A kórház főigazgatója egy hárommilliárd forintos beruházással magyarázza a szigort.

Mint az általánosban: Felállva kell köszönteniük az orvosoknak egy kórház vezetőjét

Illusztráció: Pixabay.com

Több orvost is meglepett egy levél, melyet a napokban küldtek szét a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórházban – írja a 444.hu. A levelében az értekezletek rendjéről, formájáról volt szó. A sokak számára legmeglepőbb rész ez volt benne:

Az orvosok 7.50-ig megérkeznek, az intézetvezetőt megérkezéskor az orvosi kar felállással köszönti. Az intézetvezető a tanácskozó ajtaját bezárja, jelezve ezzel, hogy további belépés nincs, annak érdekében, hogy az elkésők az értekezletet ne zavarják.

Az általános iskolai órák hangulatát idéző felállással köszöntés nem csak azért lepte meg a miskolci kórházban dolgozó orvosokat, mert korábban ez nem volt bevett az intézményben. Azért is, mert a reggeli értekezlet szó szerint a mindennapi rutin része.

Nadrágszíjas testületeknél, bíróságon ez talán oké, és persze itt is van egy hierarchia, de nem ilyen jellegű, nem szoktunk felállni. A XXI. században egy magyarországi kórházban akarnak viselkedési kódexet állítani, szerintem ez furcsa

– nyilatkozta erről a 444-nek a Magyar Orvosi Kamara Borsod megyei elnöke, Dr. Csilek András. A megyei kórház főigazgatója, Dr. Révész János pedig azt közölte a megkeresésükre:

A megyei kórházban mintegy hárommilliárd forint értékű beruházás zajlik, ennek eredményeképp több változás is várható az ellátási rendszerben és munkaszervezésben, és ez érinti az orvosi megbeszélések rendjét is.

Forrás: 444.hu
Fotó: Pixabay.com

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Érdekelne, hogy a hárommilliárdos beruházás, hogyan függ össze, a felállással tisztelgés fogalmával.
Egy új arisztokrata réteg bontogatja szárnyait?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Giovanni Alba: Az orvosokról alkotott vélemény nem tartozott a paciensekre. Ők más alapon mondtak egymásközt véleményt. Azért ilyen ostobaság még az átkosban sem jutott eszébe egyetlen kórházigazgatónak sem.
vacsi
@Nessy: Nincs igazad: amelyik orvos ezt eltűri, az nem alkalmas orvosnak! Az nem a szaktudása miatt van a kórházban...
Nessy
@vacsi: Erről, mint volt második generációs egészségügyinek más a véleményem, de ez természetes is.
Csizmás Kond
Minden szegletében a világnak, szakmának, vagy bárminek...még a vécésnénik között is van... aki úgy próbál helyezkedni, hogy benyal. Az ilyen szövegeket nem a nagyfőnöl írja hanem valamelyik nyalonca...és ezekből látszik, hogy ki az akinek másképp nem megy a pozíció szerzés...
emerencia
Így ment ez az áruházban, ahol dolgoztam a reggeli és az esti megbeszéléseken. (Napközben állás, gyaloglás vascipőben 11 órán keresztül. Aki fáradtan nekitámaszkodott valaminek arra rászóltak.) Egy idő múlva meguntuk és ülve maradtunk a kiállított kényelmes kanapékon. A pozíciójához (és több beosztottjához) képest alulképzett, nem éppen intelligenciájáról elhíresült egyébként nagyszájú vezető egy kukkot sem mert szólni. Az utódai úgyszintén. Hajrá dokik, fogjatok össze és maradjatok mindnyájan ülve!
izéke
A következő az lesz,hogy a betegek is vigyázzba vágják majd magukat ha a nagyméltóságú faszvakaró megjelenik és a folyosón is a falhot kell tapadniuk míg elhalad mellettük a sötét nagyúr?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok