Az olasz kormány úgy döntött, hogy a kínai Sinochem annak 37 százalékos részesedése ellenére sem jelölhet ki vezérigazgatót a Pirelli gumiabroncsgyártó élére – közölte a Reuters hírügynökséggel egy neve elhallgatását kérő forrás.

Ismét beintett Orbánnak egykori szövetségese: Az olasz kormány nem kér a kínai vállalatokbólA Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az EU-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján 2022. december 15-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Korábban beszámoltunk arról, hogy az olasz miniszterelnök a nemcsak a háborút, hanem a Kína-politikát illetően is egyértelműen Washington, illetve az EU álláspontját követi.

Giorgia Meloni komoly csalódást jelenthetett azoknak az európai jobboldali populistáknak, akik azt remélték, hogy az olasz kormányváltással egy oroszbarát kabinet kerül az Európai Unió egyik legfontosabb államának élére.

Mivel a Kreml sokat veszített vonzerejéből még az európai populisták számára is a háború kirobbantása óta, ezért B tervként ott van számukra a lehetőség, hogy Pekinggel fűzzék szorosabbra a viszonyt.

- írta akkor a Népszava.

Most a szigorú döntést a római jobboldali kormány a héten bejelentett intézkedéseinek részeként hozta meg annak érdekében, hogy megóvja a Pirelli és a vállalat menedzsmentjének autonómiáját.

Georgia Meloni miniszterelnök kormánya igyekszik megvédeni az ország számára stratégiai jelentőségűnek ítélt erőforrásokat.

A kínai fél – amely a főrészvényes – márciusban jelezte, hogy megújítaná és aktualizálná társbefektetőjével, a Marco Tronchetti Provera Pirelli-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó Camfim holding céggel kötött részvényesi megállapodását.

Az ügy érzékenysége miatt neve elhallgatását kérő forrás elmondta a Reuters hírügynökségnek, hogy Róma úgy rendelkezett, csak a Camfin jelölhet vezérigazgatót a Pirelli élére.

A Camfim és a Sinochem közti, jelenleg kormányzati módosítás előtt álló megállapodás értelmében Tronchetti Provera 2026-tól elveszítené a csoport vezérigazgatójának kijelölésére vonatkozó jelenlegi hatáskörét, és ezt a feladatot a Pirelli kínai ellenőrzésű igazgatótanácsára ruházná át.

Az olasz kormányzat előírta, hogy a Sinochem legfeljebb nyolc tagot választhat a Pirelli 15 fős igazgatótanácsába, négyet pedig a Camfinra bízna. A kínai fél eredetileg eggyel több több személyt szeretett volna maga kijelölni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Bajban vagy zsiros putris, senki nem kér az agyatlan beteges terveitekböl mocskos kipcsák!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Bajban vagy zsiros putris, senki nem kér az agyatlan beteges terveitekböl mocskos kipcsák!!
justhpeter
Már itt tartunk, hogy a nagy Orbánt senki nem veszikomolyan ?
jáger laszló
Az olaszok nem kérnek a kínai cégekből!!
De finnyásak a makaróni evők!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Bezzeg orbán arany tálcán adta volna az országot is,ahogy teszi is titokban.
simmering73
@Maccska: De ha az olaszok azt mondanák amit Orbán, akkor a testvéreitek lenne, ugye, hülyegyerek.
ómió
Inkább a brüsszeli seggnyalás!? "Fura"!
csak úgy....
0rbánnak nincsenek szövetségesei európában és ez így rendben is van! ezek szerint már mindenkinek föltünt a faxi fura elmeállapota...
jancsipapa
@jáger laszló: Persze a pénzük azért kellett...
Aki Én
@ómió: Inkább a brüsszeli seggnyalás!
Mint a kínai és orosz...
looper
Egy egész népet ki lehet írtani? isten szerint, igen. Most az oroszokra gondoltam!

@Maccska: Te agyhalott geci, felfogod, hogy mit próbálsz eladni, az orosz barát kormánypropaganda szerint?
Mazsö zsazsé, ha A kurva nayád!lj meg Felcsúton, te geci !!
looper
(direkt írtam thrash módban, te primitív büdös geci!)
ómió
@Aki Én: Ez azé' má' valami, hogy bevallod, hogy a kínai meg az orosz seggnyalásotokat, azt a "hű efftársit', brüsszelivel is kiegészítettétek! Valamelyik pirulád hathatott!
telegdilaci
@gina:Valőszínű hogy az Olasz Miniszterelnöknő,Tisztességesebb és nem korrupt,mint a mi potrohos csüngőshasu Miniszterlnökünk!
gina
@Maccska: Keresi??? akkor figyelj oda buta magyar,,,vagy nem tudsz németül??? fake news terjesztesz proli

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.