Három éve két új sebességmérőt is telepített a fővárosi önkormányzat a Váci útra: kifelé a Ferrari szalonhoz befelé pedig a Duna Plazánál lévő MOL benzinkút vonalában, ahol gyakoriak az illegális gyorsulási versenyek.

Fix traffipaxot telepítettek Budapesten erre a helyre

Aranytojást tojik. Forrás: Pixabay

A kamerák negyed év alatt háromezer gyorshajtást rögzítettek, mielőtt kilőtték volna őket. A belváros felé vezető oldalra kihelyezett eszközt még tavaly novemberben rongálták meg, a másik kamerát idén februárban törték be – írja a HVG.

Az összetört kamera helyett újat telepítettek a helyszínre, a kifelé vezető oldalon hatalmas dugót okozva ezzel múlt pénteken délelőtt. Ezúttal magasan a sávok fölé került a rendőrség számára pénzt termelő eszköz

– írja a Vezess.hu. Az új kamera messzebbre is „lát” majd – reméljük a jogszabály szerint kötelező figyelmeztető táblát sem „felejtik el” kihelyezni.

2023-ban – nyilván nem függetlenül az állam egyre nagyobb pénzzavarától – 408 854 alkalommal szabott ki gyorshajtásos bírságot a rendőrség. Ez jelentős, 40,3 százalékos növekedés 2022 első feléhez képest.

Forrás: HVG, Vezess
Fotó: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Vajon miért a nagyobb balesetek után vannak ezek a buzgóságok ? Vajon miért van az, hogy a rendőrségi akciók nagyobb része akkor van, amikor a belügyben pénzhiány van ?
balos
@justhpeter: CSAK!Ha fogy a nép,megoldják keleti "turistákkal"!Leszarja a "gyalogokat"!Ilyen "bástyákkal-futókkal és húsz-árokkal nyerő a keletre élvező törpe!
justhpeter
@balos: Igen ám ! De ez akkor is így volt, amikor még nem züllesztették le a közlekedés oktatást és nem a pénzbehajtás volt a fő műsorszám.
balos
@justhpeter: Nincs vita!A kultúrha már csak ilyen!A zűllés útja egyenes és a szakadékba vezet!Nincs kitérés,ha a barmok vezetik a "naszádót"!
namihami
Vajon miért kellett és kell ezeknek a berendezéseknek a helyzetét bejelenteni? Tény, hogy a hazai (és sokhelyen a világ) közlekedési szervezése kaotikus, de ez nem azt kéne hogy jelentse, hogy lesz..juk az előírásokat! Arról már nem is beszélve, hogy rengeteg baleset következik be azokkal az elmegyenge vezetőkkel, akik (általában) hozzájutnak egy olyan járműhöz, ami azt a kényszerképzetet okozza bennük, hogy nincs senki, aki nekik parancsolhat! És akkor jön a biciklis a hídon, a nagy BMW és a kis Suzuki ""koccanása!
Találós kérdés: Általában kit visz el a szirénázó- vagy a feketeautó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.