Azt mondják, ez nem drágulást, hanem egyszerűbb hozzáférést jelent.

Lázár János minisztériuma brutálisan megemeli a jegyek árát a vonatokon, buszokon és a HÉV-eken

A drónnal készült felvételen a HÉV keresztezi a 3-as számú főutat Gödöllőn 2023. május 19-én. MTI/Máthé Zoltán

Változnak az úgynevezett távolságalapú jegyek árai július 1-től – értesült a Telex egy minisztérium által kiküldött levélből. Úgy tudják, ez komoly drágulást jelent az állam hatókörébe tartozó cégeknél, így például a MÁV-Start, a GYSEV, a Volánbusz, illetve a MÁV-HÉV járatain:

a 0-10 kilométeres távokon 250 forint helyett 400 forint;

a 10-15 kilométeres távokon 310 forint helyett 450 forint;

a 15-20 kilométeres távokon 370 forint helyett 500 forint;

a 20-25 kilométeres távokon 465 forint helyett 550 forint;

végül a 25-30 kilométeres szakaszokon 560 forint helyett 600 forint lesz a menetjegyek ára.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) ezt nyilatkozta a lapnak a drágulásról:

Az országos és vármegyebérletek bevezetése óta folyamatos a tarifarendszer felülvizsgálata, amelyben a jövőben további változások várhatóak. Ez azonban nem drágulást, hanem összességében a szolgáltatásokhoz való egyszerűbb és korlátlanabb hozzáférést biztosítja, amelyről hamarosan tájékoztatni fogjuk a közvéleményt.

A Telex úgy véli, az ÉKM ezzel arra szeretné rávenni a rövid távokon utazókat, hogy jegyek helyett inkább vegyenek 9450 forintos vármegyei havi bérletet.

Forrás: Telex.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
És azt hazudja, hogy ez nem áremelés. Ha valami drágább lesz, az mi az anyátok pichája, ha nem áremelés. Tán kisnyúl?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@human: Ki beszél itt alkalmatlanságról...?
A háború kezdetén felszaladtak az energiaárak, betárolási időszak kezdetén is felszöknek az energiaárak. Most ez a kettő még egybe is esett... Ennek az ötödén kötötték meg a gázszállítási árat. Ami nem volt rossz üzlet.
Az, hogy betárolási időszakon kívül, mikor senki nem veszi a gázt, lemegy a tőzsdei ára.
drrotf
Régen azzal cukkolták a vasutasokat ,hogy süsü vasutas ,azaz nem komplett .Most bebizonyosodik hogy tényleg vannak a vasutas minisztériumban ilyen emberek ,mert azt akarják bemagyarázni a tudatlan többségnek, hogy ami többe kerül az nem lett drágább ! Valóban béketűrő emberek országa vagyunk mert már harmadszor tartjuk hatalomban ezt a hazudós kormány, nem is akár hogyan, hanem kétharmaddal, de azért egy óvodásnak is könnyű kérdést, hogy mi a több és a kevesebb, mi kerül többe és mi kevesebbe azt azért még el tudjuk dönteni, nem kell miniszteri magyarázat!Köszönjük Emese a hazug magyarázatot!
teuton
@verőce21: Hogy TE "rendkivül buta es korlatolt" lennel, az mar dicseret lenne szamodra a 10 ev iskoladdal, ami alatt 4 osztalyt vegeztel... Szoval te meg magyarul sem tudsz helyesen irni (nay es kisbetük, mondatszerkesztes, stb.), ezert egy ilyen fitymaszbirka ne ossza az eszt! En több nyelven irok, tolmacsolok... Különösen adj ki szegenysegi bizonyitvanyt magadrol, ha arrol van szo, mi az energiatözsde! Ott nem lehet reszvenyeket venni es maganszemelyek nem kereskedhetnek, hanem cegek vesznek, gazt, olajat, aramot, stb.! Es nem "ötödaron" kötnek szerzödest, hanem mindenki szamara lathato aron! Szoval akkor menni is volt az az ÖTÖDAR? Mert en tudom, gogy mennyibe kerül a gaz, amit fizetek, de te is? Nalunkolcsobb, mint a haboru elött, a dizel is! Neked mennyi???
Ja, es meg egy dolog, latom, te meg a mult szazadban elsz, olyan elavultak az ismereteid... Szoval en mar 2008 ota internetkereskedessel foglalkozom, tehat nem kell apropenzert napi 25 oraban trollkodjak, mint te es nehany mas szanalmas pajtasod itt... vagyis en akkor is penzt keresek, amikor alszom!
verőce21
@teuton: Aludd ki magad, zaklatottnak tűnsz...!
vacsi
A legnagyobb baj nem az, hogy pl. a vonatjegyek árát megemeli, hanem az, hogy a vonatok közlekedésével már napi szinten baj van. A legújabb menetrend meg elképesztő: vannak vonatcsatlakozások, ahol az átszállásra 1 perc (!) időt hagynak. Ezt egy idősebb utas, vagy egy gyerekekkel utazó család képtelen megtenni, még akkor sem képes rá, ha nem késik a vonat - de legtöbbször késik...
simmering73
Vonatra fel! Kalandozások a föld körül. A mai epizódban Erdélybe utazik Chris Tarrant (Spektrum). Néhány képkocka Budapestről, majd a lesújtó vélemény a nemzetközi vonatról. Sehol egy büfékocsi, sehol egy mozgóárus. Mikor leszállt Kolozsváron, megállapította, hogy Budapest-Kolozsvár között a menetidő percre pontosan anyyi, mint volt 1896-ban. Azt hiszem ez minősítve lett az ország és a MÁV is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.