Akár két hetet is csúszhatnak az augusztusi nyudíjak.

Fennakadás lehet az augusztusi nyugdíjakkal – Durva késéssel kapják meg az idősek a pénzüket

Fotó: 123rf.com

Szerencsések, akik bankszámlára kérik a járandóságukat, mert akkor már augusztus 11-én megérkezhet a nyugdíjuk, ám akiknek a postás hozza, akár 27-éig is eltarthat a kézbesítés.

Az augusztus havi nyugdíjakat 2023. augusztus 11-én (pénteken) utalja el a Magyar Államkincstár. Így az, aki bankszámlára kérte a járandóságát, már augusztus 11-én hozzájuthat nyugdíjához. Amennyiben valaki az ellátást postai úton kérte kézbesíteni, annak az ún. nyugdíjkifizetési naptárban rögzített kifizetési napon viszi ki a postás a pénzt – írja a HRportál.hu.

Mivel a posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat, ebben a hónapban a postai kifizetésre augusztus 11-e és augusztus 27-e között lehet számítani.

Forrás: HRportál.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
@Horizont: Azért mert elfogyott a pénc. Csödörög a csőd ördög.
Nessy
A közbeeső hétvégék miatt igy jön ki a 12 munka nap. Arról nem beszélve, hogy az amúgy is kevés postás egy része szabadságon van/lesz! Ez van!
szép új világ
@Horizont: Baj van elég, a pénzből van hiány!
Nessy
@Maccska: Mi ebben a meglepő? Miután 12,-e munkaszüneti napra esik, a jogszabály szerint az előtte való munkanapon kell utalni. Ezt minden esetben akkora csinnadrattával közlik, mintha ez egy rendkívüli csoda lenne!A posta pedig 12 munkanapon kézbesíti a nyugdíjakat! Ha több hétvége esik ebbe az idő intervallumba, csúszik a kifizetés. Ilyen egyszerű.
namihami
Ekkora összegnél már az egynapos késedelem kamata is szép summa! És ha több...
vacsi
Agyalágyult firkász! Kinek a megbízásából keltesz pánikot?! Már év elején részletesen megírták, hogy a nyugdíjakat 2023-ban melyik hónapban mikor utalják, illetve, hogy minden hónap 12.-e után postázzák. A szomszédasszony is postán kapja a nyugdíjat, minden hónap 20-25 környékén kiáll a kapuba, és várja türelmesen. Hol itt a hiba?!
Lepényleső
...aztán két hónapot,majd évet,- hiszen ők mindenkinél jobban teljesítenek?
Nessy
@Maccska: Mihez képest nézed a szokásos időt! Az egy nappal előbbi utalás is a jogszabály szerint történt, tehát kár volt belőle ekkora csodát csinálni. A postai kézbesítést jogszabály írja el. Az viszont előfordulhat, hogy a szabadságok, és a kevés kézbesítő miatt helyenként valóban a vártnál egy- két napot csúszhat a kézbesítés. Ami a szomorú, hogy nem kevés nyugdíjasnál ez bizony probléma!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.