Az ügy durva provokáció és arculcsapása a jogrendszernek. Felháborító, hogy megcsúfolják a Nők 40 kedvezményes nyugdíjazási lehetőséget − mondta a Magyar Nemzetnek Selmeczi Gabriella.

Selmeczi Gabriella: Igenis létzik LMBTQ propaganda

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Fidesz frakcióvezető-helyettese arra reagált, hogy a Veszprémi Törvényszék döntése szerint transzneműek is élhetnek a korkedvezményes nyugdíj lehetőségével. (A Nők 40 program lényege, hogy azok a nők, akik negyven évet ledolgoztak − beleértve a gyermekneveléssel eltöltött időt is − nyugdíjba vonulhatnak.) – számol be a 24.hu.

"A mostani ügyből az is látszik, hogy igenis létezik az LMBTQ-propaganda. Azonban a Fidesz–KDNP frakciószövetségnek változatlanul az az álláspontja, hogy csak biológiai nemek vannak. Felháborító, hogy Magyarországon van olyan bíró, amelyik ilyen ítéletet tud hozni" – mondta Selmeczi a Magyar Nemzetnek, majd arról beszélt, hogy az eset nem maradhat válasz nélkül a jogalkotók részéről, ezért törvénymódosításra van szükség. Selmeczi Gabriella reméli, hogy a Fidesz–KDNP áttekinti a törvényeket, és ha kell, akkor módosítja azokat.

Nem vagyok egyedül a frakcióban azzal a véleményemmel, hogy minél előbb törvénymódosítást kell benyújtani annak érdekében, hogy egyértelmű legyen: mi a nőket tiszteljük meg a Nők 40 lehetőségével, és ne lehessen egyetlen érzékenyített bíró sem abban a helyzetben, hogy ilyen döntést hozhasson − tette hozzá Selmeczi, aki nőként is kikérte magamnak, hogy valaki provokációból visszaéljen a jogszabályok adta lehetőségekkel.

Forrás: 24.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Egy propagandistának elhiszem.
Az LMBTQ egy létező dolog. Az emberiséggel egyidős. Miért is kéne elhallgatni?
Nem a szivárványos zászlótól lett buzi Szájer, Orbán Gazsi vagy a többi meleg.
Hiába szeretnének, nem tudnak tenni ellene.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@nemkati: Nők 40? Aztatat orbánék hozták- persze lehet, hogy Gyurcsány súgott ürgebőrbe kötve.
kereső
@Philip Marlowe: 14:08. Talán először lenyomouhatnád, hogy mi a különbség a biológiai nem, és gender (társadalmi nem ) között. Ha tudnád a különbséget, vagy ha tisztában lennél, hogy egyáltalán mi a gender - akkor nem irkálnál hülyeséget. Tudod , az a "gender"- amely azt kutatja, hogy hol van a helye egy nőnek/férfinak a társadalomban. Tudjuk- szerintetek a nő a konyhában fakanállal- na ez a ti "gender" felfogásotok.
Giovanni Alba
@nemkati: ma, 15:44
Mivel nem vagyok megélhetési politikus, "celeb-babérokra" sem török, nem zavar, hogy nem vesznek vállukra és nem hordoznak körbe a városban a munkában megfáradt "férfiak", mert szerintem aki a feleségét házicselédnek tekinti, az annyit is ér, nem férfi.
Vigyázat, propaganda szöveg következik. Az igazi férfi nem csak addig hordozza a nőt a tenyerén ameddig alá nem írja a házasságlevelet, hanem komolyan veszi az ígéretet, hogy jóban, rosszban, egészségben, betegségben kitart mellette.
Amelyik nem így cselekszik, az csak üres szalmabáb, hitvány, semmire sem jó, nincsenek elvei, nincsen becsülete. Kérdem én, a nagyon büszke (férfiasságára büszke) emberizink mit mondott a mostanában nosztalgiával emlegetett katonaévei alatt a szolgálatvezénylő parancsnoknak, amikor konyhaszolgálatra küldték? Azt hogy igenis, vagy azt, hogy inkább a halál, de nőcseléd munkáját én nem vállalom? És a folyosó felmosás, körlettakarítás?
nemkati
@Giovanni Alba: Hihi, egy ideális férj! :)))
Emmersson71
Ezt olvasom a Hír TV oldalán: "Ferencz Orsolya, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint a Nők 40 kezdeményezés elsősorban azért jött létre, hogy megköszönjék a nőknek, asszonyoknak azt a "láthatatlan" munkát, amelyet nap mint nap elvégeznek."

Nekem pedig az ugrik be erről, hogy "a női egyenjogúság követelése addig tart, amíg fel kell cipelni a 6. emeletre a kétajtós szekrényt."

Mintha a férfiak nem végeznének láthatatlan munkát a meló mellett! Mintha nem húzta volna le a legtöbb pasi a maga két-másfél-egy évét sorkatonaként! Mintha nem eleve 6-7 évvel korábban halnának!

Helyből gusztustalanul diszkriminatív a NŐK40!
Emmersson71
@Giovanni Alba: Nem szabad bemenni a direkt generált balhé-utcába, mert az zsákutca, sok kóbor kutyával! A városi-vidéki, autós-kerékpáros és FFI-NŐ ellentétek feloldhatatlanok. Nincsen igaza egyik félnek sem, de mindkét félnek van igazsága.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.