Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) nyilvánosságra hozta a 2022-es évre vonatkozó jelentését.

Fekete-afrikai és belső-ázsiai állapotokat hozott el hazánkba Orbán az uniós OLAF-jelentés szerint

Így nő Récsölnek is újabb meg újabb saját lába... Forrás: OLAF

Magyarország pedig jobban teljesít: a korrupciós statisztikák élére repítette hazánkat a fideszes kormány tizenhárom éve tartó garázdálkodása. Az Eurologus megállapítása szerint két kellemetlen listát is hazánk vezet.

Az OLAF tavaly összesen 15 vizsgálatot indított csalásgyanús magyar ügyekben. Ezek közül 10 végződött szankciós javaslattal. A jelentés szerint ennél több hasonló esetet egyik országnál sem jegyeztek fel – írja a 24.hu.

Ráadásul úgy, hogy az EU-tagállamok mellett azokat az országokat is nézték, ahol lehetőség van uniós források felhasználására. Banglades, Türkmenisztán, Zambia, Uganda vagy a szomszédban épp háborút vívó Ukrajna is a listán van tehát. Az előbbi országokban pedig összesen nem regisztráltak annyi csalásgyanús esetet, mint idehaza. Az nem derül ki a jelentésből, hogy konkrétan mely esetekről van szó.

Élen áll a fideszesek által „elfoglalt” Magyarország az európai strukturális és beruházási alapok, valamint a mezőgazdasági és vidékfejlesztési alapok területén észlelt szabálytalanságok összevetésében is. 2018-2022 közötti időszakban 18 szabálytalanságot buktattak le, ami az uniós források 0,53 százalékát érinti.

Elsőzünk a saját források rovására elszenvedett, jellemzően a vám- és adóbevételekkel kapcsolatos visszaélésekkel kapcsolatban is. Itt összesen tíz esetet említ a jelentés az utóbbi négy évből, ám ezek az összes bevétel 18 százalékát kiteszik. Összehasonlításként: Belgiumban például négyszer annyi esetet, 41-et regisztrált az OLAF, de ezek a bevételek mindössze 0,72 százalékát érintették csak.

Forrás: OLAF, Eurologus, 24.hu
Fotó: OLAF

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Érdekes, a Kossuth 16 órai híreiben erről egy szó se esett!?!?! Vajon mi lesz a esti M1 Híradóban?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Érdekes, a Kossuth 16 órai híreiben erről egy szó se esett!?!?! Vajon mi lesz a esti M1 Híradóban?
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 16:17 ♂ Ezt már ismerjük: MIndenki hülye csak a fidesz a helikopter. Orbán továbbra is hülyének néz mindenkit. Mert hülye azért nem vagyok, itthon egy zsákot sem hagyok. Orbánnak továbbra sincs megtakarítása, a leadott vagyonbevalása alapján.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/145551242_2773537996232608_5833837797080300670_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=YCBfcg9pdYsAX9s5ikP&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfC40zZR4n4TdqxxO5OT0nck2U1m4xOvA6FYoBU-tS2bfQ&oe=64A80736
Az EU-s pénzeket lenyúljuk, a népnek meg ezt adjuk. Kapjátok be egymásét, bár így is tök(életlen)etlenek vagytok!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/144906192_2772095196376888_4445216064580420892_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=dllSPeLhh6YAX_Ni6VE&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCs61FJTuSnAFXKgPIPOPyZTUiDpPBPT7IX73quVqIA0Q&oe=64A7EC0E
pacal
@KisTehen: Önlájkoló kis buzi! Te vagy a bolond itt, geci! A legszánalmasabb kis patkány! Tényleg nem veszed észre, hogy egy mindenki által megvetett patkány vagy? Én például simán leszúrnálak, ha ismernélek, aztán az anyádra kenem. "Mindig egy rossz fiú volt. és késsel hadonászott. Futott, futkorászott, aztán belesett a saját késébe az önlájkoló kis geci." - idézet anyád vallomásából.
pacal
@KisTehen: Neked volt anyád egyáltalán, vagy egy sarokba ledobott koszos rongycsomóból lettél - az a evolúció legújabb kutatása szerint?
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 16:30 ♦ Mi nem tetszik neked hülyegyerek! A dagadt cigányodnak sikerült 10 év alatt az országból az EU koldusházát/ Bangladesét realizálni b+! Mit ugatsz! Nem ússza meg a geci! Több Marshall segélynyi összeget síbolt el!
pacal
Nagyon sokat iszom, de még mindig nem vagyok fideszes gyökér. Nem tudok annyit inni, hogy ostoba fideszes gyökér legyek. Ez miért van? @KisTehen: www.youtube.com/watch?v=DCkbfyk6XGc
pacal
Filozofáljunk, vagy hagyjuk a picsába az egészet? Úgyis mind meghaltok.

Én tudok valamit amit ti nem. Ez jó kezdés! Ahhoz, hogy folytassam, kell mentelmik jog, fedhetetlenség és védelem (a csőcseléktől, akik majd meg akarnak kövezni - ez annyira vicces, lehet, hogy csak nekem)

www.youtube.com/watch?v=oVl4qvHuY8g
jáger laszló
Mészáros barátunk megcélozta a 900 milliárdos saját vagyont ami megfelel 2,5 milliárd $-nak
Ehhez már csak OV kis segítsége szükséges!!
1 kis ügyeskedés és biztosan ez is +lesz!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
gina
Er nem a Demokrata lap volt elemebeteg szekta hivök, hanem az OLAF,,, ennek az országnak annyi,,, mig ezek a vérszivó patkányok el nem tünnek, ha nem szép szóval akkor eröszakkal,, mocskos fidesz banda...
Toller Béla
Még rosszabb ! Itt a hülyék még vissza is ugatnak az okosabbaknak !
kereső
Na, akkor tegyük tisztába a fentieket- de nem úgy, ahogyan a barmok teszik- orbáni módra, elhajlitva a valóságot- azaz hazudva.(nem, nem fogok glasszé kesztyút húzni, és finomkodni- hogy ez "csak csúsztatás".

Három különböző vizsgálatról van szó- azaz , teljes körú vizsgálatokat inditott az olaf.
Az első, amiről szó van:az OLAF tavaly Magyarországon 15 ügyben inditott vizsgálatot csalás miatt. A 15 vizsgált ügyből 10 végződött szankcionálással-
Ráadásul úgy, hogy az EU-tagállamok mellett azokat az országokat is nézték, ahol lehetőség van uniós források felhasználására. Banglades, Türkmenisztán, Zambia, Uganda vagy a szomszédban épp háborút vívó Ukrajna is a listán van tehát. Az előbbi országokban pedig összesen nem regisztráltak annyi csalásgyanús esetet, mint idehaza. Az nem derül ki a jelentésből, hogy konkrétan mely esetekről van szó."
Második: Európai struktúrális alapok felhasználásának szabályossága- ahol 18 szabálytalanságot tárt fel az OLAF- és ez a 18 szabálytalanság a struktúrális alapok összes forrásának 0,53%-a - azaz euromilliárdokról van szó.
Harmadik: az országok saját- adó-és vámbevételeinél elkövetett csalások, szabálytalanságok. Magyarországon 10 esetet tárt fel az OLAF, amely összeg a magyar-adó vámbevételek 18%-át érinti. Hihetetlen nagy szám.
Az emlitett- és a barom által felhozott , és kiemelt!példa Belgium- ahol 41 esetet vizsgált az OLAF- amely összeg Belgium összes adó-éés vámbevételének 0,72%-át érinti.

Minek bőg az bele olyan dolgokba, amelyeket nem tud értelmezni. Csakis azért, hogy "finoman és nőiesen fogalmazva", keverje a x@rt, és félre vezesse a nagyérdeműt- primitiv hazug módon. És, lám vannak követői is, akik nem tudnak értelmezni az egy szavas mondatoknál többet.
kereső
Még annyit, hogy az OLAF látókörén kivül esnek azok az a kormány gyakorlat, amikor törvényesitett lopásról, az ország kifosztásáról- a köz vagyonának magánositásáról van szó. Ennek legjobb példája- az egyetemi modellváltás.
UFF!!!
kereső
Levette a cimlapról a cikket a proi, talán kinos volt a hozzászólásom???
Akkor folytatom: egy cikk a hvg-ről:hvg.hu/eurologus/20230607_magyar_kutatok_unios_forrasok_unios_programok

Nem Bözsi néni, meg Pista bácsi, vagy a félanalfabéta cigány származású magyarok itt a probléma, hanem azok az "értelmiségiek", akik gerinc nélkül csicskulnak be a NER -nek, akik kritika nélkül, lelkesen asszisztálnak az ország kifosztásához. Hány száz/ ezer milliárdos vagyon fülütt diszponál, korlátlan hatalommal- azt tesz vele , amit akar- mostan a Semmelweis alapitványi kuratóriumának elnöke, akinek a szava , hazugságai befolyásolják az egyetemi hallgatókat is.
Ez az ország menthetetlen- ilyen körülmények között lehet itt az ellenzéki oldalon bár,mennyi felkészült, szakértő- itt nem kell a józan ész.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: tegnap, 16:18
Viszont az ellopott pénzecske a legmagasabb magyarországon.birka tehén.
Aki Én
@KisTehen: Ha nem értettél meg semmit, mi a faszért futtatod itt magad, te agyhalott?
terlasz
@jáger laszló: Mészáros azt se tudja, hogy mennyi a 900 milliárd. Nem is érdekli, mert nem az övé ez a vagyon, hanem Orbáné.
szaboria1
@namihami: M1-ben nincs más mint Orbán dícsőitése.
Csizmás Kond
A grafikon azt jelzi hogy hol és mennyi ellenőrzést végeztek...
...namostmár, ebből azt is ki lehet olvasni, hogy a zunió kire van rászállva, kit próbál mindenképp ellehetetleníteni...mert lett volna mit ellenőrizni pl az ukrajna felé küldött fegyverkereskedelemnél stb de nem ő ezek helyett inkább baglades meg hasonló helyekkel kavar...
drrotf
Ezt a kijelentést Orbánék pozitívan értékelik, mert azt mondják hogy Afrikában nem nagyon kell fűtés és ezért a rezsi támogatást a kétszeresére fogják emelni ,a megrendelt olajból meg a tizedét vesszük majd külföldről, hiszen lehet hogy még annyi sem kell!Varga ezt a jövő évi költségvetésbe már figyelembe is veszi és a külkereskedelmi kiadásokat az olaj értékével csökkenti, s így javul a gazdaságimérlegünkl
Toller Béla
Most még nem mondják ki, de ez nem ment volna az áldott magyar nép nélkül ! A fele nélkül ! Ha belejönnek, minket innen kizavarnak a szibériai pusztaságba !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.