A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház ma bejelentette, hogy szeptember sem a szülészet, sem a gyermekosztály nem tud betegeket fogadni 16 óra után és hétvégén.

Szülni csak hétköznap, munkaidőben lehet – Jászberény képtelen ellátni a mindenórás kismamákat

Alig egy éve még a családbarát szülészetet ünnepelték. Fotó: http://jaszberenykorhaz.hu/

A bejelentésről szóló dokumentum csak akkor került ki az oldalra, amikor megkezdődött a „szünet”. Azt is közölték, hogy szeptember 1-ig a betegeket Szolnokon, Cegléden, Kistarcsán vagy Hatvanban látják el, ha a megjelölt időintervallumon – vagyis a reggel 8-tól 16 óráig terjedő időszakon – kívül szorulnak ellátásra – írja az Index.

Egyre több kórház kényszerül hasonló lépésre, Szolnokon, Mohácson, Kalocsán és Sátoraljaújhelyen is orvoshiány miatt időszakosan bezárt a szülészet, Szentesen az újszülött-, valamint a kardiológiai ellátás is szünetelt, ez utóbbit a Péterfy Sándor utcai kórházban is a Gottsegen György Szívklinika orvosai vették át ideiglenesen.

Az elmúlt egy évben több vidéki és budapesti kórházban orvoshiány miatt időszakosan vagy végleg felfüggesztették többek között a kardiológiai és a szülészeti ellátást. Ezzel kapcsolatban nemrég Velkey György Jánost, a Magyar Kórházszövetség elnökét kérdezte az Index arról, hogy a munkaerőhiánnyal küzdő egészségügyben a nyári szabadságolások okoznak-e fennakadást – számol be az Index.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Szüléshez , infarktushoz előzetesen időpontot tessék kérni! Háziorvosi beutaló szükséges! Leleteit, gyógyszereit, TAJ kártyáját feltétlen hozza magával.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tothjani
A szülőgépeket kéretik hétköznap 10 órára vagy 13:30-ra állitani, hétvégére pedig lekapcsolni. :(
Nessy
Szüléshez , infarktushoz előzetesen időpontot tessék kérni! Háziorvosi beutaló szükséges! Leleteit, gyógyszereit, TAJ kártyáját feltétlen hozza magával.
jáger laszló
Hát ezek normálisak!!???
Nem hiszem!!!
A babák + lesnek,mint a moziban!!!
csak ennyi
barátilag
J-L.
Emmersson71
@Pegero: Nem is a szülés miatt van ott az orvos, hanem az esetleges komplikációk miatt! Évezredeken át szültek a nők egyedül, alig segítséggel - OK, némi "hibaszázalék" volt benne, de azt hozza a magyar egészségügy kórházi fertőzéssel is simán :P

www.hrw.org/hu/news/2020/08/05/375919
human
Tény, hogy Orbánék nagyon ügyelnek rá, hogy ne hozhassa elő az ellenzék azt, hogy 2010 előtt még a kórházbezárási terveket kritizálta Orbán. Ügyesen megoldotta, hogy nem egész kórházat zár be, csak itt-ott megszűnik vagy korlátozott időben működik ilyen-olyan osztály.
csak úgy....
aki szülni szeretne fideszéknek az csak cigányasszony lehet, az meg ráér a dóga felöl hét közben is .. :)
Nessy
@human: És miután a vármegyei ispotályokhoz tartozó városi kórházakban dolgozo orvosokat,szakdolgozókat bármikor átvezényelhetik, vármegyén belül, egyes intézmények szak személyzet nélkül maradnak, és jön az osztályok bezárása. A nyári szabadságok idején ez egyre gyakoribb lesz.
drrotf
Ez a modern, világhírű színvonal jellemzője!nem mindig lehet szülni!
Menőmanó
@Maccska: Bizonyára azért nincsenek elegen
Juhász István
72 +- osként már nem fenyeget a SZÜLÉS / no nem saját részről, mert férfiember voltam, vagyok, és szertnék is maradni... /, hanem a feleségeim részéről. El sem tudom képzelni, mit csinál majd a fiatal APUKA, hová viszi a feleségét _ jó esetben AZT - amikor a baba meg kiván születni. Olajos Satya bácsinak telefonálhat, hogy vezesse le a szülést pl. a lépcsőházban, mert éppen ott JÖTT RÁ ? Esetleg beszéle meg a BABÁVAL, hogy várjon még 2 napot, mert most éppen nem működik a kórházban a szülészet ? Tényleg spiccen van a magyar egészségügy...Olajos szerint.
Emmersson71
@Pegero: Nem magyarázkodom, hanem magyarázom - és neked, mert te nem érted :P
ómió
Olyankor másik kórházba viszi a mentő a szülni készülőt!? Naháááát!
percsi
@Nessy: "Szüléshez , infarktushoz előzetesen időpontot tessék kérni"
Az is megtörténhet, hogy törvénybe iktatják: Ha nem volt előzetes időpont kérés és a korház bejáratánál megszületik a baba, vagy infarktusban meghal a beteg, kemény pénzbüntetés rónak ki a szülőknek, hozzátartozóknak.
Fordítva ülnek a lovon! Sajnos kevesen figyelmeztetik őket! Csak össze kellene fognunk :(
Nem a nép van a kormánytagokért, hanem a kormánytagok vannak a népért! Mi fizetjük őket, és nem fordítva!
A feladatuk, hogy az állampolgároknak minden központi-állami szolgáltatást a legjobb szinten biztosítani tudják. Ha ezt nem teljesítik, akkor nincs helyük a parlamentben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.