ezt komolyan gondolják ruszlandban? Vagy olyan messziről annak látszik Orbán ténykedése?
jesz
Úri körökben ez egy normális gesztus...mondhatni alap.

Régi Brezsnyevi törvény: ha te elhiszed amit én hazudok, akkoe én is elhiszem amit te hazudsz...ez kiválóan működött(amíg le nem lőtték azt a bizonyos utasszállítót)
pacal
Ez masszív szégyen a magyarokra, Magyarországra
Geci magyarok Trianon semmi ahhoz képest, ami rátok vár! az új történelemben!

A magyarok, Balkán !!!
Ezt a rohadék feszperazst népezt... El kell trörüln9 a föld színáről!
Ötvar gecik !!!
pacal
A magyarok egy csürhe paraszt banda nép!
Add ki a parancsot és én elpusztítom!
És közben, vagy utána semmit nem érzek!
A magyar egy kipusztításra váró geci banda - az összes !!!
pacal
Mi folyik itt, a kurva anyátok?!

Asszem visszatérek a kezdetekhez: Dark Country . ami üt!

www.youtube.com/watch?v=XBVWALD96zE

Amikor megindulok, akkor nem lesz, aki megállítson!

Ezeket erővel kell elsöpörni - a geci utódkommunistákat!

Szarfaszú pribék, ha bekopogtatsz hozzám, one shot, one kill !
pacal
Nincs bocsánat a hazaárulásra !!!
A hazaárulókat lelövik, ugye?
pacal
Öld meg mind, Isten majd szétválogatja!
justhpeter
"Dícsőség és Becsület Rend" E három szóhoz biztosan nincs köze a miniszterelnöknek, hiszen egy szégyen- és becstelen kuplerájban imitálja a kiöregedett utcai harcost.
Juhász István
Az ilyemit... VISZONOZNI illik. Javaslom Kirill pátriárkát kitüntetni a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Fokozata kitüntetéssel... Persz a Lavrovot is ELISMERHETNÉ végre a magyar vezérkar, ő is várhat bizonyos VISZONZÁST. Egyébként... A magyar KITÜNTETETT mikor utazik Moszkvába, átvenni a szép elismerést ?
izéke
@Juhász István: nem mer,még a végén ott lesz rosszul mint lukassegü és nem engedi putyin visszajönni míg a nevére nem iratja az országot. Aztán öleti meg.
szép új világ
Három ilyen ruszki "becsületrend" azonos értékű a "Tiszta udvar, rendes ház" táblával.
Nessy
@justhpeter: Nekem régen egy idős kolléga azt mondta, mikor ezt mondtam, hogy jegyezzem meg, a kuplerájban tisztaság, rend és fegyelem uralkodott,ami jelenleg itt nincs!
Nyírfa
Kirill pátriárka üzenete: legyél jó kisfiú, mert KGB-sként mindent tudok rólad.
És Orbán Viktor magyar miniszterelnök annyira jó kisfiú, hogy eladja a hazáját is, csak ne bántsák.
Ez a kitüntetés egy újabb bélyeg Viktoron, lemosni nem lehet, kivágni nem érdemes, úgyis nyoma marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.