Nem kellene senkinek sietve elsiratnia a 2022-es választáson közös listát állító ellenzéki pártokat azért, mert az Állami Számvevőszék több mint hárommilliárdos bírsággal fenyegeti őket. Egyelőre egy jelentéstervezetről beszélünk, és ha az változatlan formában véglegessé is válna, bár az ÁSZ döntéseit nem lehet vitatni, a büntetés végrehajtására jogosult Magyar Államkincstár határozata ellen van érdemi jogorvoslati lehetőség.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Érdekes egy dolog az, hogy egy állami szerv döntése ellen nincs jogorvoslati lehetőség.Akinek nem rövid az emlékezete az a rendszerváltásra emlékszik, és tudja hogy abban az időben is voltak olyan döntések amelyeket nem lehetett bíróságnál vitatni.Az akkori Alkotmányban , de a mostani Alaptörvényben is az áll, hogy a jogvitás ügyek eldöntése a bíróságokra tartozik, és itt nem sorolja fel a törvény azokat az eseteket hogy melyek azok a jogvitás ügyek melyeket nem lehet bíróság elé vinni eldöntés szempontjából!A nagy vívmány a rendszerváltáskor az volt , hogy kimondta törvény, hogy minden jogvitás ügyet bíróság dönt el két fokú eljárásban, és a döntést minden félnek tudomásul kell venni, és az ítéletben foglaltakat önként teljesíteni kell .Amennyiben ez nem történik meg akkor a jogerős ítéletet végre lehet hajtatni. Úgy látszik, hogy vissza jutottunk oda, hogy az állam egy jogvitában nem egyenrangú fél, az államnak ,amely azért jött létre, hogy szolgálja a polgárait alapból , eleve igaza lehet egyes ügyekben és azt az állam polgároknak szó nélkül , vita nélkül tudomásul kell venni!Demokratikus eljárás ez az XXI-.ik században?
kereső
"Drága " Ügyvéd Úr! Milyen jó tanácsokat tetszik adni, egyem a lelkét. A pártokat olyan dolog kivánja büntetni az ÁSZ, és az állampárt, amelyet nem követtek el. Az a "külföldi" pártfinanszirozási pénz nem került az emlitett hat párthoz- az mind az MMM számláján landolt, amelynek tudomásom szerint Ön elnökségi tagja. Azt meg honnan tudjuk, hogy nem kaptak belőle a pártok? Magától az MMM alalpitójától, elnökétől- MZP-től.
Akkor most miről is tetszik beszélni, a qrva áletbe? A pártok menjenek biróságra- költsék a nem létező külföldi támogatási pénzeket, és hadakozzanak a hatalom (i)gazságszolgáltatásával, mig Önök mossák kezeiket. Qrvára FER!!! ez igy, úgy tetszik gondolni??? A pénzek fölött MZP- az ön által is támogatott civil szervezet elnöke diszponált, de menjen biróságra, Donáth, Gyöngyösi, Szabó Timi, Gyurcsány, és Ungár Péter- ezt igy hogy???
Macskaszem
Minek ez a cirkusz b@sszák meg, Öt perc alatt lehet rendeletet hozni, hogy csak olyan párt indulhat a választáson, amelyiknek a neve 6 betűból áll, ezek a betűk: fidesz, és kizárólag ebben a sorrendben használható.
Semmilyezsóti beadja valamelyik éjszaka, másnap megszavazza a 135 bunkó, oszt jónapot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.