Orvosnak sztetoszkóp, tanárnak könyv, katonának fegyver kell a vezérkari főnök szerint.

Böröndi: „Ezért döntöttem úgy, hogy munkaidőben minden katona köteles a fegyverét magánál tartani”

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke felvágja a 175 éves Magyar Honvédség ünnepi tortáját a honvédelem napja alkalmából rendezett ünnepségen, 2023. május 19-én. MTI/Kovács Attila

A Honvédség új vezérkari főnökével, Böröndi Gábor altábornaggyal jelent meg interjú a Honvédelem.hu-n. Böröndit ebben a kinevezése óta eltelt egy hónap katonai-szakmai változásairól kérdezték.

A békekatonaságból, egyenruhás munkavállalók szociális intézményéből egy harcképes, elszánt, komoly hadsereget kell építeni

– magyarázta arról, mi volt kinevezésekor a „Miniszter úr” feladatszabása. Vélhetően Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterre gondolt. Böröndi azt mondta, az elmúlt egy hónapban egy olyan kultúra meghonosításán kezdtek dolgozni, ami a Magyar Honvédség harckészültségét, harci képességeit emeli minél magasabb szintre.

A Honvéd Vezérkar főnökeként Böröndinek az egyik első intézkedése volt, hogy a katonáknak viselniük kellett a fegyvereiket a laktanyákban. Erről ezt nyilatkozta:

Kinevezésem utáni második fő célkitűzésem az volt, hogy minden katona legyen katona, és ennek a fegyver a legjobb kifejező eszköze. Az orvos sztetoszkópot, a tanár tankönyveket, a katona pedig fegyvert használ. Ezért döntöttem úgy, hogy munkaidőben minden katona köteles a fegyverét magánál tartani, emellett pedig gyakorolni annak szét- és összeszerelését. Elmondhatom, hogy mindenki kiemelkedő fegyelemmel hajtotta végre a parancsot, így mára képesek saját egyéni fegyvereiket még megbízhatóbban kezelni.

Böröndi kitért a koszovói demonstrációra is, ahol magyar katonák sérültek meg. Erről ezt mondta:

Diplomáciából, a katonai erő alkalmazásából és a tömegdemonstrációk kezeléséből kiválóan vizsgázott a magyar kontingens. Sérültjeinkről a legmagasabb szinten gondoskodtunk, és többen már most jelezték, hogy felépülésük után szeretnének visszatérni a bajtársaikhoz.

Forrás: Honvedelem.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Minden hiradókatona cipelje a hátán a rádióját! A radaros meg a radart. A pilóta meg a repülőjét!...

Baromállat...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Nukleáris elrettentés!!
A magyar katona ezután a klotyóra, kantinba, étkezdébe is fegyverével vonul,hogy L rettentse az LNséget
Hát ezen aztán tényleg be kell szarni...
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@nemkati: Hát én inkább maradok a bablevesnél,mert az már vegyi fegyver nálam!Persze,ha erre kötelezne akkor szívesen a böröndödön orra alá rekeszteném!Csak hogy örüljön a törődésnek!
balos
@drrotf: Már azon sem csodálkozom,hogy 1 ilyen "mars lakót" is kineveznek,mert minél korlátoltabb annál jobb nemzeth-testvére a csúti törpének!
nemkati
@balos: Igazad van! Lehet, hogy a te módszered hatásosabb, mint a nukleáris elrettentés. :)))
CsipkeRózsa
Böröndi nem félős, szembenéz a sok fegyveressel?
balos
@CsipkeRózsa: ebben a rendszarban az ilyeneket "a nemzethy pánczél" védi",mert a kitartottak imádják az ilyen polkorrekt szarládákat!Van juti falat elég az állatjának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.