A DK-s Vadai Ágnes fordult a legfőbb ügyészhez, miután a HírTV-n megtévesztően vágtak össze egy nem is témához illő felvételt. 

HírTV-s hamisítási ügy: Polt Péter legfőbb ügyész elé kerül a kérdés

Ha legközelebb személyesen önről jelenik meg bármilyen hírhamisítás, akkor milyen jogi lépéseket tesz majd?

– ez a címe annak az írásbeli kérdésnek, amelyet Vadai Ágnes országgyűlési képviselő nyújtott be vasárnap Polt Péter, a Legfőbb Ügyészség vezetője számára. Poltnak 15 napon belül kell választ adnia a DK-s Vadai Ágnes írásbeli kérdésére – adta hírül a media1.hu.

Az közleményben a DK parlamenti képviselője részletesen idéz a Media1 múlt heti leleplező írásából, amiből kiderült, hogy a HírTV július 17-én egy hét évvel korábban készült, angol futballszurkolók ünnepléséről szóló felvétellel illusztrálta azt az állítását, hogy az ukránok kocsmákban ünneplik a kercsi híd halálos áldozatokkal is járó felrobbantását.

A fideszes tévécsatornán az orosz-ukrán háború múlt hétfői eseményéről leadott tudósításban szó szerint elhangzott a következő:

Felrobbant a Kercsi-híd, borzasztó az oroszok védelme – énekelték ünnepelve az ukránok egy kocsmában.

Vadai Ágnes szerint mindezek alapján „teljesen egyértelmű és tényszerűen bizonyított”, hogy az esettel kapcsolatban szándékosan és rosszindulatúan eleve manipuláltan összevágott hírhamisítással megvalósított félrevezető, „valótlan tartalmú félretájékoztatás történt”.

Az ellenzéki képviselő ezért több kérdést is feltett Polt Péternek az Alaptörvényre és az ügyészségről szóló törvényre hivatkozva. Vadai Ágnes tudni szeretné a többi közt, hogy indított-e már az ügyészség önállóan, hivatalból valamilyen eljárást az ügyben, és ha igen, akkor milyen megállapításokra jutott a vizsgálat. A DK-s képviselő emellett Polt Péter személyes véleményére is kíváncsi a HírTV-s képhamisítás ügyében.

Vadai mellett a Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) is felszólította a Médiatanácsot, hogy vizsgálja ki a HírTV-ben történteket. És bár a kormánypárti csatorna azóta elérhetetlenné tette weboldalán a képhamisítást tartalmazó anyagát, ide kattintva megnézhető.

Forrás: media1.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Pitinek mondható ügy, legalábbis fideszes léptékben mérve, te tökéletesen mutatja a fidesz hazug, csaló, megtévesztő bolsevik tempóját.
Hiába, a komcsi vér nem válik vízzé...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
Akkor jó helyre került, ezzel a kérdés meg is oldódott.

Mint a falrahányt borsó.
Aki Én
@Maccska: Hogy te milyen buta vagy... :-o
izéke
@Maccska: akkor ha én is csinálok egy hasonló kamu videót orbánról,arra is csak a vállad vonod majd...
Nessy
Miután nem Orbán őfenségét sérti a hamisított hír, Polt nem foglalkozik vele. Abban az esetben már azonnal elrendelte volna vizsgálatot, és elbocsátás lenne a végeredmény. Nálunk "jogállam" van kérem szépen!
jáger laszló
P.P várhatóan kiszignózza az ügyet alacsonyabb szintre..
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Vadai efftársnő, a "hazudtunk reggel, éjjel meg este" csapatból!? Az igen!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.