Az Európai Bizottság Orbán migránsvagonozós mondata kapcsán megüzente, legyünk óvatosak a szavainkkal. Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában mondta azt, hogy  "összegyűjtik őket, beteszik vagonokba Németországban, áthurcolják majd hozzánk, és itt kirakják őket? Mi meg itt fogjuk őket tartani?"

Mindig legyünk nagyon óvatosak a szavainkkal, amelyeket emberi lényekről beszélve használunk

– mondta pénteken Orbán Viktor német migránsbevagonozós megjegyzéséről az Európai Bizottság vezető szóvivője.

Orbán Viktor migránsvagonozós beszólása miatt hatalmas botrány van kibontakozóban

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) érkezik, mielőtt interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. március 31-én. Balra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Eric Mamert az RTL kérdezte a magyar miniszterelnök pénteken leadott heti rádióinterjújáról – számolt be a Telex.

Ahogy korábban mi is megírtuk, Orbán Viktor azt fejtegette a készülő uniós menekültügyi reformról a Kossuth Rádióban, hogy:

olyan szabályokat alkotnak, amelyek fönntartják Brüsszelnek azt a jogot, hogy ő mondja meg, hogy mennyi migránst oszt szét. Most nehéz elképzelni, hogy hogy történik majd ez. Mondjuk ott vannak Németországban ezek a migránsok. (...) És fogják, és összegyűjtik őket. Beteszik őket Németországban vagonokba? És akkor áthurcolják őket hozzánk, itt meg kirakják őket, mi meg itt fogjuk őket tartani?

Az Európai Bizottság vezető szóvivője felhívta rá a figyelmet, hogy a jogalkotás még folyamatban van. A múlt héten egy közös álláspontot fogadtak el a tagállamok, ami Eric Mamer szerint nagyon fontos, de köztes lépés. A következő lépcsőben egyeztet a két jogi társdöntéshozó, azaz a tagállami Tanács és az Európai Parlament, ahol támogatásként az Európai Bizottság is jelen lesz.

Forrás: Telex

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ungváry megvilágítása a maffiafőnök hasonlatairól:

"Ungváry: Orbán náci utalásai a putyini propagandát szolgálják"
telex.hu/belfold/2023/06/16/ungvary-orban-naci-utalasai-a-putyini-propagandat-szolgaljak
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ...ha nem akarsz ne foglalkozz vele...és a vargabetű épp azért került bele mert te ide térítetted..
...és migráns...az a hibás aki a világba kiabálta hogy itt tárt karokkal ingyen fizetéssel várják őket, és akik hitelkártyákat osztogattak nekik hogy legyen utiköltségük.
...és nadrág...beteg az aki macskára nadrágot húz...
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: ma, 09:58
Beteg az, aki macskára csizmát meg kalapot ad.
De a lényeg, szerinted én kavarom össze a társalgás fonalát (macska és a gombolyag), szerintem meg az idézetek ennek éppen ellentmondanak.
Ha nem akarod érteni, akkor megy az értetlenkedés.
Ne rám mutogass, először magadban keresd a hibát.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Jani, te aki intelligensnek embernek vallod magad, olvass vissza ki szólt előbb a másikhoz...mert én csak arra próbáltam válaszokat adni amiket felhoztál...szóval bármerre is kanyarodott a beszédünk fonala az a beszélgetésből alakult nem elterelésből...tehát ne beszélj mellé...
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: ma, 17:34
Javaslom alaposan áttanulmányozni a mai, 09:13. hozzászólásomat. Javaslom továbbá az értő olvasást. Ha nem megy, nem nálam van a hiba.
Csizmás Kond
juni. 18 13:31...ekkor írtam be erre a beírásra szóltál hozzám...a többi csak folytatás...és te neveztél előre zakkantnak...
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: ma, 18:03
"@Csizmás Kond: ma, 13:31
"El vagy te tévedve bundás(gatyátlan). Mikor és hol léptek ezek a "szerencsétlenek" Szerbia területére, ki csalta őket oda, és hogyan jutottak el a magyar határig? És mit csinált eközben új barátunk, a szerb elnök, Vucic? Karba font kezekkel nézte a felvonulást, netán még integetett is, mint nemrégiben az üres vasúti peronnak?
Nála tessék reklamálni, de előtte azért húzzál nadrágot öcsibogyó."
Ez volt a válaszom a bugyuta bejegyzésedre.
Ne beszélj mellé.
Még mindig az a véleményem, hogy az EU-ra próbálod kenni a dolgot, amikor nagy barátunk, azaz 01G nagy barátja Vucic a hunyó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.