Egy budapesti iskolában már most felvázoltak egy vészforgatókönyvet a következő tanévre, annyira rossz helyzetben vannak a tanárhiány miatt.

Annyira szorongató a tanárhiány, hogy az iskolák soha nem tapasztalt lépésekre készülnekMTI/Balázs Attila

„Hiány van biológia, földrajz, fizika szakos kollégákból, nincs más választásunk, muszáj valahogy rákészülnünk a helyzetre” – nyilatkozta egy budapesti általános iskola tanára a Népszavának.

A 444.hu szemléje szerint a pedagógus elárulta: a tanárhiány miatt vészforgatókönyvvel készül a következő tanévre az intézmény vezetése.

A vésztervben szerepel, hogy a fizikát az a matematika tanár tarthatja, akinek amúgy nincs fizikatanári végzettsége, a napközis nevelők tanítói feladatokat is elláthatnak, a felsős napközit pedig megszüntetik, a differenciált órákat is megszüntetik, szakköröket pedig már két éve nem tartanak.

A tanárhiány mértékéről a tanár elmondta, hogy máshol sem jobb a helyzet. Az egyik szomszédos iskolában például nyolc alsós osztályra van négy tanító, így a felső évfolyamokon dolgozó magyar szakos tanárokat küldik az alsós osztályokba is tanítani.

Forrás: 444.hu, Népszava.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Az a rohadt brüszel, guyrcsány soros és ukrán háború tehet róla.(az agymosottak szerint)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yeromos
Az a rohadt brüszel, guyrcsány soros és ukrán háború tehet róla.(az agymosottak szerint)
jesz
amíg a tanárok ilyen puhányok, addig semmi nem változik, sőt..
Romániában leállt az oktatás, az érettségi elmarad, rögtön észbekapott a kormány...

Itt csak tüntikéznek, buliznak, tervezgetnek, tárgyalnak...a nagy semmit.
namihami
""Az oktatás és a művelt emberfő a jövő záloga!""
És ez az az oktatás, ami egyben jelzi a Fidesz által elvárt művelt emberfői szintet! Az Orbán által követelt szavazók szellemi mértékét! Több már sok lenne, az X-hez ennyi is elég!
jáger laszló
E 2026-ban már 800 ezer forint lesz az alapfizetés!!
A kormány +ígérte!!
Csak addig kell kibírni valahogy...
ezt a 3 évet étlen-szomjan is kibírja 1 harcedzett tanár!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Clavigo
@Shikari: Életedben nem láttál még se iskolát,se tanárt..te agyatlan.
Aki Én
@Shikari: de volt, te ártalmas agyhalott!
szép új világ
Lassan minden adott lesz a tökéletes keresztény-fideszes békemenetelői színvonal eléréséhez.
Sziszifusz
@Shikari: 13:38

Az elődök hibái nem jogosítják fel a mostaniakat, ugyanolyan vagy még nagyobbak bűnök elkövetésére.
Egyébként pedig úgy vélem a mostaniak, saját önös érdekeik miatt, szándékosan sorvasztják Magyarországot.
jesz
soha nem látott lépésre készülnek?...

Akkor követik a románokat, és hétfőtől nem tanít senki, és érettségiztetés sincs?..az nagy buli lenne...

Lefogadom, akkor Orbánék azonnal fizetnének.
justhpeter
@jesz: Orbán csak azt a mondást nem hiszi el, hogy "addíg jár a korsó a kútra, míg megizélik a vízhordólányt"
Nos, ha a pedagógusok hétfőtől leállnának Orbán maximum Pintért izélgethetné. Mondjuk már ideje lenne.
Nessy
@szép új világ: Az MVM majd megint ad pár száz milliót Csizmadia,Széles, Bayer elvtársaknak, mint a múlt rendszer által üldözött, mai fideszes "civileknek", ingyenes városnézésre utaztatni a vidékieket, hogy legyenek elég sokan a menetben.
Sziszifusz
@Shikari: 16:35

Na látod mint a jelen helyzet is mutatja, sokkal nagyobb a baj mint régen volt. Abban az időben a tanárok túlnyomó többsége Fidesz szimpatizáns volt, mégsem volt "lázadozás" a kormány ellen..
Mára ez elmúlt. Nagyot csalódtak a pedagógusok.
Ennek oka, a mindenhez is értő, belügyminiszter által levezényelt, diktatórikus módszerekkel történő szakszerűtlen átalakítás(?) .
Sziszifusz
@Shikari: 17:14

Nem !

Az közoktatás katasztrofális helyzetéről van szó !
Állítom ezt úgy, hogy rokoni és ismeretségi körömben több pedagógus van, akik egybehangzóan állítják és bizonyítják, a jelenlegi helyzet tarthatatlanságát, és rettegnek a jövőtől.

Mit jelent a "globalólfasiszta erők lázítása" ? Konkretizáld kérek ! (Nevek, események, stb.)
Ha lehet, ne a betanított panelszöveggel gyere elő, mert az a volt szocialista, kádári rendszer kommunikációjára volt jellemző.
Csizmás Kond
A szakemberhiányok azóta vannak jelen, mióta nyugat tonnaszámra happolja el keletről azokat...ez volt minden kormány alatt, hol orvoshiány, hol autószerelőhiány, hol ápolóhiány, hol tanárhiány mert a nyugati bérezés jobb bármilyen keleti országénál és így ők nem kell szakembert tanítsanak csak átcsalják és kész.
Sziszifusz
@Philip Marlowe: 17:35

" Azok okoskodnak akik elQrtak szinte mindent ebben a két ágazatban."

OK a régiek elQrták, de most a Fidesz van hatalomban, jól működik a gazdaság, ömlött a pénz az országba, 13 év kevés volt az egészségügy és az oktatás rendbetételére.
Miért ? Talán csak nem ezért mert a saját potentátok futtatása a legfontosabb ? Minden más mellékes, sokad rangú kérdés ?
Yoda69
Ez orban mesterterve. Lerohasztani az iskolakat, hogy teljesen elbutuljon a magyar. Neki csak szavazo gepek es rabszolgak kellenek nem pedig allampolgarok. Persze lesznek privat iskolak, ahova majd a a NER csemetek, meg a vagyonosabbak gyerekei jarhatnak.
A szuloket sem ertem, hogy ezt hogy nem latjak at. Foleg ugy hogy meg a gyerekeik is kijarnak a tuntesekre a tanarok mellett. Ha most nem fog ossze tanar-diak-szulo-nagyszulo, akkor hosszu hosszú idore befelegzik a magyar oktatasnak.
Németh István
A hülye egzaltált marhák gyülekezetével nincs miről beszélgetni! Az összefogás a moslék libernyák kommunista csökevényekkel szemben éppen időszerű, sőt, mi több kicsit meg is késtünk, már ki kellet volna nyírni az összes szemetet! > pláne az öszödi beismerés óta!
DE ritkábban időszerű az is mint most >> az usa-nató armada takarodjon Európából az Eu vezetése mocskos kurva korrupt kurva anyjába, az usa nagykövet a buzik faszára geci-zacskó-nak a, liberális baloldal meg a rohadásban lévő ursula lejer rohadt vaginájába! Érthető!?
Németh István
Mire is készűlnek?? Arra, hogy elmennek a büdös rohadt kurva anyjukba! >> tisztelet a kivételnek!
Virág nyelven >> a mocskos szaroknak a büdös rohadt kutva anyját a felbújtóikkal és a moslék szülőkkel együtt! A diákok hülyék azokat nem lehet megítélni de a tanárokat, felbújtóikat és teves rtohadt szülőket igen! Szóval >> Rohadjanak meg!
Németh István
@m73: de szépen beszélsz barom:-) és még te vagy megsértődve,ha vissza kapod az ocsmány ugatásodat? Menj te a jó kurvaanyádba moslékszájú disznó!
A ló hosszú cicije kilóg a szádból!!!
Németh István
@m73: Figyelj á bibas! látod-e minő fasza dolog önmagaddal szembe sülni!? mármint amikor a lószerszám - agebe lenge szerve - kiköpi a nrdüt a pofádba?? >> te milyen vicces vagy pifta:-) kb mint egy óvodás gyermek:-) mondjuk nekik is több eszük van mint neked fasszopó bunkója!:-)
Nyasd-gemka, TURULKA!
Nessy
@m73: @Németh István: Uraim, elárulnák, hogy a magasröptü, nagyon kulturált eszmecseréjüknek mi köze az oktatás jelen helyzetéhez ?
kulabombaafityiszre
@Németh István: ma, 10:14
Elmennek ők,de nem oda ahova küldenéd őket hülye pista,hanem oda ahol tisztességes keresetük lesz amiből megtudnak élni.Nálad mindenki hülye,csak a vezéred nem pedig ő járkál a grazi klinikára kezelésre,mert egy idegbeteg skizofrén.
Nessy
@m73: Akkor miért szállsz le arra szintre? Így téged is oda sorolnak közéjük! Jó ez neked ?
Nessy
@m73: Nem botránkoztam meg. Munkám során hallottam ennél cifrábbakat is. Igaz , azok vagy részegek, vagy zakkantak voltak. Csak megtanultam, hogy ha nem szállt vitába velük az ember,kevesebb volt velük a gond. Mellékesen én is tudok goromba és nyers lenni, csak nem ismeretlenekkel. A szép szó meg a legtöbb esetben nem ér egyeseknél semmii! Lehet, hogy neked van igazad!
Németh István
@m73: @Nessy: > te is tudod jól, hogy az igazság odaát van!:-) mi van bibás?:-) nem tetszik hogy szopó ágon vagy?:-) Akkor miért szállsz le arra szintre? Így téged is oda sorolnak közéjük! Jó ez neked ? Miként látjátok önkéntelenül is kibucskázik a valósság ismerete nálatok is! Úgy, hogy anyázzatok, minősítgessetek nyugodtan!
Nessy
@m73: Bár egy rövid időre voltam odaat, de az igazságot nem értem rá megkeresni.
szaboria1
Régen nagy megbecsülésben volt része egy tanárnak tanitónak. Ma ez a kormány csak a lebutításra törekszik és ezért nem tiszteli a tanárokat.
Németh István
@m73: @szaboria1: @Nessy: Kár hogy nem maradtatok odaát >> a más világon!
ÉS NAGYON KOMOLYAN > a magyar bálint tesótok - aki moslék kommonista zsidó komiszár volt - és az szdsz által elbaszott oktatást nagyon nehéz gatyába rázni! De a folyamat elindúlt A rongy nem oda való trógerokat ki kell baszni >> mint macskát látni menni szarni! Akkor az olyanmarhák is eltűnnek mint ti! A tankönyvektől kezdve kemény reformra van szükség >> tévedés ne essék nem a kuncz-geci féle kiadásokra! Értitek -e lóparipa hosszúcici bajnokok??
szaboria1
@Németh István: Engem ne szólíts meg mert én sem szóltam hozzád. Te nem vagy vita partner számomra egy műveletlen ember vagy.
Németh István
@szaboria1:@m73: na mi van kommunista zsidó, csőcselék undormányok fáj az igazság!? A tisztességes zsidók is lehánynak benneteket moslékok a körösztényekről ne is beszéljek!
szaboria1
@Németh István: Bunkó vagy a javából.
Nessy
@szaboria1: Hagyd csórikámat, reménytelen eset. Ezt tanúlta már kiskorában. A stílus az ember !
Designer
A pedagógusoknak 10+10+10+5% béremelés lett beígérve 2021-ben! Ebből 2 év alatt lett 10+10! Hol a maradék 10+5? Hajrá!
Németh István
@Nessy: @ESCOBAR: @Designer: Aztán az Eu. a járandóság NEM megfizetésével áthúzta a költségvetés hasznosítható alkalmazását! Aztán a tanárok az átlagnál magasabban vannak fizetve, Aztán a tanárok hőbőrgő része nem igazána bér miatt, hanem a dobrev és a pedagógus szarkeverő szövetség felbújtás alapján hőbörög! Mi az apátok faszát ütitek a zsidó orrotokat o-lyan dologba amihez különben hülyék vagytok! Már a fajtátok nyiladozásaikor is a szerkeverés-ben láttátok a boldogulási lehetőslgeteket! kívánom a nagy kavirnyákolásba fulladjatok már bele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.