A Magyar Újságírók Országos Szövetsége felszólítja a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot, hogy kezdeményezzen eljárást a HírTV hírhamisító gyakorlatának megfékezésére, hogy ne lehessen Magyarországon következmények nélkül hamis hírekkel szennyezni az étert.

Nincs vége a HírTV-s hírhamisító botránynak – A Magyar Újságírók Országos Szövetsége felszólította a NMHH-t

Fotó: HírTV

Mint ismeretes, több fórumon leleplezték a HírTV tudósítását, amelyben azt állította a médium, hogy ukránok ujjonganak a kercsi híd egy részének sikeres bombázása után. A bevágott felvétel azonban, könnyen azonosíthatóan, egy angol labdarúgó mérkőzésre adott szurkolói reakció, ami a 7 évvel ezelőtti futball Eb idején készült, és amelyben nem ukrán civilek, hanem angol szurkolók ünnepeltek egy kocsmában, a világhírűWill Grigg’s On Fire rigmust énekelve – írja a MÚOSZ.

A Média1-nek írott levélben az NMHH azzal magyarázza eddigi passzivítását, hogy “hatásköre kizárólag a médiaigazgatási jogszabályok betartatására terjed ki… Ennek alapján nincs hatásköre annak eldöntésére, hogy egy adott nyilvánosságra hozott információ igaz-e, és annak mekkora a valóságtartalma, arra más közhatalmi jogkörrel felruházott állami szerv – a bíróság – rendelkezik hatáskörrel.” Adódik tehát a teendő: az NMHH-nak a bírósághoz kell fordulnia, ha komolyan veszi honlapjukon megfogalmazott feladatait: a fogyasztók, felhasználók érdekeinek hatékony képviselete. Ez nem valósítható meg tisztességes, a tényeknek megfelelő tájékoztatás nélkül. A hírhamisítás ellen tehát az NMHH-nak is fel kell lépnie.

Minden, a tájékoztatásban dolgozó újságíró, riporter, szerkesztő, szerkesztőség, hatóság lelkiismereti kötelessége, hogy felemelje szavát a tudatos, az előre megfontoltan összeállított, szándékosan félrevezető hírhamisítás ellen.

Magyarországon van egy szervezet – a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság –, amelynek ez hivatalból is dolga: ha másként nem, a bírósághoz fordulással.

Egyébként a Média1 tudósítása szerint az NMHH mégis vizsgálatot indít: nem azt, nem úgy, de mégis… Nem a hírhamisítást tárja fel, hanem azt tanulmányozza, alkalmas-e a bejátszás arra, hogy az ukránok ellen gyűlöletet keltsen….

Forrás: MÚOSZ

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
@percsi: ez a kiráky nemcsak meztelen de esztelen is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
@ómió: @faszszopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
drrotf
Tudod dolog a hírolvasók között hogy ma az országban mely médiumok a legnagyobb hír hamisítók. Érthetetlen, hogy ezeknek a szervezeteknek a megbírságolása miért olyan csekély mértékű, hogy még büntetés esetén is megérné a másik fél befeketítése.Olyan mértékű bírságot kellene kiszabni az ilyenekre, hogy komolyan elgondolkodjanak azon ,hogy érdemes -e ma másik fél lejártás.Legvégső esetben az ideiglenes bezárást is alkalmazni kellene, mert a rendszeres hamis hírközlése jelentősen mérgezi a társadalmat.Azt is be kellene vezetni, hogy ne csak a médium viselje a következményeket a hamis híreknek, hanem annak a szerzője is.
namihami
Mit várhatunk? Mire számíttunk/számíthatunk?
Hogy az egyik fideszkutya harapja meg a másikat?
Ne legyenek illúzióink!
vitriol
Ilyen törvényt már régóta alkalmazni kellene, sőt 2010 óta súlyos büntetés terhe mellett, mert köztudott, hogy a fidesz a hazug mocskolódásainak köszönheti sikereit. A normális emberek ugyanis nem feltételeznek másokról annyi aljasságot, amire a fidesz mindig hajlandó volt a győzelme érdekében!
percsi
@drrotf: ezeknek a szervezeteknek a megbírságolása azért csekély mértékű, mert nem függetlenek, fentről irányítják őket. Hamis hírt kell leadniuk, ellenkező esetben mehetnek a fenébe.
Büntetés helyett, ha egyáltalán büntetik őket, többszörösét kapják vissza, ebből élnek.
Nincs független igazságszolgáltatás!

Olyan ország nem létezik, ahol csak az ellenzék hibádzik!

Az ország nem előre megy, hanem visszament a középkorba, ispánság, vármegye! A király meztelen, ezért nincs megkoronázva!
izéke
@percsi: ez a kiráky nemcsak meztelen de esztelen is.
human
A közszolgálati hirado.hu pedig Bogdán Laci temetéséről szóló cikkhez illusztrációként egy romániai cigány temetés videóját tette be. Maga a cikk pedig kegyeletsértő volt.
És mondom. Ez a közmédia oldalán volt.
Revans
@durbincs:IQ hiányos balfasz törölje + szája szélét,ha saját magát szopatja szájba!
Tudom,hogy 1 retardált génhiba és még közzé is teszi! :)))))))))))))))))))))))))
ezek maguk a sorosportások ? Mert ingyé HIV szűrés ezeknek Pesten ? : @Qqberci: Mert maga mint hazátlan 50IQ-s farturó ,sorosista fasiszta börnagrágos ,Antifa bérköcsög ? ezt is jobban tudja ?mint az 50IQ-s midráncs fartúró @csak húgy.: @CsipkeRózsa: @Nyírfa: @Nessy: @kereső: @Alfa: @sgl: @Clavigo: @kereső: @Nyírfa: @kula: @Nessy: @Péter2: @Pálinkás Pál: @Néro2: @Aki Én: @Havanagi: @simmering73: @gina: @justhpeter: @dr. prédikátor: @telegdilaci: @Nanya: @surdilloFUJT: @izéke: @Eladott Ország: + ez a @Nanya: tanya + @Istenakinincsen: @sgl: @drrotf: @Eladott Ország: @AMORÁLISOK: @nemkati:@looper: @Yoda69:@Mirabilis: @szaboria1: @szegfue: @jáger laszló: @lusta: @Edebácsi: @m73: @Revans: @Katalina62: @Sámannus: @Philip Marlowe: @vitriol: @csipetke: @jesz: @percsi: @zenebohóc: @Peller Anikó: @dr. prédikátor: @Manhattan:@SÍva: @balos: @surdilloFUJT: @Horizont: @lampa laz: @colibri: @infinity: @@Néro2: @Peller Anikó: @infinity:@namihami: @jáger laszló: @m73: @namihami: @bence: @durbincs:,@balos: ?
percsi
@izéke: Esztelen meg eszes is.
Esztelen, mert a családját, utódjait, ismerőseit is haza vágja. Most aranykorát éli, az is lehet, hogy élete végéig tart majd. De ez nem mehet a végtelenségig, egyszer vége lesz, a családi vagyon visszakerül a helyére, a lenyúlós bizniszbe bevett család tagjai rácsok mögött fogja leélni életét.
Milyen jó nekik, lazacot esznek, az őrök minden lépésüket kísérik, az utcára nem mernek kimenni!
A tiszteséges kormányzásért járó juttatás nem elég neki, milliókat keres havonta, nem kell gépjárművet fenntartania, rezsit fizetnie, és az ebédjét is az ország állja. Kapzsi!
A lenyúláshoz meg van az esze, körbevette magát hozzá hasonló emberekkel, bevallotta, elég pár zsákot szétosztani, amibe jogtalanul-erőszakosan bele söprik a közpénz és vagyont. Ha valaki nem teljesít baleset is érheti.

Több millió magyar esztelen, rettegve várja a jogtalan kilakoltatásokat, némán várja az éhbért - közmunkát. Némán tűri, hogy orvos hiány miatt, műtét helyett hagyják meghalni. Tűri, hogy a gyermekeit romladozó-fűtetlen iskolában nincs ki oktassa, stb..
Akik tüntetnek, azt lefikázza, kineveti, ahelyett, hogy közéjük állna!
ómió
Ti is kaptatok "gurított dollárt", MUOSZ-os efftársak!?
Aki Én
@Maccska: Az RTL-nem veszít pereket a hazugságai miatt.
Minden ilyenben a gazdád propagandája messze megelőz mindenkit.
Emmersson71
@ómió: @faszszopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@m73: Dugd a bárcáskurva anyádat!
@Emmersson71: Buzikuss!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.