Ahogy legutóbb Brüsszelből, most Sopronból jelentkezett be péntek reggel fél 8-kor a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. A kormányfő az interjú egy részét végigköhögte, de két köhögés közben többségében Brüsszelt és a „brüsszeli szirénhangokat" szidta. 

Az ukrajnai konfliktus el fog húzódni, mert "a nyugatiak a háború folytatását akarják"

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának péntek reggeli adásában.

Orbán Viktor két köhögés között közölte, hogy a nyugatiak a háború folytatását akarják és az amerikaiak tudnák úgy alakítani, hogy már holnap reggel béke legyen

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának Sopronban 2023. július 14-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A sopronbánfalvai kihelyezett kormányülés ideje alatt készült interjúban a kormányfő arról beszélt, "egészen más feladatai vannak a magyar kormánynak, és másfajta jövő vár a magyarokra, ha nincs háború, mintha van háború".

Elsöprő továbbra is a háborúpártiak aránya és száma, a béke hangján alig-alig beszélünk néhányan, ezért nekünk arra kell készülni, hogy a háború és a szankciók nem tűnnek el az életünkből

– fogalmazott Orbán Viktor, hangsúlyozva, ha ez megtörténne, "abban a pillanatban a gazdasági bajok tekintélyes része orvoslódnék".

Senki sem tudja, hogy az USA, miért nem akar békét

Orbán Viktor szerint a békéhez egyetlen méterrel nem kerültünk közelebb, mert egyre több fegyver kapnak az ukránok. Ne feledkezzünk el az emberi dimenzióról, mert ezrek halnak meg naponta. Éppen ezért akarunk tűzszünetet és békeszerződést – tette hozzá. A kormányfő szerint senki sem tudja, hogy az amerikaiak miért nem akarnak békét. Ukrajna elvesztette a szuverenitását, mert szinte mindent Nyugatról kap.

Ha az USA békét akarna, akkor holnap megkezdődnének a tárgyalások

- tette hozzá.

A miniszterelnök elmondta, a kormányülésen tárgyaltak arról is, hogy távol kell tartani a háborút és az illegális migrációt Magyarországtól, le kell törni a háborús inflációt, és meg kell védeni a családokat, nyugdíjasokat a brüsszeli bürokrácia terveitől.

Forrás: 444.hu, MTI, Origo

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Emlékeztető: „Pusztán annyit kérek, engem ne oktassanak ki demokráciáról azok, akik végigszolgálták a diktatúrát és az oroszok szekerét tolták.” ( Orbán , Nográd Megyei Hírlap 1996. szeptember 28.) Most ki tolja azt a szekeret?!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277581414_510562850690674_7620153792980523152_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=0PjHaalRX1IAX-eUEkY&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAlkfZqje_1rcsTtcoUrRvItzONmCOs2zI1YK1ZuCK4Fw&oe=64B589AF
Ugye, ugye... csak a seggek változtak a nyelv maradt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@sgl: ma, 12:13 ♦ A kötelet nekünk kell rátenni , mert az EU nem fogja helyettünk, legfeljebb azt fogják mondani kívül tágasabb.
Néro2
Mi van várbeli desznyó eddig nem az volt , hogy kevlárpelusodban togyogva te fogod elhozni a béke olajágát ?
Mos meg már az amcsik ?
Hááát húúúgy van ez tolvajok fejedelme ?
Összezavarod birkáidat eddig azt hitték világtényező vagy.
Egyébként Sorossal meg mi lesz ha onnan jön a béke ?
Mondjuk mindegy is úgyis csak a köz kassza pénzes ládikója érdekel annak birtoklásáért meg a mindennapi uszításod
bárki ellen is.
Menőmanó
Oh, szent szalmazsák, hát mindenki háborút akar, egyedül csak Putyin akar békét?
Az agyam eldobom, hogy van aki beszopja ezt az ócska dumát.
CsipkeRózsa
Senki nem akar háborút, de nem elég azt mondogatni, hogy legyen vége, és akkor vége lesz?
Revans
@durbincs:maga 1 genetikai hulladék+1 ratyirambó söpredék GECI:))
ómió
Maki efftárs má' rég elárulta: "ez a mi háborúnk"! A Nyugat "csak megerősítette"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.