Az infláció, illetve a piactorzító, kommunista tervgazdaságot idéző ársapkák kivezetése a fideszes szavazóbázisnak tekinthető nyugdíjasokat különösen súlyosan érinti.

Kétségbeesetten próbálja elbliccelni szavazóinak novemberi nyugdíjemelését a fideszes kormány

Ha nincs választás, nincs ingyen pénz sem. Forrás: Pixabay

Most mégis úgy fest, hogy hoppon maradhatnak, mert elmaradhat a novemberi kiegészítő nyugdíjemelésük – írja a Blikk.

Egy hónapja a különböző prognózisok alapján 3 százalékos novemberi emelés tűnt reálisnak. Tartani lehet azonban attól, hogy ha a jegybank tovább csökkenti a várakozását – mint tette az legutóbb –, és a kormányzat tavalyi példáját követi, végül egyáltalán nem, vagy csak igen csekély mértékben lehet majd novemberben kiegészítő emelés. Az önkormányzati, illetve uniós képviselői választások ugyanis a korábbi tapasztalatok szerint annyira nem nyitják meg a kormányzati pénzcsapokat, mint az általános választások

írja az mfor.

Farkas András nyugdíjszakértő szerint akár el is maradhat a novemberi emelés, bár úgy vélte, a fideszes kormány ezt talán nem meri meglépni.

Szerinte a novemberi kiegészítő nyugdíjemelés akkor nem marad el, ha a szeptemberi előrejelzés azt mondja, hogy január-augusztus hónapok alapján 15 százalék feletti lesz az éves infláció. A kormányzat viszont folyamatosan gyorsuló ütemben csökkenő inflációról kommunikál, ami arra is utalhat, hogy ha szeptemberben ez a szám 15 százalékot mutatna, elmaradna a novemberi nyugdíjemelés. Ennek komoly politikai kockázata lenne, ezért vélhetően 1,5, de legfeljebb 3 százalékos kiegészítő nyugdíjemelésről dönthetnek majd.

Másfél százalékos emeléssel 211 120 forintra nőne novemberben az átlagos nyugdíj, s novemberben így 31 200 forintot kapnának a nyugdíjasok a januárig visszamenő emelés miatt. 3 százalékos emelés esetén – ami havi 6 240 forintot jelent – 214 240 forintra nőne az átlagnyugdíj, és novemberben átlagosan plusz 62 400 forintot kapnának az ellátottak.

Forrás: Blikk, mfor

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Majd a KSH "kiszámolja", 14,9%. Olcsóbb lesz a torony daru, és előfizetésért ingyen lehet okos telefont kapni. Miután nyugdíjas kosarat nem számol. Hogy egy félévig 20-25% volt az infláció, sőz az élelmiszer infláció 50% körüli, így jártunk! Szakadjon rájuk az ég!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Cini-cini hegedű
mac(c)ska segge keserű...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Majd a KSH "kiszámolja", 14,9%. Olcsóbb lesz a torony daru, és előfizetésért ingyen lehet okos telefont kapni. Miután nyugdíjas kosarat nem számol. Hogy egy félévig 20-25% volt az infláció, sőz az élelmiszer infláció 50% körüli, így jártunk! Szakadjon rájuk az ég!
Havanagi
Á ! Nem kell ide nyugdíjemelés,ezek imádják a gecit:

www.youtube.com/watch?v=Jptp1KsO1Qg
Szégyen és agyatlan vénasszony.Ráadásul miskolci tanyaközpontos!
Sakk Matt
Háát.. nem úgy lesznek a számok, nyuggerek!
jesz
@Sakk Matt: nyugger a kurva anyád, te seggluk..
Nyírfa
@Nessy: 12.12

Szakadjon, de mihamarabb!
Nyírfa
Viktor, Hatvanpuszta rendben? Helyes. Elég sok nyugdíjas tud majd melegedni az istállókban. Szívesen látod őket, ugye? Aztán a konyha is működjön, tartsd őket jól, ha már annyira megbecsülitek az idősebb korosztályt.
Andika is készítse el télire a hajót, takarítson ki, húzzon tiszta ágyneműt, jó pár hajléktalannak tud rendes szállást adni. Lölö meg utaljon át a nála őrzött közvagyonból Iványi lelkésznek, hogy gödülékeny legyen a szociális munka.
Mindenki lásson munkához, néhány hét, és jönnek a hűvös őszi éjszakák!
szegfue
@Havanagi: 12:16 Talán ez már a demencia első jele, hogy a közelmultra nem emlékeznek, csak a nagyon távolira... szinte 100 % biztonsággal állithatom: ezeknek az asszonyoknak halvány gőzük sincs már a körülöttük lévő világról, nem tudják mi zajlik, csak azt, hogy O.V. "megvédi" őket és ennyi! Kár, hogy nem kérdezték meg pl. hogy vannak megelégedve az e.ü-gyel, vagy éppen miért lett "hiánycikk" az inzulin, vagy lesz ősztől tanitójuk az unokáiknak? Sajnos van tapasztalatom... anyukámnál is igy kezdődött...
Macskaszem
@Havanagi: "Ennyi hülye vén kurvát" mondta egy fideszes polgi pár éve. Ez most is érvényes.
Nessy
@Havanagi: Kéretik nem általánosítani!
Pálinkás Pál
nevetséges..még a magasabb összeg sincs 200 €...és a nyugger ennyiért eladja magát...
szegfue
@Nessy: 12:53 Én már régóta nem veszem magamra! Bár vén vagyok, de azért nem hülye... és még csak nem is vagyok kurva, tehát rám nem vonatkozik ... igy döntöttem:)))
Nessy
@Macskaszem: Vagyunk azért páran idősek, de nem hülyék is!
Nessy
@Maccska: Az első féléves infláció cca 23 % volt. Ugyan indeset indexálni nem illik, de más adat nincs.)
Havanagi
@Nessy: Akinek nem inge,ne vegye magára.
Nessy
@Havanagi: Igazad va! De bosszantó, amikor egy mondat úgy kezdődik, hogy "a nyugdíjasok", és jön a megszólás egységesen.
Nessy
@szegfue: Én is csak akkor kapom föl a vizet, ha éppen morci vagyok.
Macskaszem
@Nessy: Tudom, én azokra értettem akik a @Havanagi: videóján vannak.
dr. prédikátor
a hazai nyugdíjas dögöljön meg, csak a határon túli bérszavazók kapjanak milliárdokat, úgy fitymasz csürhe!!! KURVA ANYÁTOKAT FÉRGEK!!!
Toller Béla
Ez a kormány minden szemétségre képes ! Majd meglátjtok !
Sakk Matt
@jesz: Ésszel, ember! Azért a " nyugger" nem akkora sértés - pláne, hogy az ironikus megjegyzésemből érthető, hogy nem ellenük vagyok!
Szóval ne mamázz, ne légy mimóza ;)
justhpeter
Szerintem itt sokan tévedésben vannak. Lássuk Orbán helyzetét:
a) ha novemberben nem lesz januárig visszamennő nyugdíj korrekció minimum 3%-ban + a 2024-re vonatkozó döntés szerint januártól csak 6% lesz a nyugdíjemelés, akkor Orbán kettős szorításban lesz, hiszen egyszerre két szavazáson lehet leszavazni, amivel külföldön és belföldön is nevetségessé válhat.
b) mivel az idei évi szar helyzete miatt bár igény volt a legalább fálévi korrekcióra időhúzással válaszolt, amivel akkor sem javít a helyzetén, ha novemberben 3% és januártól 6% marad továbbra sem javul az előzőleg említett helyzete.

Gyakorlatilag az a helyezt, hogy kormányzati elemzés szerint is eltávolodott félmillió szavazó. A nyugdíjasokat érintő bánásmód kb 2,5 millió embert érint. Ha az érintett 3 millió embenek csak a fele nem szavaz a fideSS-kdnp-re, Orbánék végjátéka elindul és hónapról hónapra felgyorsulva véget vet a NER-nek.

Természetesen a korrekt számítás alapján azt a lehetőséget is számba kell venni, hogy mindkét választáson a NER csapat fog aratni. Ezt követően a nyugdíjasoknak, az egészségügyi dolgozóknak és a pedagógusoknak viszont a hogyan továbbról el kell gondolkzniuk.
rücsü41
@Nessy: Azt gondolom, hogy ezt a módszert választják a hatalmasok amit írtál.Rá bízzák egy külső semlegesnek tűnő hivatalra, a KSH-ra, és azután mossák kezeiket mint Pilátus .Ez ellen még apellálni sem lehet, mert bíróságon a KSH számait nem lehet vitatni.Szar emberek ezek a vezetők nem a szegényt a nyugdíjast segítők!Attól nem tartok illetve azt nem várom, hogy a nyugdíj korrekció alacsony volta, vagy elmaradása miatt a FIDESZ népszerűsége akkorát csökkenne , hogy félni kellene a "fijúknak" attól hogy nem ők lesznek a választások győztesei, mert az eredményt ez a kormány fogja megállapítani és közölni,s afelől, hogy ilyenkor egy kicsit elrugaszkodnak a tényleges számoktól ahogy szoktak szinte biztos vagyok.Ha ekkora áremelkedés, infláció után, tudva azt ,hogy az EU egyik legszegényebbjei lettünk és minden szociális , kulturális, egészségügyi és politikai intézményünk a porban hever és aki ezt csinálta még mindig két harmaddal kormányoz zavartalanul immár negyedik cikluson keresztül, annak nem kell tartani semmitől, mert ez a nép vagy agonizál és már nem érdekli semmi, vagy apolitikus lett és önbizalom hiányában szenved és azt gondolja ténylegesen hogy ezt az országot "csak a FIDFESZ!"vezetheti,vagy a nép elment ,itt hagyta az országot és nem érdekli jövője, vagy belátta, hogy itt a politika ezer év óta nem változott semmit, mert mindig van és lesz felettünk egy olyan réteg aki meglop , megcsal , becsap bennünket és úgy uralkodik ahogy régen a nagy római diktátorok tették.Csak az a baj hogy mi arra sem vagyunk hajlandóak hogy emlékezzünk, volt egy március idusa amikor a diktátort a hidegre tették, mert már ők sem tűrtek el mindent!
Eladott Ország
"A kormány szerint nem biztos, hogy szükség lesz évközi nyugdíjemelésre" amikor már a szavazótáborra , sincs pénzlefordítva: túl sokat loptunk és kiürült a kassza. Persze, hogy nem, legközelebb 2026-ban választás előtt lesz rá szükség. A nyugdíj nem arra való, hogy emberek megéljenek belőle, hanem hogy helyesen szavazzanak a jobbágyok. szerintük bőven elég tápláléknak, hogy a szájukba szarnak. Pedig muszáj lesz, mert éhenhal a szavazóbázis. A számok, a racionalitás, a józan ész, a szakértelem, ezek mind üldözendők a nemzethy’ szocializmusban. Propaganda kell a népnek, és külső illetve belső ellenség, hogy a szellemi táplálékuk a gyűlölet legyen. Végtelenül aljas és pofátlan kormány! Arra játszik, hogy jövőre vagy éhen pusztul vagy belehal a mai egészségügyi állapotokba egy csomó nyugger és így spórol majd rajtuk. Eddig is ez volt a cél." A kormány szerint nem biztos, hogy szükség lesz évközi nyugdíjemelésre..." - naná, hiszen most épp nincs választás, lexarják, hogy az öregek éhen döglenek, míg ezek a rohadék gazemberek havi több millákat tesznek zsebre. Az is mekkora gerinctelenség már, hogy nyugdíjasoknak kell hitelezni ezeket a gennyedékeket.
Eladott Ország
Feri bátyám az idén nem lesz nyócvanas’, vissza kellene adni úgy 60-at, abból a nyolcvanasból. A többin meg állampapírt kellene venni, arra meg már ihat hideg vizet is, de addigra azt is duplájára emeljük. Majd kiáll az ügyeletes nagyfejű és elmondja, hogy Brüsszel a nyugdíjemelésre sem küld pénzt és a háborúpárti baloldal ne áskálódjon. És lesz olyan idióta, aki ezt elhiszi. Na Feri bátyám! Nem jön a nyolcvanas! Hívja meg a puhost megint egy pohár direkt termőre. Kisérőnek egy kis metiles pálesz, hadd merevedjen tőle a geci. A nyugdíjas infláció 40 %. Csak szólok. Amikor az élelmiszer infláció 44 % volt, akkor hogy is jött ki a 10%? És az ők általuk ( állampárt) hazudott szám 25% . Tehát nincs rá pénz. A pénz kell a NER lovagoknak. A kormány majd a KSH adatai alapján dönt. És abban az adatokban meg is bízik, hisz előtte már leküldi neki.
Eladott Ország
Megmondta annak idején: „Év végén, ha úgy vannak a számok, akkor emelek megint". Na, hát most majd "nem vannak úgy a számok". Mert egyes egyenlőbb állatok kicsit mélyebben nyúltak a közös bukszába. A számok pedig úgy lesznek, hogy ne kelljen emelni. Csak egy telefon és a KSH azonnal kimutatja a reálnyugdíjemelkedést. Az új főnök állása múlik rajta! A NER-ben csak egy telefon a Karmelitából a KSH-ba és az inflációból deflációt csinálnak. 1. Ha akarják, holnapra átírják a nyugdíjtörvényt, hogy nem jár emelés. 2. Hogy "mekkora nyugdíjemelés lenne méltányos." Ezek a MÉLTÁNYOS szónak nem ismerik a jelentését, de tetszik nekik a hangzása. 3. Pénz nincs. Orbán alatt sose kaptak a nyuggerek emelést... az inflációs korrekció ugyanis nem emelés. Ráadásul nem véletlenül "felejtették el " a svájci indexálást. Az orbán rezsimnek SOSEM Magyarország volt az első, hanem a hatalma megtartása(bármi áron) és a vagyona gyarapítása, a magyar családokat, melósokat, és nyugdíjasokat magasról leszarták. A fideszmaffia, és a csuti varangykirály a 13-éves ámokfutása alatt teljesen tönkretette, és kifosztotta hazánkat, illetve eladósította, kiszolgáltatta, és kiárusította a Kínaiaknak, és az oroszoknak, amivel hazaárulást követtek el. Tehát a lényeg az, hogy valszeg a nyugdíjasok nem fognak évközbeni nyugdíjemelést kapni, ugyanis üres az államkassza, mert orbán, és bűnbandája kifosztotta.
Yoda69
Majd a valasztasok elott odaadjak. Igy ket legyet utnek egy csapasra: most nem koltenek a nyugdijemelesre, valasztaskor meg a nyugdijasok csak az utolso emelesre fognak emlekezni, arra nem hogy ez mar fel eve jart volna nekik, es igy tovabbra is a fideSSre x-elnek.
Eladott Ország
@sgl: ma, 14:35 ♦ "Orbán Viktor fizetése 3 millió 555 ezer forintról 4 millió 178 ezer forintra emelkedett (egy éve még csak 1,5 millió forint volt a kormányfői fizetés), és mivel neki jár a képviselői alapfizetés is, így összesen bruttó 5 millió 725 ezer forintot kap havonta. Tavaly nyáron a miniszterek több mint 30 százalékos, a képviselői tisztséggel is rendelkező államtitkárok pedig 50 százalékos fizetésemelésnek örülhettek a kormányfő jóvoltából."
Az orbáni matematikát kell figyelni, közben a pénz úgyis elveszti közpénz jellegét. Ideje egy CÖF-felvonulásnak a mocskos brüsszelita bagázs ellen.
Nyírfa
@Eladott Ország: 13.24

Nem a lelke, azt nem is ismeri, az egója jár a pokolban, itt a földön.
Nyírfa
Nem aggódnak, hogy a nyugdíjasok majd válaszolnak a voksolásukkal, mert hoznak egy törvényt, hogy az itt dolgozó külföldiek - Vietnám, India, Fülöp-szigetek, Mongólia stb - szavazhassanak. A probléma megoldva.
balos
@Nyírfa: Ennek a geci nem egója hanem űr van a nyakán,ami még a levegőt is pénzzel asszociálja!Addig él,amíg lopni tud aztán megy ahova már várja a "tanító mestere" a hitler!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 16:47 ♦ Először is egy idióta elmebeteg vagy, mert összemosod a liberalizmus a fasizmussal! Az infláció mérésére szolgáló fogyasztói kosár egyik meghatározó eleme az üzemanyag, ami jelentősen emelkedik. Mivel az lényegesen nagyobb súllyal szerepel, így nem igen érződik semmiféle inflációletörés ... ennyi! Tehát, ha nem lett volna magasan rögzített hatósági ár, (ársapka) magától is letört volna az infláció! Vagyis már régóta olcsóbbak lennének! Ez nyílt beismerése annak, hogy mesterségesen fenn kell(ett) tartani a magas árakat, hogy azok magasabb ÁFA-bevételt termeljenek az államnak. A forint pedig permanensen romlik! Varga Mihályék nem tagadják: 425 forintos euróval számolnak az őszre. A kabinet Brüsszelre mutogatva növeli januártól több mint 40 forinttal az üzemanyagok jövedéki adóját. Pedig a forintgyengülés miatt előállt uniós emelési kötelezettség ennek töredéke . Cicuska b+, ez nem a fidesz szeminárium szintere , te seggfej!
izéke
@Eladott Ország: kár magyarázni neki,ő is tudja de akkor is ezt irja mert egy hitvány ócska féreg ez a macska,arra jó csak ,hogy lapáttal agyoncsapja az ember
Nessy
@izéke: Agyoncsapni??? Max. fejbe vágni!
Dr plágium
Nemcsak próbálja meg is teszi. Arra megy minden döntés pl. a kötelező akciók.. vagy beszerzési
áron való értékesítés. Két legyet üt egy csapásra, nem emeli nyugdíjakat és csapást mér a külföldi áruház láncokra. Aztán marad nekünk a CBA ...
ómió
Efftársak! Ti azt elhazudni próbáljátok kétségbeesetten!
Yoda69
@Őrnagy: Naci Barom! Amit idehanytal tele van hazugsaggal es csusztatassal. Fuss neki meg 1x!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.