Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás.

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe szerdán nulla órakor, ezt péntek éjfélig rendelte el az országos tisztifőorvos az ország egész területére. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között valószínű, és a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható.

Brutális hőség csap le hazánkra, akár 35 fok is lehet szerdán – Müller Cecília kiadta a riasztást

Járókelők hűsítik magukat egy szökőkútnál a belvárosi Szabadság téren 2023. június 20-án. Június 21. nulla órától június 23. éjfélig másodfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére az országos tisztifőorvos. MTI/Balogh Zoltán

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményében azt írta:

a tartós hőség megterheli az egészséges szervezetet is, de különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők.

Ajánlásuk szerint a kánikula idején – kiemelten 11 és 15 óra között – lehetőség szerint mindenki tartózkodjon hűvös helyen, kerülje a szervezetet terhelő fizikai munkát, ezen kívül javasolják a napi többszöri, langyosvizes zuhanyozást. A hőségben a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szüksége a szervezetnek, ezért fokozottan figyelni kell a folyadékbevitelre is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzásra figyelmeztet, szerdán az UV-index az ország egész területén meghaladja a 7-es értéket.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Azért ne essünk költői túlzásokba.2007.07.14-07.22.-ig volt kemény hőhullám mikor végig 30 fok felett volt a hőmérséklet, napokon kersztül 35 fok felett és 07.20.-án Budapesten 41 fokot mértünk. Csak az akkori újságírás még tudta kezelni azt, nem úgy mint a mai hisztérikus firkálás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.