A kórház főigazgatója egy hárommilliárd forintos beruházással magyarázza a szigort.

Mint az általánosban: Felállva kell köszönteniük az orvosoknak egy kórház vezetőjét

Illusztráció: Pixabay.com

Több orvost is meglepett egy levél, melyet a napokban küldtek szét a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórházban – írja a 444.hu. A levelében az értekezletek rendjéről, formájáról volt szó. A sokak számára legmeglepőbb rész ez volt benne:

Az orvosok 7.50-ig megérkeznek, az intézetvezetőt megérkezéskor az orvosi kar felállással köszönti. Az intézetvezető a tanácskozó ajtaját bezárja, jelezve ezzel, hogy további belépés nincs, annak érdekében, hogy az elkésők az értekezletet ne zavarják.

Az általános iskolai órák hangulatát idéző felállással köszöntés nem csak azért lepte meg a miskolci kórházban dolgozó orvosokat, mert korábban ez nem volt bevett az intézményben. Azért is, mert a reggeli értekezlet szó szerint a mindennapi rutin része.

Nadrágszíjas testületeknél, bíróságon ez talán oké, és persze itt is van egy hierarchia, de nem ilyen jellegű, nem szoktunk felállni. A XXI. században egy magyarországi kórházban akarnak viselkedési kódexet állítani, szerintem ez furcsa

– nyilatkozta erről a 444-nek a Magyar Orvosi Kamara Borsod megyei elnöke, Dr. Csilek András. A megyei kórház főigazgatója, Dr. Révész János pedig azt közölte a megkeresésükre:

A megyei kórházban mintegy hárommilliárd forint értékű beruházás zajlik, ennek eredményeképp több változás is várható az ellátási rendszerben és munkaszervezésben, és ez érinti az orvosi megbeszélések rendjét is.

Forrás: 444.hu
Fotó: Pixabay.com

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Érdekelne, hogy a hárommilliárdos beruházás, hogyan függ össze, a felállással tisztelgés fogalmával.
Egy új arisztokrata réteg bontogatja szárnyait?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
És aki ülve marad azt deresre húzzák, vagy seggbe rúgják ezért a csínytevésért!!??
érdeklődve kérdezem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Az intézmény vezetője kissé eltévesztette az évszázadot. Ettöl nem lesz nagyobb tekintélye. Létszám jelentés is lesz, meg hetes?
AMORÁLISOK
Győri vagongyárban ment igy a későnjövőkkel csak visszatértünk oda? Horváth Ede kiszólt a titkárnőnek Pirike kérem vásároljon a három késön érkezőnek egy egy márkás karórát. Meg is kapták de a következő havi bérükből le is vonták de ugylátszik a kiskirályság is öröklődik 2023 ban vagy a nagyzási hatalmi hóbort.Én vezető beosztásban dolgoztam de a munkatársaim érdeme volt a közös munka és az eredményesség. Nem kiskirályi módszerekkel. tán 1-2 év és a későnjövőket tán le is lövik ? vagy merre halad itt a további? vagy terjeng a Kövér bajszos modszere 3-5 -7 havi bér elvonása ? álljunk már meg KI van KIÉRT a szentit neki.KÖZPÉNZBŐL a képviselő a politikát ne képviselje ! takarodjon kapálni nem az ellenzéket kell vádolni, a KÖZÉRT KELL dolgozni ( KÉNE ) oszlassák fel önmagukat és döntsön a NÉP.ez igy parancsuralmi felállás !
Emmersson71
Az általános iskolában sem nagyon indokolt, hogy a tanár érkezésekor feláll az osztály! Miért?!
nejlontacskó
Érdekelne, hogy a hárommilliárdos beruházás, hogyan függ össze, a felállással tisztelgés fogalmával.
Egy új arisztokrata réteg bontogatja szárnyait?
namihami
""Igazgató NERtársnak tisztelettel jelentem, az orvoslétszám ...!"" Már majdnem katonás!
Péter2
Lesz olyan orvos , asszisztens , aki nem akar majd gazsulálni , és szépen felmond , én azonnal azt tenném ! Úgy látszik , még nincs orvoshiány !
Nessy
El küldtem a cikket pár orvos barátomnak. Hát, akadtak gifek is, meg sarkos vélemények is.
justhpeter
Munkaidejében nyilván kalimpál a főigazgató mert izélgeti az unalom és amikor erre rájön rögtön ír egy RENDET.
Kapanyél
Doktor Úr! Elmehetek!? Neeeem! Elmebeteg!!!
Giovanni Alba
Amelyik orvos ehhez asszisztál, abban nincsen tartás, nincs önérzet, de hogyan várhatja el, hogy a betegek tiszteljék ezek után?
Nessy
@Giovanni Alba: Ezt a betegek nem látják, nem tudják! Ettől ő még jó orvos marad, hogy a vezetője kicsit zakkant!
csak úgy....
akinek ott lóg a neve elött, hogy dr. és ennek ellenére hagyja magát csicskáztatni, annak a szülei vették a diplomáját!
jáger laszló
Arról még nem is esett szó hogy Jó napot igazgafó úr köszönés is kijár!!
Na gy kerek a történet !!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
szaboria1
Értekezlet mindig is volt de emlékszem anyukám idejében ami 1960-as években volt, sosem állva. Ültek és jegyzeteltek ha valami változás volt.
izéke
Én valahogy mindig később érnék oda,hogy pont az orrom előtt zárják be az ajtót...
sokanvagyunk
A következő lépés: vizitkor a félholt is vigyázzba vágja majd magát.
balos
Hiányolom a karlendítést és az éljen a "geci_sokáig"!Ahol a szervilzmus lehet a mérce ott ez már szinte kötelező!Arról nem beszélve,hogy a vármegyei urak,most fontolgatják az első fizetések önkéntes beszolgáltatását a ner üveg zsebébe a "jobbágyoktól"!
ómió
Efftársiasan, viszont, ezt az Internacionálé eléneklésével "kiválthatnák"!
human
@nejlontacskó: "Egy új arisztokrata réteg bontogatja szárnyait?"
Nem kérdés.
Jó ideje látszik már, hogy neofeudalista rendszert építenek.
Giovanni Alba
@Nessy: tegnap, 22:33
Szerintem a paciensek és az ápolók/ápolónők alaposan kibeszélik egymás között a dokik viselt dolgait. Nem pletykálkodás, csak a jóértesültség bizsergető érzése. "És azt hallottad már, hogy ..." és így tovább. Egyébként érthető, a betegek érdeklődnek, mert nem mindegy kire bízzák -némi túlzással- az életüket. A közösségi oldalakon is terjednek a hírek, pl.: Ismer valaki egy megbízható gyermekorvost, akár magánban is? Vagy: Elmesélem kórházi kálváriám, amit Dr. XY miatt szenvedtem el.
És így tovább és tovább.
Nessy
@Giovanni Alba: Az orvosokról alkotott vélemény nem tartozott a paciensekre. Ők más alapon mondtak egymásközt véleményt. Azért ilyen ostobaság még az átkosban sem jutott eszébe egyetlen kórházigazgatónak sem.
vacsi
@Nessy: Nincs igazad: amelyik orvos ezt eltűri, az nem alkalmas orvosnak! Az nem a szaktudása miatt van a kórházban...
Nessy
@vacsi: Erről, mint volt második generációs egészségügyinek más a véleményem, de ez természetes is.
Csizmás Kond
Minden szegletében a világnak, szakmának, vagy bárminek...még a vécésnénik között is van... aki úgy próbál helyezkedni, hogy benyal. Az ilyen szövegeket nem a nagyfőnöl írja hanem valamelyik nyalonca...és ezekből látszik, hogy ki az akinek másképp nem megy a pozíció szerzés...
emerencia
Így ment ez az áruházban, ahol dolgoztam a reggeli és az esti megbeszéléseken. (Napközben állás, gyaloglás vascipőben 11 órán keresztül. Aki fáradtan nekitámaszkodott valaminek arra rászóltak.) Egy idő múlva meguntuk és ülve maradtunk a kiállított kényelmes kanapékon. A pozíciójához (és több beosztottjához) képest alulképzett, nem éppen intelligenciájáról elhíresült egyébként nagyszájú vezető egy kukkot sem mert szólni. Az utódai úgyszintén. Hajrá dokik, fogjatok össze és maradjatok mindnyájan ülve!
izéke
A következő az lesz,hogy a betegek is vigyázzba vágják majd magukat ha a nagyméltóságú faszvakaró megjelenik és a folyosón is a falhot kell tapadniuk míg elhalad mellettük a sötét nagyúr?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.