A magyarországi politika helyzetet is elemezte Ódor Lajos, Szlovákia ideiglenesen megbízott miniszterelnöke a Denník N beszélgetésén az Atmosféra fesztiválon – számolt be a Napunk.

Tényleg levegőnek nézik Orbánt Brüsszelben? Szlovákiai kollégája nem lenne a helyében, de azért nem ennyire gáz a helyzet
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ódor szerint Orbán nem maradt teljesen egyedül az EU-s csúcstalálkozókon, szóba állnak vele, de a nézeteivel jobbára egyedül van.

„Amiket ők keresztül akarnak vinni, azokkal vagy egyedül vannak, vagy annyi ország támogatja őket, amennyit egy kezemen meg tudok számolni. A pozíciója tehát nem túl kellemes”

mondta a magyar nemzetiségű szlovákiai miniszterelnök.

Orbán Viktor azon kijelentésével kapcsolatban, hogy Szlovákia "elszakított országrész", így fogalmazott:

„Folklórként tekintek erre, amit azért mond, hogy üzemi hőfokon tartsa a választóit. Általában ezeket a dolgokat mondja ott, ahova jár. Nem gondolom, hogy extrém súlyosságot kell ennek tulajdonítani, de nálunk választási kampány van, ezért tízszer annyira rezonál minden, mintha tavaly mondták volna. Politikai nyilatkozatként tekintek erre, ami nem túl szerencsés számunkra és a szlovákiai magyar kisebbségre nézve sem. Kinek áll érdekében, hogy a többségiek vagy más nemzetiségek ferde szemmel nézzenek ránk? Ez a hangulat Mečiar vagy Slota idején volt itt, de szerencsére megszabadultunk tőle. Én nem látok problémát a nemzetiségek között Szlovákiában, és kár volna ezeket a témákat újra megnyitni”

- mondta Ódor Lajos.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Bámulatos, hogy idegen emberek, akik rendszeresen találkoznak vele, látják a viselkedését, milyen jó emberismerők! Teljesen valós képet írnak le róla, míg a mimagyarok szeme előtt fátyol lebeg és agyilag fel sem fogják mennyire ki vannak használva, át vannak verve!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kovács Máté
basod levegonek nezik nem egy csucspont utani spricnek basod
infinity
@Őrnagy: Hű bakker, a demencia jelei nálad már nyilvánvalóak. Kezeltesd magad!
namihami
Nem nézhetik levegőnek, mert annak, alapjában véve, nincs sz@rszaga!
jáger laszló
A Föld légkörének 21 %-a O2
Ennyi szükséges az emberi élethez
Ennek hiánya halálhoz vezet!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
@Őrnagy: 19.08: Értettem, tizedes elvtárs! (vagy NERtárs???) Engedélyt kérek meghunyászkodni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.