A Waberer's International Nyrt. 175,9 millió euró árbevételt ért el a második negyedévben, ami 1,5 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, nettó eredménye 2,5 millió euróról 15,1 millió euróra emelkedett – tette közzé a szállítmányozó társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

 Szárnyal a Waberer's: amihez Tiborcz István nyúl, arannyá változik
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A cégben év elején szerzett többségi tulajdont Tiborcz István, Orbán Viktor veje.

Az első féléves eredmények alapján a menedzsment megemelte a társaság eredményvárakozását (EBIT) 33 millió euróról a 37-40 millió euró közötti sávba.

A tájékoztatás szerint a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBIDTA) 26,1 százalékkal, 27,4 millió euróra nőtt a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

Az idei első hat hónapban a csoport árbevétele 352,6 millió euró volt, 6,2 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A nettó eredmény hatszorosára emelkedett, 25,5 millió euró lett, míg egy évvel korábban 4,2 millió euró volt. Ugyanebben az időszakban az EBITDA 34,2 százalékkal 51,0 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 38,0 millió euróról.

A megemelt EBIT-várakozások nem tartalmazza az áprilisban bejelentett egyik tehergépjármű-gyártó céggel kötött peren kívüli egyezség egyszeri pozitív pénzügyi hatását – idézte a közlemény Barna Zsolt elnök-vezérigazgatót.

A cégvezető a jelentésben kiemelte:

az árbevételnél is nagyobb ütemben javuló eredményesség mögött a hatékonyság növekedése, a minőségi logisztikai szolgáltatások iránti növekvő piaci igény, valamint a kiemelt ügyfelek igényeire testreszabott szolgáltatásokra épülő stratégia áll.

Hozzátette: a vállalat folyamatosan dolgozik azon, hogy a jövőben tovább tudja diverzifikálni tevékenységét, és olyan további növekedési lehetőséggel rendelkező piaci szegmensekbe lépjen be, mint a vasúti és a tengeri szállítmányozás vagy a régiós országok logisztikai piaca.

A Waberer's célja, hogy a jelentősen bővülő hazai vidéki ipari központok logisztikai kiszolgálásába is még jobban bekapcsolódjon, és regionális szinten is meghatározó vállalattá fejlődjön a komplex logisztikai szolgáltatók között – idézte a közlemény a cégvezetőt.

A társaság három üzletága közül a nemzetközi fuvarozási szegmens (ITS) első féléves árbevétele 7,3 százalékkal 218,8 millió euróra nőtt.

A regionális kontrakt logisztika szegmens (RCL) árbevétele 2,5 százalékkal bővült 101,6 millió euróra az első fél évben a visszaeső kiskereskedelmi forgalom miatt csökkenő megrendelési volumenek ellenére. A cég közlése szerint ezt a járművek fogyasztáscsökkentésével valamint felszabaduló raktárkapacitások új ügyfelekkel történő megtöltésével, a gyártástámogató logisztikai tevékenység, továbbá a konténerszállító terület javuló teljesítményével ellensúlyozták.

A biztosítási szegmens árbevétele az első fél évben 8,9 százalékkal 39,6 millió euróra emelkedett, miközben az alacsony kárhányad, valamint a kedvező kamatkörnyezet hatására magasabb pénzügyi eredmény mellett tovább tudta javítani teljesítményét.

A Waberer's részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában kereskednek. Tőzsdezárás előtt egy órával a részvényt 2200 forinton jegyezték, pénteki értékénél 2,3 százalékkal magasabban. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb árfolyama 2310 forint, a legalacsonyabb 1710 forint volt.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
„Mussolini….. 1923-ban ügyes manőverezéssel új választójogi törvényt fogadtatott el, ami a legtöbb szavazatot elnyerő párt számára a parlamenti helyek abszolút többségét (2/3-át) biztosította. …Mussolini idejének nagy részét – külföldi útjait is beleértve – a propaganda töltötte ki. Szorgosan munkálkodva építette ki magáról a gondoskodó, tévedhetetlen, népe javán fáradhatatlanul munkálkodó Duce (Vezér) képét. Olyan kiterjedt és hatékony propagandát folytatott, hogy az egyszemélyi diktatúra kiépítésében nem akadt számottevő ellenzékre. ….. A sajtót, a rádiót, a filmeket, az oktatást szigorúan ellenőrizték, hogy azt sugallják az olasz lakosságnak, hogy a fasizmus a 20. század legjelentősebb ideológiája, amely győzedelmeskedik a demokrácia, a liberalizmus és a bolsevizmus felett. …. A sajtót teljesen a párt ellenőrzése alá vonták (1925)...Rengeteg pénzt öltek látványos közmunkákra és nemzetközi presztízst hozó eredményekbe Viktor és a propagandistái semmi újat nem találtak ki.” A vége ismert, Mussolini és Clara Petacci, a duce szeretője ...
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fstatic.wixstatic.com%2Fmedia%2Fd1273b_5e83e16a260545de8fddffc63d8ab4ba%7Emv2.png%2Fv1%2Ffill%2Fw_740%2Ch_555%2Cal_c%2Cq_90%2Cusm_0.66_1.00_0.01%2Cenc_auto%2Fd1273b_5e83e16a260545de8fddffc63d8ab4ba%7Emv2.png&key=CumIvjem7S63ti0jCB2Hmg&w=800&h=555
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tothjani
Igy volt ez Mészáros esetében is, 2010-ig egy csőd közelben lévő vállalkozó volt, majd Orbán befektetési tanácsait megfogadva az ország legnagyobb elméje lett.
izéke
Ez a tiborc is csak azt tudja,hogy az apósa befolyásával elveszi a másét és beleül a készbe. Pont illik a " családba " egy hitvány bűnöző jellem. Csak tudnám,hogy ki a valódi ész,ki a koponya aki mindezeket intézi az orbán családnak mert az üzleteléshez teljes ember kell,a politizálás mellett orbánnak erre már nem lehet ideje. Van valaki(k) aki ezeket lebonyolítja. Na erre az alakra lennék kiváncsi...
Péter2
Ennek a rezsimnek a bukása után ez is meg fog ismerkedni a börtönnel , mint a többi fideszes is !
Eladott Ország
"A társadalmi vitára még nem bocsátott javaslat " itt felnevettem. De igazából az egész mélyen nevetséges és siralmas. És aztán megalakul a nemzeti : GELKA, RÖLTEX, AFIT, TEFU, MERKUR, ÁPISZ, DÉLKER...+ az ÁVH. Termelj többet, hazádat építed. MKP ( Magyar Kommunista Párt)
uploads.disquscdn.com/images/afdf894c5dacc23bcfeb8bff4d030be37626855aceb90ed7cfda4671f0939e75.jpg?w=800&h=1490
Geci a piacgazdaságot versenyt nem tűri ! Strómanjainak osztogat mindenféle monopliumokat szerencsejáték autópálya dohány nagyker, légkondi, gáz behozatal stb. Már csak a Nemzeti kupleráj hiányzik. A Parlament az neked smafu? Az nem kupleráj, az bolondokháza vagy Ady szerint kisdedóvó
uploads.disquscdn.com/images/20692903e58477d181c5991a508b5e6f34e40e1b747e2ab8d5b076345d8dd303.jpg?w=800&h
Ifjabbaknak: Elvtársak, menjetek a kolhozba. Mint ismeretes, a szakértelem libsi huncutság.
twitter.com/Crimea/status/892347515944792064/photo/1
jáger laszló
Mint látható a Tiborc-O.Récsöl tandem hitelből építi virtuális szálloda -logisztikai birodalmát
Úgy tűnik eddig sikeresen!!??
Mások azt mondják
Jön még a kutyára dér!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
@ómió: ma, 08:57 ♣ Majd fog dolgozni a sitten belül a nemzethy' vejkó.
Ezek még mindig Magyarország tulajdonai lennének, ha a Tiborcz István-Orbán Ráhel házaspár nevén az Orbán-család el nem lopta volna őket. Vagy az a közpénz lenne meg, amiből azeket „megvásárolták”. Ez csak a jéghegy csúcsa, a Mészáros Lőrinc stróman nevén levő többszáz milliárd forintos Orbán-vagyon ezen felül van. A felcsúti stadionról és szállodáról nem is beszélünk, az eltörpül emellett...
nepszava.us/gyonyorkodjon-az-orban-csalad-altal-ellopott-ingatlanokban/
ómió
@Eladott Ország: Aki itt lop, gyagyás, méghozzá tradicionálisan, az a tetvesbolsi bandád! Ahogy 45. és 60. közt kifosztotta a "népet", majd 94. után több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdont" lopott szét, miközben a bolsi milliárdosaitok "hosszú, tömött sorban" bújtak elő a "szőnyeg alól", az itt a tetvesbolsi fajtádon kívül még senkinek se sikerült! Innét hazudozz tovább a bolsi kanászkürtöddel együtt!
Havanagi
@sgl: Az ország tönkretevői és az étvágyuk nemhogy fogyna,inkább nő.És ezekre szavaz a birka,aki társtettes ebben a kifosztásban.Saját "honfitársainknak köszönhetjük,hogy ide jutottunk.
nepszava.hu/3204497_tiborcz-istvan-luxusingatlan-osszeallitas-projektek
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:11 ☻ Tiborcz megtalálta Ráhel vénuszdombját és fiastyúkot csinált belőle a román bűnöző , hazaáruló és politikai prostituált cigány geci.
twitter.com/janos_hary/status/1688472352470769664/photo/1
De a geci és a vejkó megfogja kapni megérdemelt bűntetését börtönnel és vagyonelkobzással!
huhaplusz.files.wordpress.com/2014/02/dbce7-bc3b6rtc3b6nbenhc3a1ttalafalnak.jpg
Eladott Ország
@Havanagi: ma, 10:41 ♦ A szomorú vége pedig az lesz, hogy hárommilió birka miatt a maffiaállam az egész országot gallyra vágja, és kitesznek az EU-ból és a NATO-ból is és aztán majd lehet csodálkozni hogy mi is van. Mi leszünk Európa közepén egy kis zárvány katasztrófa turizmus céljából, és belátható időn belül ebből nem is lesz kiút, de akkor már késő lesz.
Havanagi
Szárnyal Waberers ?Attól függ honnan nézzük:a nemzet vőjének szárnyal,mert már többszörösét visszaszedte az osztaléknak.A kisrészvényes szemszögéből zuhan az árfolyam.De az apósától tanult tolvajlást kitűnően műveli: egyik kezében a Waberers, másik kezében az Equiolor , így aztán annyi az árfolyam,amennyit ő akar.Szégyen országban mindent megtehet a rabló család.
Havanagi
@Eladott Ország: Sajnos ezt én is így látom.Ez a mocsodék minden eszközzel irtja az országot.Most a nép egészsége sem marad ki,patikákba elég lesz a szakasszisztens tudása. Hova süllyedünk még??!!
Eladott Ország
@Havanagi: ma 11:33 ♦ Reméljük a gecit idő előtt elviszi a koleszterin, vagy egy gazdasági csőd, mely itt van már a nyakunkon és felébtedenek a fidesz szavazók is. Jövőre úgy látom a forint közelebb lesz az ötszázforint/euró szinthez, mint a négszázhoz és akkor "kampó" lesz dagadtnak.
Eladott Ország
„Mussolini….. 1923-ban ügyes manőverezéssel új választójogi törvényt fogadtatott el, ami a legtöbb szavazatot elnyerő párt számára a parlamenti helyek abszolút többségét (2/3-át) biztosította. …Mussolini idejének nagy részét – külföldi útjait is beleértve – a propaganda töltötte ki. Szorgosan munkálkodva építette ki magáról a gondoskodó, tévedhetetlen, népe javán fáradhatatlanul munkálkodó Duce (Vezér) képét. Olyan kiterjedt és hatékony propagandát folytatott, hogy az egyszemélyi diktatúra kiépítésében nem akadt számottevő ellenzékre. ….. A sajtót, a rádiót, a filmeket, az oktatást szigorúan ellenőrizték, hogy azt sugallják az olasz lakosságnak, hogy a fasizmus a 20. század legjelentősebb ideológiája, amely győzedelmeskedik a demokrácia, a liberalizmus és a bolsevizmus felett. …. A sajtót teljesen a párt ellenőrzése alá vonták (1925)...Rengeteg pénzt öltek látványos közmunkákra és nemzetközi presztízst hozó eredményekbe Viktor és a propagandistái semmi újat nem találtak ki.” A vége ismert, Mussolini és Clara Petacci, a duce szeretője ...
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fstatic.wixstatic.com%2Fmedia%2Fd1273b_5e83e16a260545de8fddffc63d8ab4ba%7Emv2.png%2Fv1%2Ffill%2Fw_740%2Ch_555%2Cal_c%2Cq_90%2Cusm_0.66_1.00_0.01%2Cenc_auto%2Fd1273b_5e83e16a260545de8fddffc63d8ab4ba%7Emv2.png&key=CumIvjem7S63ti0jCB2Hmg&w=800&h=555
Havanagi
@Eladott Ország: Csak még előbb majd rátenyerel az állampapírokra és mindent kiprésel mindenkiből.Ha minden kötél szakad,az oroszoknál majd búvóhelyre talál.
izéke
Nyúljon magához ha lehet kérni...akkor már értem,hogy miért csak bottal piszkálja meg rüheskét,a gyerekek apja meg a postás
Eladott Ország
@Havanagi: ma, 12:07 ♦ Ha a "gangeszi ártány" ráterenyel az állampapírokra, akkor azt élve nem ússza meg, még akkor sem ha a ruszkiktól ki sem teszi a lábát.
teuton
Nincs itt mit csodalkozni, ez a magyar csoda!!! 1,5% arbevetel növekedesnel 500% (!!!) nyeresegnövekedes... Na ilyen matek is csak Orbanisztanban letezik, ill. csak akkor, ha a maffiacsalad valameliykenek a keze is benne van az üzletben...
Ezodabasz
@Maccska: ma, 07:04 Jog? Törvények? Ez valami vicc? Az emberi erkölcs egy másik kategória, ami felülírja ezeket a nyakkendős öltönyös szánalmas "üzlet emberek" által kitalált faszságokat! Épp ideje lenne és illene betartani és követni az alapvető EMBERI és erkölcsi szabályokat! Ezek nincsenek törvénybe iktatva , nincsenek leírva! Íratlan szabályok ezek, aminek minden jóérzésű nagybetűs Ember fejében ott kell hogy legyenek! Nincs más út!
ómió
@Eladott Ország:Te meg a Böszmeánuszt találtad meg és bele is fészkelted magadat! Onnét olyan "izgiek" a bolsi mocskaid?
ómió
@Eladott Ország: Csak, mert ön idióta!? - bármiféle "üzenet" nélkül is!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.