Az eddig feltérképezettnél is jóval szorosabb szálak fűzik Schadl Györgyöt a kormány által 2021-ben újraosztott, évi 3–6 milliárd forintosra becsült felszámolói piachoz, a 24.hu ugyanis két felszámoló cég tulajdonosaként is a végrehajtók volt elnökének 64 éves édesanyját azonosította.

Éppen az egyik állami felszámolói pályázat leadási határidejének napján jött létre Schadl György édesanyjának felszámoló cége és a fia érdekeltségében álló városmajori irodaházba jegyezték azt be

– írja a 24.hu. A kettejük közti kapcsolat eddig nem volt nyilvánvaló, hisz a 64 éves asszony nem a leánykori nevén szerepel a cégnyilvántartásban. Ott Hazai Edit Rozália néven fut. A földhivatali adatokból viszont látható, hogy a leánykori neve Pozsár Edit Rozália, ami megegyezik Schadl György édesanyjának – a cégadatok közt fellelhető – nevével. Neki 2020 előtt semmiféle gazdasági érdekeltsége nem volt, majd rögtön két felszámoló cégben is tulajdonos lett. A Schadlékhoz köthető irodaházba bejegyzett ProTrust Reorganizáció Felszámoló és Befektetési Kft.-ben és a Paladino Felszámoló Kft.-ben is ötven százalékos tulajdonrésze lett a nyugdíjkorhatár előtt vállalkozásba kezdő asszonynak.

Schadl György édesanyja váratlanul két felszámoló cégben lett tulajdonos

Fotó: atv.hu

A 24.hu már korábban írt arról, hogy a Schadl György és a szintén vádlott felesége érdekeltségében álló Városmajor utcai irodaházban egy olyan felszámoló cég is székel, ami éppen az állami felszámolói pályázat leadási határidejének napján jött létre, a társaság hivatalos cégbírósági bejegyzése pedig csak egy hónappal a leadási határidő után történt meg. Most pedig arról számolnak be, hogy

a Schadlékhoz köthető irodaházba bejegyzett ProTrust Reorganizáció Felszámoló és Befektetési Kft. 50 százalékos tulajdonosa, Hazai Edit Rozália nem más, mint Schadl György édesanyja.

A portál szerint ráadásul Schadl anyjának 50 százalékos üzletrésze van a Paladino Felszámoló Kft.-ben is. E cég társasági szerződését Garabits Márton ügyvéd jegyezte ellen, aki Schadl céges ügyeiben is eljárt, és akit „Marciként” emleget a végrehajtók volt elnöke a nyomozati dokumentumokban. Ezek az iratok tartalmazzák Schadl határidőnaplójának bejegyzéseit is. A Schadl sofőrje és személyi asszisztense által vezetett naplóban pedig szerepel egy 2021. májusi feljegyzés, ami Schadlt még közelebb hozza a már említett, papíron az édesanyja tulajdonában álló vállalkozásokhoz:

Garabits Marcinak 2m Ft vinni + paladino, protrust aláíratva + 66 mFt.

Schadl György édesanyjának egyébként az Opten cégnyilvántartási adatai szerint a két felszámoló társaság 2020-as megalapítása előtt semmilyen gazdasági érdekeltsége nem volt. A nyugdíjkorhatár előtt álló asszony 61 éves volt, amikor úgy döntött, hogy vállalkozni fog, és belevág a felszámolói üzletbe, aminek piaci viszonyait épp átrendezni készült a kormányzat Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter közreműködésével.

A felszámolói piacot két éve osztotta újra a kormány. 2021 márciusában jelent meg a közlemény arról, hogy megvannak a nyertesei annak az állami pályázatnak, amely meghatározta, a jövőben kik tevékenykedhetnek felszámolóként, vagyis kik végezhetik a fizetésképtelenné váló vállalkozások felszámolását. A kormányzat 130-ról 90-re csökkentette e cégek számát, ráadásul 51 új vállalkozás került be a nyertesek közé; a győztesek nevét tartalmazó lista alapján ezek csaknem felének van kormánypárti kötődése – írja a 24.hu.

Forrás: 24.hu, 444, Népszava

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Anyja fia.
Ha ez a bili úgy isten igazából kiömlik, akkor nemcsak Juditnak kell távoznia. Normális, ismétlem: normális országban már választások lennének.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Ilyen vélhetetlen is csak a vármegyei kupikban eshet meg naponta!Erről is csak az nem tudott aki nem a fideSSes naszádban baszott!
Nyírfa
Anyja fia.
Ha ez a bili úgy isten igazából kiömlik, akkor nemcsak Juditnak kell távoznia. Normális, ismétlem: normális országban már választások lennének.
csagyi
Most igazán:mitől lett ez a hír meglepi? Most zajlanak folyamatosan az utó munkálatok még a bírósági ítéletek előtt.
Ha nem tévedek elindult egy dominó elvnek nevezett folyamat. Vélhetően ez addig tud csak működni amíg nem kanyarodik az "ügy" nyomvonala felfelé..( az emelkedő felé álló hasábok már csak visszafelé tudnának esni és akkor megáll a folyamat )
Szegény gazdagoknak nagyon stresszes lehet az életük.
drrotf
Menekíti a Pali, illetve a Gyuri a vagyont?Közeli hozzátatozóval ez nem fog sikerülni.
szegfue
Igazi görény ez a Schadl!! Képes még az anyját is belerángatni csak azért, hogy "olcsóbban" ussza meg?!
jáger laszló
Rendes gyerek ez a S Gyuri gyerek!!!??
+próbál segíteni anyukának hogy nyugdíjasként is +tudjon élni!!
Ő majd szakmailag segíti anyukát kapcsolatai révén!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
szegfue
@Maccska: 12:10 Ezzel mit akartál mondani? Talán csak nem azt, hogy "Gyurcsány bérenc" volt?:)))
Egyébként komolyan mondom: a titkárnői állás igen bizalmi pozició... ha valaki, akkor a titkárnő az, aki mindent tud. Azt kell mondjam, hogy a jelek szerint Gyurcsány nem akarta "kicsinálni" a titkárnőjét, u.akkor Schadl meg az édesanyjával ezt megteszi?! Hát milyen ember az ilyen?!
Lepényleső
...véletlen,- ahogy szerdán modhatjuk;holnap után pénteken?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.