Az ügy durva provokáció és arculcsapása a jogrendszernek. Felháborító, hogy megcsúfolják a Nők 40 kedvezményes nyugdíjazási lehetőséget − mondta a Magyar Nemzetnek Selmeczi Gabriella.

Selmeczi Gabriella: Igenis létzik LMBTQ propaganda

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Fidesz frakcióvezető-helyettese arra reagált, hogy a Veszprémi Törvényszék döntése szerint transzneműek is élhetnek a korkedvezményes nyugdíj lehetőségével. (A Nők 40 program lényege, hogy azok a nők, akik negyven évet ledolgoztak − beleértve a gyermekneveléssel eltöltött időt is − nyugdíjba vonulhatnak.) – számol be a 24.hu.

"A mostani ügyből az is látszik, hogy igenis létezik az LMBTQ-propaganda. Azonban a Fidesz–KDNP frakciószövetségnek változatlanul az az álláspontja, hogy csak biológiai nemek vannak. Felháborító, hogy Magyarországon van olyan bíró, amelyik ilyen ítéletet tud hozni" – mondta Selmeczi a Magyar Nemzetnek, majd arról beszélt, hogy az eset nem maradhat válasz nélkül a jogalkotók részéről, ezért törvénymódosításra van szükség. Selmeczi Gabriella reméli, hogy a Fidesz–KDNP áttekinti a törvényeket, és ha kell, akkor módosítja azokat.

Nem vagyok egyedül a frakcióban azzal a véleményemmel, hogy minél előbb törvénymódosítást kell benyújtani annak érdekében, hogy egyértelmű legyen: mi a nőket tiszteljük meg a Nők 40 lehetőségével, és ne lehessen egyetlen érzékenyített bíró sem abban a helyzetben, hogy ilyen döntést hozhasson − tette hozzá Selmeczi, aki nőként is kikérte magamnak, hogy valaki provokációból visszaéljen a jogszabályok adta lehetőségekkel.

Forrás: 24.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Egy propagandistának elhiszem.
Az LMBTQ egy létező dolog. Az emberiséggel egyidős. Miért is kéne elhallgatni?
Nem a szivárványos zászlótól lett buzi Szájer, Orbán Gazsi vagy a többi meleg.
Hiába szeretnének, nem tudnak tenni ellene.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
"Selmeczi Gabriella: Igenis létzik LMBTQ propaganda"

De egyéni nyugdíjszámla nem létezik, te NER-r!banc!
Pálinkás Pál
@Maccska: látod milyen ostoba állat vagy..! a saját droidos kütyüd belső tárhelyén lévő képet nem tudjuk megnézni...
" file:///storage/emulated/0/Download/netflix236208.jpg "...vérbeli fidesznyik agyhalott vagy...
Aki Én
Egy propagandistának elhiszem.
Az LMBTQ egy létező dolog. Az emberiséggel egyidős. Miért is kéne elhallgatni?
Nem a szivárványos zászlótól lett buzi Szájer, Orbán Gazsi vagy a többi meleg.
Hiába szeretnének, nem tudnak tenni ellene.
simmering73
Ez már a vég. Mikor Csipkerózsika álmából felébresztik a lopós szenátorasszonyt is.
www.kepfeltoltes.eu/images/2023/07/12/769kiflics_cs_k.jpg
Béla333
Előkerült végre a MANYUP pénzek ellopását levezénylő szenátorasszony is...
Ugye független a bíróság?
Akkor hogy mondhat ilyet egy tolvaj szenátorasszony?:

"Felháborító, hogy Magyarországon van olyan bíró, amelyik ilyen ítéletet tud hozni"
Szerintem meg az a felháborító, hogy már az ítéleteket is a maffiózók szeretnék meghozni.
Yeromos
Igen is létezik egyéni számlán vezetett nyugdíj ahogy ígérted. Csak még semki sem látta. mert elloptátok.
Yeromos
@sgl: Akinek a zsebébe vándorolt az nem fogja számon kérni.
colibri
Érdemes megnézni a vagyonnyilatkozatát, hogy mi mindent sikerült összelopnia a fideszes évek alatt. Nem marad el a többiektől!
dr. prédikátor
kiflicsücsök fapicsa!!! HOL VAN A 3 EZER MILLIÁRD MAGÁNYUGDÍJ??? ARRA VÁLASZOLJ!!!
Aki Én
@KisTehen: Mesélj nekünk erről, te tehénbőrbe bújt férfi...
Giovanni Alba
" ... Selmeczi, aki nőként is kikérte magamnak, hogy valaki provokációból visszaéljen a jogszabályok adta lehetőségekkel."
Cicabogár, a törvényeket úgy kell megalkotni, hogy összhangban legyenek a többi törvénnyel, és úgy kell megfogalmazni, hogy egyértelmű legyen, ne adjon lehetőséget az ügyeskedésre, vagyis ne hagyjon "kiskapukat".
Magánvéleményem szerint ez a "Nők 40" abból a mára már teljesen elavult elképzelésből indul ki, hogy a házimunka a nők feladata, kötelessége, kötelezettsége, de ez már rég nem így van. A férfiak -már aki igazán férfi és nem pojáca- igenis kiveszik a részüket a család feladataiból (mosás, főzés, takarítás, gyereknevelés), hiszen a gyermek megszületése előtt és után sem alkalmazhatnak házvezetőnőt, valakinek pedig meg kell tennie amit meg kell tenni, és mindezt munka mellett.
Aki Én
@KisTehen: ...elmúltál negyven, feltűnt már?
Eladott Ország
Hát nem meg kell a szívnek szakadni. Ezek egyfeszt' megvédik nekünk a javainkat. A mai napig hálatelt szívvel gondolok Selmeczi Gabriella szenátorasszonyra, aki saját idejét és erejét nem kímélve megvédte nekünk a magánnyugdíjunkat. Azóta már meg vannak védve a termőföldek, a kempingek, szállodák, kastélyok, jövedelmező piaci ágazatok, szakszervezetek, munkahelyek, média, Balaton, rádiófrekvenciák, demokratikus alapjogok, szólásszabadság önkormányzatiság, oktatás szabadsága.
Selmeczi : Milyen magánnyugdíj? ... rohadt NERqrva!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/307030348_625453812534910_6728627912655899755_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=IUyIo9LmCpoAX95fX3k&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDu8OdeXPcxA-QbUoAbCIc8c1kdC4NdTzOsiCkmQ8jKqQ&oe=64B419E4
Edebácsi
Selmeczi Gabriella: "Igenis létzik LMBTQ propaganda".
Igen, létezik. Fidesz gerjeszti. Nélküle a kutya sem törődne vele!
kereső
A másság- :a transznemúség, a melegség, a homoszexualitás nem választás kérdése . A fideSSesség, az orbánizmus igen.
Előkotorták ezt a hazugság bajnoknőt- azt hiszik, hogy ő "hitelesebb", mint a többi? Várom, hogy sándor palotáné is megszólaljon az ügyben.
szegfue
Tényleg ennyire rendben van minden, hogy ezzel az egyetlen esetettel kell foglakoznia Selmeczinek?! Egyébként ez az ember perre vitte, mert gondolom bizonyitani tudta, hogy transznemüként élte az életét... lehet, hogy gyereket/gyerekeket is felnevelt, akkor miért nem illetné meg a jog őt is?
Nessy
Drága MANYUP védőangyal! Nem ezen az egy témán kellene háborogni! Miközben a nők tiszteletéről mesél, addig nők százai szenvednek családon belüli erőszaktól, sok esetben a gyermekekkel együtt, hivatalos segítség nélkül. Aztán mikor megtörténik a végső tragédia, akkor egymásra mutogatnak a hivatalos szervek, és marad minden, ahogy van!
balos
@kereső: Az?Hallgat,mint szar a fűben!A kifli csücsők "kurtilány" meg végre lenyelte a "kifli-végét"!
szegfue
@Philip Marlowe: Attól, hogy ilyen ocsmányul trágár vagy, még van véleményem, ha tetszik Neked, ha nem! Egyébként akkor szóljál hozzám igy, ha én is igy beszélek Veled! Na pááá!
ómió
Pedig az efftársak minden hullámhosszon elhazudnák!
szegfue
@Philip Marlowe: 11:19 "Az érett kalász lehajtja fejét, mig az üres fennhéjázva ágaskodik."
csak úgy....
@Philip Marlowe: téged az 0rbán gazsi baxogat,hogy ennyire okos vagy? :)
nemkati
@Philip Marlowe: Több dologban is tévedsz.
1, Egy nőnek született, és nőként élő személyt nem zavar, ha egy férfinak született, de magát nőnek érző és nőként élő személy is nyugdíjba mehet 40 év munkaviszonnyal. Ez csak a homofóbokat zavarja, bár, hátrány senkit nem ér ilyen szituációban.
2. Egy nőnek született, de magát férfinak érző és férfiként élő személy, ha már férfiként van nyilvántartva, nem mehet nyugdíjba 40 év munkaviszonnyal. Ez is zavar téged?
3. Egy nőnek született, de magát férfinak érző és férfiként élő személy - akár átesett nemváltó műtétem, akár nem -, ha volt műtétje, előtte még szülhetett gyereket, és azt fel is nevelheti. Ahogy egy férfinak született, de magát nőnek érző és nőként élő személy is nevelhet gyereket. Vagyis, azaz a törvény alapján, a nők 40 éves munkaviszonnyal nyugdíjazhatósága nem függ attól, nevel-e gyereket, pláne attól, hogy ha igen, az a gyerek az ő vérszerinti gyereke-e. Ahogy rengeteg ember, és nő, nevel nem vérszerinti gyereket.
szaboria1
Selmeczit mindig uborka szezonban dobják be, mert most az emberek aki teheti az szabadságra megy így kevesebben kapják fel a fejüket a hazug asszonyságra.
lusta
Felháborodik a kiflicsücsök szenatorinya. Olvasván a hozzászólásokat, a manyup miatt igen soka felháborodott ember, de erről mélyen hallgat kis tolvaj.
DE.
Térjünk a lényegre.
Kis csücsörítéssel azt mondá, hogyasszonnya: ˝Felháborító, hogy Magyarországon van olyan bíró, amelyik ilyen ítéletet tud hozni", majd hozzáteszi, hogy törvénymódosításra van szükség.
Igen, tényleg felháborító, hogy egy bíró az ítéletét a törvény, a jogszabály szerint hozza meg. Talán előzetesen engedélyt kellett volna kérnie a felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézártól, vagy meg kellett volna konzultálnia Ereszcsatorna Józsival?
nemkati
@Philip Marlowe: Szerencsére??? Azt a nyugdíjtörvényt kellene helyre tenniük, amit ők hoztak, szerinted nem jó helyre?? :))))
Szerencsére.
nemkati
@lusta: Vajon ki hozta azt a törvényt, amit most meg akarnak változtatni? Soros, vagy a baloldal, esetleg Brüsszel, vagy ki a bánat?
lusta
@nemkati: Tudom, csak figyelemtelenségből hagyta ki Gyurcsányt.
szaboria1
@Maccska: Kár rugózni már pedzik a férfiaknál is a 40 évet.
nemkati
@lusta: Szégyellem magam, hogy Gyurcsányt kihagytam. :(
nemkati
@szaboria1: Vagy úgy! Akkor emiatt van szükség Gabika szerit törvénymódosításra! :)
Nessy
Már teljesen belezakkannak ebbe az LMBTQ témába. Viszont ameddig ezért háborognak, nem is veszik észre, hogy szükítik pl. a laboratóriumi vizsgálatok számát, a sürgős vizsgálat kérést, amin az egészsége, esetleg az élete függ nem kevés betegnek. Hogy az infláció az egekbe ! Ügyes politika! Lényeg, hogy lehessen gyűlölködni!
Giovanni Alba
Szomorú látni (olvasni), hogy elvileg a nők érdekében megszólaló (elvileg) hímneműek miféle hangnemet engednek meg maguknak. Velő Fülöp, a vezérszónok egy különösen undorító képződmény.
Máshol már írtam, hogy ez a "Nők 40" fedőnevű kedvezmény abból indul ki, hogy a nők a munka mellett otthon is helyt kell álljanak, mert a csökött agyúak szerint a házimunka a nő, konkrétan a családanya dolga. Ezt a felfogást, amit a 18. századból cipelnek magukkal, a való világ régen átlépte már. A házaspár (vagy élettársak) egy pár, együtt alkotnak családot, együtt oldanak meg minden feladatot. Tegyük fel, hogy az asszony tölt be magasabb, fontosabb pozíciót, akkor ki marad otthon a gyerekkel/gyerekekkel amikor kell? Úgy van, a férfi. Ha már minden rendben, akkor is ő vezeti a háztartást, egyszerűen gazdasági és szervezési okokból. Tegyük fel továbbá, hogy családi tragédia okán az egyedülálló férfi kénytelen magára vállalni testvére árván maradt gyermekeit, akik (szerencsére) már éppen túl vannak a szoptatós koron. A pasi felgyűri az inge ujját, és megpróbál megfelelni a feladatnak. Helytáll a munkában, a család támasza lesz, erre ocsmány szájú Velő Fülöp (hóna alatt egy macskával) pálcát akarna törni fölötte.
Gabika majd akkor tátókázzon, ha hajlandó a konkrét eset lényeges körülményeit is nyilvánosságra hozni, azokat, amelyek alapján a bírói ítélet megszületett.
Ennek híján felszólamlása csak kényeskedő vinnyogás, miként a követői hörgése is.
csak úgy....
engem érdekelne darabra,hogy mennyi átoperáltatott faxi ment eddíg magyarországon, 40 munkaév után nyugdíjba,hogy ekkora itt a csödület?
- mondjuk a léhütö shikari-macska és a munkakerülö kis tenen faterjáról el bírom képzelni! :)
Macskaszem
A fidesz csinálja a legnagyobb reklámot az LMBTQ-nak.
Nem sül le a bőr a pofájukról, hogy ezt is másra hazudják?
Merem állítani, az emberek 80%-a nem is hallot LMBTQ-ról amíg ezek el nem kezdték teleharsogni vele az összes dögkeselyű sajtót.
nemkati
@Giovanni Alba: Azért azt tudod, hogy ezzel a véleménnyel a férfiak között eléggé kisebbségben vagy? Különösen azoknál, akik munkából hazaérve, vagy mondjuk egy családi strandolás után hazaérve elvetődnek a tv előtt, míg a párjuk szalad kiszolgálni őt, vagy a család többi tagját, akkor is, ha a párja nem sokkal korábban, vagy akár egyszerre, sokszor meg ha akár később is ért haza.
Nessy
@Philip Marlowe: Kéretik elolvasni,mi jelent a "gender"! Google a barátunk!
kereső
@nemkati: Nők 40? Aztatat orbánék hozták- persze lehet, hogy Gyurcsány súgott ürgebőrbe kötve.
kereső
@Philip Marlowe: 14:08. Talán először lenyomouhatnád, hogy mi a különbség a biológiai nem, és gender (társadalmi nem ) között. Ha tudnád a különbséget, vagy ha tisztában lennél, hogy egyáltalán mi a gender - akkor nem irkálnál hülyeséget. Tudod , az a "gender"- amely azt kutatja, hogy hol van a helye egy nőnek/férfinak a társadalomban. Tudjuk- szerintetek a nő a konyhában fakanállal- na ez a ti "gender" felfogásotok.
Giovanni Alba
@nemkati: ma, 15:44
Mivel nem vagyok megélhetési politikus, "celeb-babérokra" sem török, nem zavar, hogy nem vesznek vállukra és nem hordoznak körbe a városban a munkában megfáradt "férfiak", mert szerintem aki a feleségét házicselédnek tekinti, az annyit is ér, nem férfi.
Vigyázat, propaganda szöveg következik. Az igazi férfi nem csak addig hordozza a nőt a tenyerén ameddig alá nem írja a házasságlevelet, hanem komolyan veszi az ígéretet, hogy jóban, rosszban, egészségben, betegségben kitart mellette.
Amelyik nem így cselekszik, az csak üres szalmabáb, hitvány, semmire sem jó, nincsenek elvei, nincsen becsülete. Kérdem én, a nagyon büszke (férfiasságára büszke) emberizink mit mondott a mostanában nosztalgiával emlegetett katonaévei alatt a szolgálatvezénylő parancsnoknak, amikor konyhaszolgálatra küldték? Azt hogy igenis, vagy azt, hogy inkább a halál, de nőcseléd munkáját én nem vállalom? És a folyosó felmosás, körlettakarítás?
nemkati
@Giovanni Alba: Hihi, egy ideális férj! :)))
Emmersson71
Ezt olvasom a Hír TV oldalán: "Ferencz Orsolya, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint a Nők 40 kezdeményezés elsősorban azért jött létre, hogy megköszönjék a nőknek, asszonyoknak azt a "láthatatlan" munkát, amelyet nap mint nap elvégeznek."

Nekem pedig az ugrik be erről, hogy "a női egyenjogúság követelése addig tart, amíg fel kell cipelni a 6. emeletre a kétajtós szekrényt."

Mintha a férfiak nem végeznének láthatatlan munkát a meló mellett! Mintha nem húzta volna le a legtöbb pasi a maga két-másfél-egy évét sorkatonaként! Mintha nem eleve 6-7 évvel korábban halnának!

Helyből gusztustalanul diszkriminatív a NŐK40!
Emmersson71
@Giovanni Alba: Nem szabad bemenni a direkt generált balhé-utcába, mert az zsákutca, sok kóbor kutyával! A városi-vidéki, autós-kerékpáros és FFI-NŐ ellentétek feloldhatatlanok. Nincsen igaza egyik félnek sem, de mindkét félnek van igazsága.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.