Kárpát-medencei lovasprogram indul.

Az egész Kárpát-medencére kiterjedő lovasprogram indul – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Tusnádfürdőn.

Potápi Árpád János kiemelte: a lovas sport és a lovas kultúra "a nemzeti kultúránk fontos része", és különösen igaz ez a székely kultúra esetében. Hozzátette ugyanakkor:

a 24. órában vannak, hogy a lovas kultúrát meg tudják mutatni a fiataloknak; a fő cél ugyanis a fiatalok megnyerése az egészséges életmódnak, a sportnak.

A programot tavaly Erdélyben kezdték, 220 millió forint támogatást osztottak szét 75 lovasegyesület számára. Ezzel 1500-1800 gyermek heti rendszerességgel történő edzését, sportolását tudták támogatni.

Máris itt van az első nagy bejelentés Tusványosról – Mutatjuk a részleteket!

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (b2) és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (b) a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) közéleti programjainak megnyitóján az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 19-án. MTI/Veres Nándor

A lovasprogramot – amelyre várhatóan 400 millió forint áll majd rendelkezésre – kiterjesztik az egész Kárpát-medencére. A nyílt pályázatok előkészítése folyamatban van, reményei szerint elbírálásuk szeptember végéig megtörténhet.

Potápi Árpád János reményét fejezte ki, hogy hamarosan a hungarikumok köréhez sorolhatják majd a székely lovat.

A lovasprogram részeként erősíteni kívánják továbbá a lovasturizmust: 20-30 kilométerenként nemcsak a lovasokat szolgálnák ki szálláshelyekkel, hanem a lovak számára is megfelelő feltételeket biztosítanának. Mindemellett a lovas gyógyító-fejlesztő tevékenységeket és a lovasterápiát is segítik a program keretében.

Kolozsvári Tibor, a Kárpát-medencei lovasprogram szakmai előkészítője a lovas hagyományok ápolását, a lovasturizmust hangsúlyozta, majd bemutatta az erdélyi lovasegyesületekben sportoló, jelen lévő magyar gyermekeket.

Más témáról szólva Potápi Árpád János közölte, hogy a határon túli magyarság támogatása nem csökkent. A stratégiai célokból nem adnak fel, és a nemzetpolitika ilyen stratégiai cél – hangsúlyozta.

Nagyon fontos a nemzeti egység megerősítése – folytatta –, ebben első helyen számítanak a fiatalokra, minden nemzetpolitikai intézkedés a fiatalok megsegítését célozza.

Fontosnak nevezte, hogy a különböző nemzetrészek szolidaritásukat fejezzék ki a kárpátaljai magyarok mellett, és minden támogatást, amit adnak, egységben tegyenek meg.

Erdélyi Rudolf Zalán, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója megerősítette, a negatív gazdasági hatások, a Magyarországra nehezedő nyomás ellenére az alapnál lévő források nemhogy csökkentek, még nőttek is; 2023-tól a pályázati kiírásoknál jelentős adminisztrációs könnyítést vezettek be, sokkal egyszerűbb rendszer valósulhat meg 2,5 millió forintos összeghatárig.

Minden támogatás annyit ér, amennyit a kedvezményezettek megvalósítanak, ebben igyekeznek minden segítséget megadni – mondta a vezérigazgató.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

laja70
A legújabb kimutatások szerint az USA-ban 1millió 400 ezer magyar él, több mint Erdélyben ahol csak 1 millióan vannak!
Ha ők beleszólhatnak a belügyekbe akkor az amerikai magyarok miért nem?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Sajnálom
Minden hiába!!
Ezért aztán tényleg nem megyek posványosra,még ha fizetnének sem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
laja70
A legújabb kimutatások szerint az USA-ban 1millió 400 ezer magyar él, több mint Erdélyben ahol csak 1 millióan vannak!
Ha ők beleszólhatnak a belügyekbe akkor az amerikai magyarok miért nem?
jesz
szép ez a lovas elképzelés...csakhát...nem elég megtanulni a ló hátán maradni, hanem jól bánni is tudni kell a pacival...például vizsgával lezáruló tanfolymon kellene oktatni a ló körmölését, patkolását, és a lábának ápolását, a ló kellő abrakolását...stb...stb...
colibri
Némethzs, meg potápi az egész orbánc családdal egütt oda is költözhetnének a posványba! A zártosztályos betegekre 48 milliót adnak, erre az ellenőrizhetetlen lovas programra 400 milliót. Remélem, ott végzik majd a zártosztályon mind, az egész mostani ganitúra.
Menőmanó
Miközben a bankban tartott pénzünkre fáj a foguk, ilyen haszontalan sz@rokra fogják elszórni. A pofátlanságuknak nincsen határa.
Posványoson tombol az elmebaj. Csak közéjük kéne b@szni egy bombát.
Néro2
Vissza se jönnek fitymák ?
Az lenne a bejelentés.
Ember nem sírna utánuk.
Trágyagilisztáiknak meg maradna még elég itt belőlük észre se vennék , hogy nincsennek.
Azt se tudják holnap már , hogy ma mit hazudtak nekik ezek se hiányoznának.
balos
@colibri: Ott lovasmutyi itthon álompapírmutyi!Akinek megtakarítása van a bankban az időben vegyen nyúlcipőt a pénzének!
Qqberci
A programhoz kis hazánk szállítja a lóf@szt...
justhpeter
@jesz: Tévedsz. Ez a "lómánia" nem erről szól. Legyenek urak, akik alkalmanként lovagolnak és lovas rendezvényeket tartanak a többi uraknak, és legyenek cselédek, akik a lovakkal foglalkoznak.
Néro2
@Qqberci: Azt fitymák nem adják azt kapták a várbeli desznyótól.
Boldogan mutogatják is mit kaptak.
csak úgy....
maradjatok a kecskénél, ahhoz a mélynövésü, 1/2 szittya, indiából származó miniszterelnökötöknek sem köll hokedli...
namihami
Minden áradás a sz@rt hozza először a felszínre! Ezek a képek fényes bizonyítékok!
szegény hazám
Egyszerűen röhögő görcsöt kaptam. Lelki szemeim előtt megjelent amint a kolostor malac megüli a pacit, és közben a hasa hol jobbra, hol balra lóg, attól függően, hogy a köpönyegét merre forgatja.
balos
@colibri: A röhej,hogy ezek okozták a bajt és még ök szidták a Rákosit,mert a fideSS elődeinek dúlását Béke kölcsön papirral igyekeztek kijavítani!Jól rosszul az 1 másik kérdés!Persze ahol,mindenki annyit ér amennyit el tud lopni 1 perc alatt ott ez nem okoz problémát a vármegyei uraknak!Akkor is dícsőség volt a "jobbágyság" kizsigerelése!
Aki Én
@laja70: ...és láthatod, hogy amikor összedobnak némi pénzt az ellenzéknek, rögtön hörög a fidesz-szekta.
Ők azt szeretik, ha a mi ezermilliárdjainkat szórják.
gina
Ezt a zsiros potrohos disznót látnám egy lovon hahahahaha
szegfue
@gina: Először én is erre gondoltam... de aztán eszembe jutott, hogy alá mondjuk egy "bányaló" kellene, mert ezeknek a lovaknak gerinctörésük lenne a sulyától...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.