Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke nyilatkozott arról, hogy mi várható. Nem túl bíztatóak a jóslatok – írta meg az Index.

Drasztikusan fogynak a magyarok – baljós előrejelzés jött a külügyi bizottságtól

Fotó:MTI/Vajda János

Németh Zsolt a Rákóczi Szabadegyetem külhoni magyarságról és nemzetpolitikáról tartott panelbeszélgetésén vett részt, és nem győzte hangsúlyozni, hogy a magyarság irányába azt kellene sugallni, hogy aki magyar, az magyar akarjon maradni, illetve ezt egy nem magyar számára is vonzóvá tenni.

A magyarság létszámának drámai csökkenése miatt a nemzetpolitika feladata a következő időszakban az lesz, hogy segítse a magyarnak maradást és a magyarrá válást a Kárpát-medencében

- jelentette ki.

Az Index megírta, hogy Németh szerint, ha nem érkeznének át a határon túli magyarok, akkor az ország lakossága kevesebb lenne, mint kilencmillió. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor 2050-re a lakosság létszáma akár hétmillióra is csökkenhet.

Eléggé drámai mértékben fogyunk a Kárpát-medencében, ezért kulcsfontosságú, hogy többféle módon lássuk, hol tartunk. Olyan időszak előtt állunk, amikor a magyarság létszáma itt a Kárpát-medencében úgy fog alakulni, hogy a mi életünkben belátható módon a külhoni magyarsággal együtt 8,5-9 millióan leszünk

- mondta Németh.

Forrás: Index

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Megvannak a hiányzó magyarok,csak a haldokló Nyugaton. Ott születik már minden hatodik magyar gyerek. És második vagy harmadik generációs korában elveszti a magyar identitását. Max túristáskodni fog hazajárni HA egyáltalán fog.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Baszkikám! Az még nem jutott eszetekbe, hogy újra élhetővé kellene tenni hazánkat?...
Clavigo
Elmehettek a qrva @nyátokba Zsóti...( meg a határon túlra ) oszt jó napot.
lusta
Ugyi eza nagyon sikeres családpolitika. Korábban valamilyen Katalin nevű vízi háziszárnyas tevékenykedett ez ügyben.
jáger laszló
Fogynak a magyarok!!!
Évente cirka 40 ezerrel leszünk kevesebben!!
Ha ez a trend nem változik
2100-ben 6.5 millióan leszünk!!
Hát ez nem valami biztató
csaj ennyi
barátilag!!
J.L.
izéke
Megvannak a hiányzó magyarok,csak a haldokló Nyugaton. Ott születik már minden hatodik magyar gyerek. És második vagy harmadik generációs korában elveszti a magyar identitását. Max túristáskodni fog hazajárni HA egyáltalán fog.
szegfue
U.akkor a meddő párokat nem illeti meg az ingyenes lombikeljárás! Ez is a "sikeres" családpolitikához tartozik!
szegfue
@sgl: 8:12 Erre nem emlékszem. Arra viszont igen, hogy a környezetemben lévő pároknál mindenhol ikrek születtek, u.is az életképes, fejlődő embriókra együkük sem mondta: "nem kérünk, csak egyet".
telegdilaci
@sgl:Születnek azért Magyar származású Gyerekek csak nem Magyarországon mivel a Fidesz aljas hazug gyalázatos,politikájának,köszönhetően mára már az élhetetlen Magyarországról sikeres kivándoroltak külföldre és azok a gyerekek akiket egy másik Országban születtek,azok bizony nem gyarapítják a lakosság lélekszámát,Lehet hogy nem a Fiataloknak kellene külföldön keresni a boldogulásukat,inkább a Pártunkat kellene elküldeni a jó büdös Francba!
ómió
Bezzeg a Kuncze-féle "fogyik a magyar" idején!!!
drrotf
Minden hiába, Orbán óhaját valahogy nem veszik a fiatalok, és az öregek sem, mert a a nemzet nem szaporodik a kellő ütemben, az öregek meg az intézkedések hatására jobban halnak a kelleténél.Valamit nagyon elszabtak a fiúk , hogy nem fejezzem ki magam csúnyán!
Nyírfa
Még sok is.
Ez a magyarrá válás hogyan történik, tessék mondani? Most akkor ezer éves államiságunkat hirdető echte magyarok - türkök, sumérek, kasmírok, finnugorok, hunok, magorok , besnyők, székelyek és csak a jó isten tudja, még mi mindenek - vagyunk, vagy elég a büszke magyarsághoz a honosított fülöp-szigeteki, indiai, kínai, vietnámi , orosz, kirgiz, azerbajdzsáni, török, arab bevándorló is?
El kéne már dönteni, mit is jelent a magyarság a fidesznek, mert egyelőre úgy látom, számukra a hatalmon és a vagyonon kívül nincsen értékelhető eleme a létezésnek.
Nemzet, haza az ő világképükben? Ugyan, kérem. Lenne mit tanulniuk az ukrán néptől.

Summa summárum: az 5-6 millió ehhez az országhoz pont elég, nem sok, és nem kevés. Csak legyen minőségi , és akkor még a végén utolérünk fejlettségben egy népet.
Egyébként, ha már betelepítés: én a hollandokra szavazok.
verőce21
Egyik reggel a postán láttam egy cigányasszonyt négy gyerekkel.
Most akkor hogyan is van az a családtámogatás...? Mert úgy tudom, tudományosan úgy van megállapítva, hogy a cigányokat furmányosan, de kizárja a csok és egyéb támogatásokból. (Az alanyi jogon járó családi pótlék is pl. éppen miattuk nem emelkedik.)
Csak a munkahelyhez/ munkához köthető támogatások...! És náluk mégis születik? A többségi magyaroknál mégsem...?

Vagy csak a magyarok nem viszik magukkal a postára a gyerekeiket...? :)
SÍva
@telegdilaci: Utolsó mondatodra reagálva talán őket kellene elküldeni külföldre és a kinn élőket hazahozni! Boldoguljanak ők odakinn ahogy tudnak! Itt azt tesznek amit akarnak mert ők hozzák a törvényeket de ki hatalmazta fel erre őket! Vissza kell térni egy normális, egészséges törvénykezéshez! Ami most van az a bűnözőknek kedvez!
szegfue
@sgl: 10:20 Szerintem az a "régi 3-szori" ingyenes nagy segitség volt a pároknak és ma is az lenne!
szegfue
@verőce21: 10:53 A cigányok is magyarok! Most gondold el, ha a cigányok népessége ennyire nem lenne "szapora", akkor mostanra már még kevesebben lennénk.
csak úgy....
@szegfue: :)))
@verőce21: a cigányok tudnak valamit, amit te nem! - nem kell pénz a boldogsághoz... :)
emlészem még a 60 as években a környékünkön lévö cigánytelepekre, ahol az 5X4 es putriban 12 -en éltek boldogan,alkalmi munkákból,lopásból,muzsikálásból,teknövájásból, többnyire a semmiböl és sosem volt szükségük pszichológusra...
AMORÁLISOK
ja kérem orbánországból inkább elmegy a nép, ki a fene kinlódik egy ilyen önkényurral aki egymaga elkölti az ország pénzét. aztán mindenért BRüsszelt hibáztatja ? akkor miért vett ott romos kastélyt ja hogy öregségére kitelepülhessen.
Menőmanó
@verőce21: Valószínű, hogy a magyarok nem viszik postára a gyerekeiket.
De viccen kívül elmondanám, hogy az okosabbjának már náluk sincs sok gyereke. Csak a legprimitívebb, legbutább rétegnek. Sokan eljárnak a gyárakba dolgozni, és felérik ésszel, hogy abból a fizetésből nem futja 1-2 gyereknél többre. Én ismerek több ilyen családot, mert errefelé tobzódnak az összeszerelő üzemek, és sok cigány jár oda.
Revans
@durbincs:maga is csak 1 eldobható próbababa az ERESZ-tény szakállas pöcsös nők klubjában!:))
izéke
@Nyírfa: csak a hollandok nem szavaznak a magyar betelepedésre,ők sem ellenségük saját maguknak
Nyírfa
@izéke: Megértem, hogy a vonzalom nem kölcsönös.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.