Elérte az egymilliót azon magyarok száma, akik megürült háziorvosi körzetben laknak, azaz, akiknek nincsen bármikor elérhető háziorvosa. Orbán Viktor a magyarok életét veszélyezteti. Azzal, hogy nincsen minden körzetben állandó háziorvos, azt kockáztatja, hogy az akut betegek nem jutnak időben szakszerű segítséghez – állítja a DK.

"Orbán Viktor a magyarok életét veszélyezteti" – A DK kiakadt, mert nincs háziorvos, az akut betegek nem jutnak időben szakszerű segítséghez

Az elhibázott intézkedések miatt betöltetlen háziorvosi körzetek következtében több mint egymillió magyar ember élete van veszélyben – mondta Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus, a DK árnyékkormányának egészségügyi árnyékminisztere kifejtette: "hiába kongatja a vészharangot a magyar orvostársadalom már évek óta", az Orbán-kormány minden intézkedésével inkább csak ront az egészségügy helyzetén, mintsem segítene megoldani a problémákat. Így fordulhatott elő, hogy mostanra elérte az egymilliót azon magyarországi lakosok száma, akik megürült háziorvosi körzetben laknak, azaz akiknek nincs bármikor elérhető háziorvosa – közölte.

Hangsúlyozta: Orbán Viktor miniszterelnök "a magyarok életét veszélyezteti". Azzal, hogy sorra ürülnek meg különösen a falusi háziorvosi körzetek, azt kockáztatja, hogy az azonnali ellátást igénylő betegek nem jutnak időben szakszerű segítséghez, a krónikus betegek nem kapják meg a nekik járó ellátást, a szűrővizsgálatok pedig késni fognak – sorolta.

Véleménye szerint ahelyett, hogy azonnali béremelést hajtana végre a kormány minden egészségügyi dolgozónak, a különféle átalakításokkal csak súlyosbítja a már így is katasztrofális állapotban lévő egészségügyi helyzetet.

Kijelentette: ezzel szemben a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány felkészült arra, hogy kormányváltás után csökkentse a várólisták hosszát, és "ne omladozó falak között, hanem modern kórtermekben, modern egészségügyi intézményekben gyógyulhasson minden ellátásra szoruló beteg".

Komáromi Zoltán megemlítette, hogy a betöltetlen háziorvosi körzetekben hetente kétszer-háromszor rendel egy helyettes háziorvos, és "ha a betegek rossz napon betegednek meg", kénytelenek másik háziorvosi praxisban, járási szakrendelőben vagy sürgősségi osztályon segítséget keresni.

Azt mondta: a háziorvosi körzetek mintegy 12 százalékában, a falusi körzetek csaknem egynegyedében nincs állandó háziorvos, szakorvos.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Szerencsére nem vagyok beteges alkat!!
1NLőre talán +úsztam!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Bezzeg a már végrehajtott és a pluszban tervezett "efftársi kórháztalanítás"... !
Bástya Béla Elvtárs
Szóvivő bácsika szeme is rosszul áll! Gyorsan elvonóra: NAGYFA (Maroslele), ott azonnal kezelik, aztán adhat korrekt interjút!
NKF
Ez a fasz a legundorítóbb az egész szaregyletben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.