A Magyar Újságírók Országos Szövetsége felszólítja a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot, hogy kezdeményezzen eljárást a HírTV hírhamisító gyakorlatának megfékezésére, hogy ne lehessen Magyarországon következmények nélkül hamis hírekkel szennyezni az étert.

Nincs vége a HírTV-s hírhamisító botránynak – A Magyar Újságírók Országos Szövetsége felszólította a NMHH-t

Fotó: HírTV

Mint ismeretes, több fórumon leleplezték a HírTV tudósítását, amelyben azt állította a médium, hogy ukránok ujjonganak a kercsi híd egy részének sikeres bombázása után. A bevágott felvétel azonban, könnyen azonosíthatóan, egy angol labdarúgó mérkőzésre adott szurkolói reakció, ami a 7 évvel ezelőtti futball Eb idején készült, és amelyben nem ukrán civilek, hanem angol szurkolók ünnepeltek egy kocsmában, a világhírűWill Grigg’s On Fire rigmust énekelve – írja a MÚOSZ.

A Média1-nek írott levélben az NMHH azzal magyarázza eddigi passzivítását, hogy “hatásköre kizárólag a médiaigazgatási jogszabályok betartatására terjed ki… Ennek alapján nincs hatásköre annak eldöntésére, hogy egy adott nyilvánosságra hozott információ igaz-e, és annak mekkora a valóságtartalma, arra más közhatalmi jogkörrel felruházott állami szerv – a bíróság – rendelkezik hatáskörrel.” Adódik tehát a teendő: az NMHH-nak a bírósághoz kell fordulnia, ha komolyan veszi honlapjukon megfogalmazott feladatait: a fogyasztók, felhasználók érdekeinek hatékony képviselete. Ez nem valósítható meg tisztességes, a tényeknek megfelelő tájékoztatás nélkül. A hírhamisítás ellen tehát az NMHH-nak is fel kell lépnie.

Minden, a tájékoztatásban dolgozó újságíró, riporter, szerkesztő, szerkesztőség, hatóság lelkiismereti kötelessége, hogy felemelje szavát a tudatos, az előre megfontoltan összeállított, szándékosan félrevezető hírhamisítás ellen.

Magyarországon van egy szervezet – a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság –, amelynek ez hivatalból is dolga: ha másként nem, a bírósághoz fordulással.

Egyébként a Média1 tudósítása szerint az NMHH mégis vizsgálatot indít: nem azt, nem úgy, de mégis… Nem a hírhamisítást tárja fel, hanem azt tanulmányozza, alkalmas-e a bejátszás arra, hogy az ukránok ellen gyűlöletet keltsen….

Forrás: MÚOSZ

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
@percsi: ez a kiráky nemcsak meztelen de esztelen is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Ti is kaptatok "gurított dollárt", MUOSZ-os efftársak!?
Aki Én
@Maccska: Az RTL-nem veszít pereket a hazugságai miatt.
Minden ilyenben a gazdád propagandája messze megelőz mindenkit.
Emmersson71
@ómió: @faszszopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@m73: Dugd a bárcáskurva anyádat!
@Emmersson71: Buzikuss!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.