Kövér László fideszes házelnök az ellenzék kezdeményezésére hívott össze rendkívüli parlamenti ülést hétfő délutánra.

"Miért veszik fel a fizetésüket, ha nem járnak be a munkahelyükre?" – testületileg bliccelték el a fideszesek a parlamenti ülést

Viccet csináltak saját "kétharmadukból" a fideszesek. Forrás: Pixabay

Az ülés alig ötven percig tartott, a bliccelő fideszes képviselők nélkül a napirendet se tudták elfogadni, A svédek NATO-csatlakozásának ratifikálása így már biztosan őszre csúszik a fideszesek miatt – írja a Telex.

A teremben a kormánypárti képviselők közül egyedül az ülést vezető KDNP-s Latorcai János és a jegyzőként tevékenykedő fideszes Szűcs Lajos volt ott.

A Momentum azután kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülést, hogy Erdoğan török elnök is igent mondott a svédek NATO-csatlakozására. A többi ellenzéki párt később saját javaslattal csatlakozott a rendkívüli üléshez.

„Elértük a másfél fokos felmelegedést, amit 2100-ig sem akart elérni az emberiség. (…) Ez a hőség pusztító, kegyetlen, ez a globális hőség korszaka” – mondta a párbeszédes Tordai Bence. Pártja két javaslatot is benyújtott a rendkívüli ülésre, amellyel feloldanák a szélerőművek telepítésének tilalmát, és megerősítenék Magyarország klímavédelmi vállalásait. A kormánypárti bojkott miatt azonban ezek tárgyalása sem volt lehetséges.

Tordai szerinte már a fideszes kormány sem büszke az újabb és újabb akkugyárakra, az újabb üzemről Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentése helyett egy kínai gazdasági lapból lehetett értesülni.

„Navracsics Tibor miért nem mondott még le?”

- tette fel a kérdést Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok képviselője, miután az uniós forrásokért is felelős területfejlesztési miniszter korábban azt ígérte, lemond a posztjáról, ha miatta nem sikerül megállapodni az Európai Bizottsággal az Erasmus-program folytatásáról.

A Jobbik képviselője szerint az egyetemek alapítványi kiszervezésével lábbal taposták le a középkor óta fennálló egyetemi autonómiát, most épp a Zeneakadémiánál, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemnél történik ez.

Az MSZP-s Komjáthi Imre szerint „egyre kegyetlenebb és kiszolgáltatottabb dolog ma Magyarországon megöregedni” – ő a svédek helyett inkább a nyugdíjakról beszélt. Az MSZP azt javasolja, hogy meghatározott ideig ne emeljék meg a nyugdíjkorhatárt, mert az nem segíti a szalag mellett dolgozók egészségét, ha 65 év felett is dolgozniuk kell. Lehetővé kell tenni ugyanakkor szerintük a tanároknak és az orvosoknak, hogy a nyugdíj mellett is tudjanak munkát vállalni.

Hol vannak a kormánypárti képviselők a munkanapjukon? Miért veszik fel a fizetésüket, ha nem járnak be a munkahelyükre?

– kérdezte Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke. Szerinte annak a Svédországnak a NATO-csatlakozását akadályozza a fideszes kormány, amely az 1956-os forradalom leverése után a leghangosabban állt ki a magyar menekültek mellett, és több ezer menekültet fogadott be Ausztriából. Svédország NATO-csatlakozása erősítené Magyarország biztonságát a Momentum elnöke szerint, és a magyar kormány időhúzása azt mutatja, hogy nem szuverén módon cselekszik.

A kormány Brüsszelbe jár keménykedni, de Moszkvában és Ankarában rendszeresen térdre rogy

– fogalmazott Gelencsér, aki szerint „ez a kormány alkalmatlan és már csak idő kérdése, hogy megbukjon”.

„Vannak tévedések és vannak bűnök. Egy kormány hozhat rossz döntéseket jó szándékból, de árthat szándékosan is a saját népének” – mondta a DK-s Varju László, aki rögtön sietett leszögezni, hogy szerinte Orbánék az utóbbiba tartoznak. A DK képviselője szerint Orbán azért nem ment el a parlament rendkívüli ülésére, mert „nem akar szembenézni a rémtetteivel”.

Arról beszélt Varju, hogy Orbán egyetlen csettintésére megszavazhatta volna a Fidesz-frakció Svédország NATO-csatlakozását, a magyar kormányfő azonban nem ezt tette, mert le van kötelezve Putyinnak, és az időhúzás az orosz elnök érdekeit szolgálja.

A magyar kormány méregdrágán vett orosz gázt Putyintól, és ennek az árát a DK politikusa szerint a mai napig brutális gázáremeléssel hajtja be a magyar embereken.

Putyin és Orbán mocskos gáz- és olajalkuval még mindig a háborút finanszírozzák, azon nyerészkednek, amelyet Magyarország szomszédja, a független Ukrajna ellen indítottak. Ez a háború Orbán Viktor háborúja lett

- jelentette ki Varju László.

A hét ellenzéki napirend előtti felszólalás után Szűcs Lajos felolvasta Kocsis Máté és Simicskó István frakcióvezetők Kövér Lászlónak küldött levelét, amelyben jelezték, hogy nem vesznek részt az ülésen. A napirendet így nem tudták elfogadni, Latorcai János szép nyarat kívánt mindenkinek, és berekesztette az ülést.

Forrás: Telex
Fotó: Pixabay

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
'Eddig is nyilvánvaló volt, hogy Orbán Viktor szándékosan kadályozza Svédország NATO-csatlakozását. Minden korábbi kifogás csupán ürügy volt. A NATO-csúcson Törökország igent mondott a svéd NATO-csatlakozás támogatására, mire Orbánnak is azonnal elmúltak az aggályai, és bejelentette, hogy Magyarország sem akadályozza ezt tovább. Szijjártó is azt állította, már csak technikai kérdés a csatlakozás megszavazása. A Fidesz azonban távolmaradt a rendkívüli parlamenti üléstől, amelynek ez lett volna az egyik napirendje. Ezzel megakadályozta a szavazást.

Az eset több fontos szempontot is felvet: az egyik az, hogy Magyarország nem szuverén ország, hanem az orosz érdekek és Törökország magatartása szerint cselekszik. Kiderült, hogy Orbánnak nincs konkrét törvényes és legtim indoka a svéd NATO-csatlakozás megakadályozására, amivel gyengíti a NATO-t, a transzatlanti szövetséget és a Nyugat politikai és katonai erejét. Mit szól ehhez a NATO, hogy az egyik tagországa az ellenség érdekeit szolgálja, mert a svéd NATO-csatlakozás akadályozása kizárólag orosz (és közvetve kínai) érdek? Orbán orosz kém és ügynök a NATO-ban."

nepszava.us/orban-megint-szandekosan-blokkolja-a-sved-nato-csatlakozast/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
surdilloFUJT
@Ezodabasz: ...ennek a baxatlan nagy marhának a tök fejében annyi gógyi nincs mint egy verébben!!!Ez egy szájbakurt,fidesscsicska a legaljasabb fajtából,mert csak búgat folyamatosan,orbánék szellemi toprongya,várva,hogy a tarka bika meglőcsölje!!!
verőce21
A mélydékás képviselők a Balatonnál buliztak, pedig M.-mal összehívták a rendkívüli parlamenti ülést...!
Még jó, hogy a Fideszes képviselők nem hagyták magukat bolonddá tenni, hogy ők pedig bemennek az ülésre...! :)
szaboria1
Még a Kádár rendszerben is kötelező volt a képviselőknek a meghirdetett napon bemenni a parlementbe eszükbe se jutott, hogy nem mennek be.
Igaz ezek jól megtanulták, hogy munka nélkül is jól lehet keresni. Ezt meg tanulták anno Orbántól aki ellenzékbe 4 évig nem ment be de a pénz azt felvette. Igazi cigány módi meló nélkül pénz beszedni.
kereső
Kövér elvtárs Kecskeméten focizott a rendkivüli parlamenti ülésnapon - valami "gyermek" foci fesztiválon dirigálta a "parlamenti válogatottat". Ez fontosabb volt, mint a NATO védelmi kapacitásának erősitése.
ómió
Azért, efftársak, mert "kommunista műszakot" nem vállaltak!
Ezodabasz
@KisTehen: tegnap, 23:36 1:: Nem nem engedték be és esküt sem tehetett...Tökmindegy.
2:A parlamentben egypártrendszer van, ez teljesen egyértelmű. A kétharmados fidesz többség az azt jelenti: Tökmindegy, hogy ott ül a többi párt gombot nyomogatni, vagy nem. Te ezt miért nem látod/érted?
Gyermekvédelmi törvény egy faszság...A gyerekek nem hülyék és eszük ágában sem lett volna ilyenekre gondolni, ha nem mantrázzák ezt a ferdehajlamú lehetőséget! Az aktuális hatalmak által hozott "törvények" mind hibásak, mert csak a saját érdekeik a legfontosabbak. Ez így nem túl jó! Változik a világ és utólag amikor már késő akkor próbáljuk meg helyrehozni ami már el lett baszva? Olyan nehéz lenne előre gondolkodni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.