Szalay-Bobrovniczky Kristóf arról beszél a közösségi oldalára feltöltött videóban, hogy háborús időkben mindent megelőz az ország és a magyar emberek biztonsága.

Magyarország 2024-es költségvetését háborús időkre terveztékMTI/Balogh Zoltán

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kijelentette: honvédelmi miniszterként számára mindig a legfontosabb az ország biztonsága, de más ezt békeidőkben és más háborús időkben mondani és garantálni. Most háborús időket élünk – tette hozzá.

Kifejtette: honvédelmi miniszterként azt a feladatot kapta, hogy háborús időkben is garantálja a magyar emberek biztonságát, fokozza az ország védelmi képességeit, erősítse meg a magyar honvédséget. Ehhez a kormány minden anyagi támogatást megad – hangsúlyozta.

Beszámolt arról, hogy megerősítik a Honvédelmi Alapot, ebben az évben 842 milliárd forint került ebbe az alapba. Jövőre már 1310 milliárd forint "fog arról gondoskodni", hogy folyamatosan növekedjenek védelmi képességeink, folytassuk a haderőfejlesztést, új fegyverrendszerek érkezzenek Magyarországra, ezeket rendszerbe állítsák, az ehhez kapcsolódó kiképzési feladatokat elvégezzék, a magyar haderőt folyamatosan készenléti szinten tartsák, gyakorlatoztassák és ezzel garantálják a magyar emberek biztonságát – sorolta.

A honvédelmi kiadások 2024-ben is meghaladják a NATO által elvárt 2 százalékos szintet – ismertette.

A miniszter szólt arról, hogy az orosz-ukrán háború másfél éve tart, a béke és biztonság, ami korábban természetes volt, ma már törékeny. Hozzátette: nagyon nagy erők, nagy hatalmak mozdultak meg a háború érdekében, akik mindent elkövetnek, hogy "minket is bevonjanak a háborúba". "De mi kitartunk, és nem engedjük a magyar emberek biztonságát veszélyeztetni és az országot háborúba sodorni" – szögezte le.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf jelezte: bíznak abban, hogy minél hamarabb tűzszünet és béketárgyalások indulnak el. A békéhez erő kell, "folytatjuk a munkát" – hangoztatta a miniszter.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kapanyél
"...háborús időket élünk!" Valaki segítsen már, az ország melyik részén dúl háború? Leszámítva ezek fején belüli csatákat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kapanyél
"...háborús időket élünk!" Valaki segítsen már, az ország melyik részén dúl háború? Leszámítva ezek fején belüli csatákat!
Yoda69
A casino cezarbol lett honvedelmi miniszter. Nagyon hiteles figura. Neki kellene hinnunk? Akkor mar inkabb hiszek Istenben.
simmering73
Békeidőkre majd akkor lehet tervezni, ha ti eltakarodtok.
jesz
gyanús ez a nyagy készülődés...ezek tudnak valamit, vagy csak a nép figyelmét terelik más irányba?...
...esetleg a migráns áradattól tartanak?...mert akkor tényleg nagy a baj
jáger laszló
Én továbbra is csak a passzát szelet érzékem
A háborús szelet nem!!Ez van ezt kell szeretnem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
A miniszterelnönek és a honvédelmi miniszternek is csak a fejében van háborús veszély. Ők tulajdonképpen csak az üzletet látják a fegyverkezésben, ezért kell mindenütt háborús veszélyt látni mindenkinek.
Nessy
@justhpeter: Meg a vészhelyzeti , egy személyes kormányzás érdekében! Már csak a statárium elrendelése hiányzik!
Pálinkás Pál
a békepárti fidesz, igaz,nyomott trollok..?
Qqberci
Don Krisztoforo rájött, hogy a fegyvergyártáson is lehet nyerni, nem csak a kaszinókkal...
CsipkeRózsa
@jesz: Nálunk nem lesz háború, csak ezzel magyarázzák a költségvetés honvédelmi kiadásainak növelését.
Béla333
Na hülyemagyar maffiahívők! Akkor ki készül az országot háborúba vinni?
Tán csak nem ez a mocskos, hazaáruló, tolvaj, hazug maffia csapat?
Yeromos
Mivel a hadi kiadások, minden országban titkosak ez megint nem lesz más mint orbán maffia családjának gazdagítása.
namihami
Ez a ""háborúban vagyunk"" őrület már minden fideszes és fideszközeli barmot megfertőz! Úgy néz ki, mintha cseppfertőzés útján terjedne. Nyunyókának ismét elő kellene írni a fideszbarmoknak a maszk, de inkább a gázálarc használatát, mert ez már kóros!
Feró25
Ilyenkor egy fidesz birka sem reagál a hírre?
human
Ezek szerint egyre rosszabb lesz itthon a megélhetés. Minden a háborúra lesz fogva ahogy eddig is, csak most több mocskot kell ezzel elfedniük.
Juhász István
Netán az is a háborús készülődés része, hogy nálunk, már egy 3 honapos " kiképzés " során is lehet főtiszti / ALEZREDESI / rendfokozatot kapni ? Jómagam 24 hónapon keresztül végeztem a kiképzés... feladatait, és HONVÉD - ként szereltem le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.