Takács Péter szerint luxus, hogy 150-200 emberre jut egy háziorvos, az egészségügy problémáiért pedig alapvetően a „szocialista” ellátórendszer a hibás.

Államtitkár az egészségügyről: „Legyen olyan, mint egy öntisztító sütő”

MTI/Szigetváry Zsolt

Hosszú interjút adott a szektort érintő terveiről Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a Portfolio-nak. Szerinte ami most történik, az az egészségügy rendszerrének átfogó felülvizsgálata, a cél pedig, hogy ez rendszeresen megtörténjen:

A rendszer legyen olyan, mint egy öntisztító sütő. Attól függően, hogy milyen témáról beszélünk, 1-3 évente legyen képes önmaga mérésére, az eredményekből tudjon következtetéseket levonni, majd saját maga változásokat generálni

– fogalmazott. A legfontosabb területekről kérdezve, Takács ezt mondta:

Az alapvető probléma, hogy egy szocialista, fejnehéz kórházi ellátórendszert üzemeltetünk. Ezzel szemben egy modern egészségügyi ellátórendszer nagyobb hangsúlyt fektet a megelőzésre.

Arra a kérdésre, hogy ez a kórházi ágyak számának csökkentését jelenti-e, azt válaszolta:

Mindenki az ágylábakat számolgatja, de nem az a lényeg, hanem az ellátott esetek száma. Az ellátott esetekből a jövőben sem lesz kevesebb, viszont az orvostudomány fejlődésének hála a kórházban töltött idő jelentősen csökken.

A kórházakról azt mondta az államtitkár, nem bezárják, hanem átalakítják azokat:

Szakrendelés, tartós ápolás, egynapos sebészet, belgyógyászati típusú tevékenységek – erre mindenhol szükség van. Ezeket kell fenntartani mindenhol, továbbá 24 órában elérhető betegfogadást a sürgősségi eseteknek.

Lényegében a szakemberhiányt is elismerte Takács – bár szerinte „abszolút” értelemben nincsen orvoshiány –, aki ezért szintén a „szocialista” intézményrendszert okolja:

A már említett, magunkkal cipelt szocialista intézményrendszert nem lehet lefedni humán erőforrással.

A háziorvosi ellátást is fölöslegesen emberigényesnek tartja, mivel, mint fogalmazott:

Luxus, hogy 150-200 főre tartunk fent praxist.

Azt is állította, az orovosknál a töredékére esett vissza a külföldre vándorlás. A központosításról pedig ezt mondta az államtitkár:

A megfelelő helyre tesszük a döntési pontokat.

Forrás: Portfolio.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Bazdki,,,ez egy ( szintén ) idióta. Nem véletlenül államtitkár. Az agyamat eldobom..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@kereső: Vármegyei ispotály már van, akkor lehet vármegyei körzeti orvos is! Ugyanis az már nem háziorvosi színvonal! Az orvos az ispotály földszintjén lévő rendelőben reggel 8 órától délután 16 óráig fogadja a betegeket! 8 óra a munkaidő!!! Időpont kötelező. A fekvő betegek meg gyógyuljanak meg annyira, hogy időpontra odaérjenek a rendelésre! Otthon elhalálozni csak rendelés után, ügyeleti időben!
CsipkeRózsa
Van másik is:

"KAPCSOLAT

BELÉPÉS
KIEMELT FŐ HÍR/MAGYARORSZÁG
Orbán az utolsó Soros-katona, aki elhagyja az országot
augusztus 14, 2023augusztus 15, 2023 11 perc olvasási idő 10 Comments




Orbán Viktor 1989-90-ben Soros György támogatásával és a Soros Alapítvány ösztöndíjával Oxfordban tanult. Orbán volt az elsők egyike, ha nem a legelső „Soros-katona”, akiket Soros György kiválasztott arra, hogy a halál kultúráját terjessze a liberális demokratikus jogállam és a felvilágosodás eszméjének leple alatt. Soros gonosz terve szerint neki kellett volna a magyar nemzethalált beteljesítenie, az ő feladata lett volna a nemváltó műtétek bevezetése a magyar óvodákba, a nemzeti érzés megfojtása és a Pride felvonulások szervezése az egyházak templomai elé.

Orbán Viktort azonban csak rövid ideig tudta megtéveszteni Soros György, mert Orbán Viktor egy idő után (miután útját állta az SZDSZ a hatalom felé vezető úton) átlátott a zsidó szitán. Azonban Soros György ármánykodása egy időre elvakította a tisztánlátását, és bedőlt olyan hazugságoknak, mint nyitott társadalom, emberi jogok, törvények uralma, hatalmi ágak megosztása, diktatúrák elutasítása, egyenlő és szabad választások, humanizmus, emberség, szolidaritás, politikai korrektség és tisztesség. Még olyan kiválóságok is bedőltek neki, mint a tisztán gondolkodó Kövér László.

Soros káros befolyásának hatására Orbán Viktor a Hősök terén elmondott beszédében távozásra szólította fel az orosz barátainkat, beállt a nyugati blokkba, megtagadta az olyan közös keresztény értékeket, mint a sajtószabadság korlátozása, a másképp gondolkodók üldözése és a politikai gyilkosságok. Orbán Viktor első Soros-katonaként a Liberális Internacionálé alelnöke volt, támogatta Magyarország uniós csatlakozását és NATO-tagságát. Ha nem ébred fel időben, és nem győz a lelkében a nemzeti jó a liberális gonosszal szemben, Soros talán Ukrajna-pártit is csinált volna belőle.

Soros azt akarta, hogy Orbán egy nyitott, befogadó,...
infinity
Takács Péter államtitkár csak annyira nagyon hülye, mint az összes többi fasiszta maffia orbánista országrontó, népvesztő államtitkár!
Hazudnak orrvérzésig - az Ördög fattyai !!!

Magyarország nem Mária országa, hanem Sátáné, az Ördögé !!!
Havanagi
@Őrnagy: Édes jó Istenem! A prevencióról beszélni ebben az országban egyszerűen futurisztikus.Majd,ha nem lesznek agyonhajszolva az emberek xarért-húgyért,majd ha nem élnek az emberek általános fenyegetettségben és VÉSZHELYZETBEN(mint már évek óta),majd ha nem lopnak ki alóluk mindent(oktatás,kultúra,egészségügy...,)majd,ha visszakapják a jogállamiságot,majd ha embernek lesznek nézve,akkor kezdődhet a prevenció,amiről kegyeskedtél említést tenni.
balos
@telegdilaci: Ezt a felvetésedet minden nem nemzethy kurva "vakon" olvassa,mert a génhiba kötelez!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.