Ezt a gondolatot osztotta meg a nemzeti ünnep alkalmából a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Vargha Tamás, a Honvédség központi ünnepségén, a Bálna Honvédelmi Központban – közölte az MTI.

Vargha Tamás: „István király életműve figyelmeztet bennünket a veszteségeinkre” – így zajlott a Magyar Honvédség központi ünnepsége

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Vargha kiemelte, hogy Szent István király egyedülálló módon határozta meg a magyar nemzet sorsát, neve pedig összefonódik az államférfi, egyházalapító és hadvezér fogalmával.

Az államtitkár rámutatott, hogy István király a kereszténység korai időszakában állt az ország élén, amikor a hatalmi harc tétje az ország politikai berendezkedése volt. 997-ben legyőzte Koppányt, mely lehetővé tette egy új politikai rendszer bevezetését, ami "évszázadokon át naggyá tette országunkat".

Vargha Tamás hangsúlyozta, hogy az államalapítói és uralkodói munkára való emlékezés nemcsak erkölcsi kötelesség, hanem figyelmeztetés is arra, hogy veszteségeink vannak, amelyeket meg kell védenünk. Kiemelte, hogy az erős, modern Magyar Honvédség kialakítása kiemelt szerepet kap a nemzeti életben, és az elődeink példájának követése kulcsfontosságú a jövő generációinak.

A rendezvényen kinevezésekről, előléptetésekről szóló határozatokat hoztak nyilvánosságra, valamint kitüntetéseket és elismeréseket adtak át a résztvevőknek. Vargha Tamás hangsúlyozta, hogy Szent István király életműve és áldozatkészsége példát ad a ma és a jövő magyar katonáinak, és azt a hagyományt kell továbbvinni, amit ő és elődeink teremtettek.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
"veszteségeink vannak, amelyeket meg kell védenünk."

Meg kell védenünk a veszteségekeinket? Hogyan és miért?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Giovanni Alba: Amikor a magyarok hont foglaltak, Európa népei már keresztények voltak. A kor parancsa volt a kereszténység felvétele, vagy marad nomád-és pogány de akkor elpusztul.
kereső
@Eladott Ország: 17:37 A fideSS teljesen hűbéri társadalmat akar?, kora középkorit? Királlyal, nádorral, főurakkal , és sok-sok rabszolga sorsú nincstelennel? És főleg államegyházzal?
kereső
Juszt László kérdez- orbántól:
“Az egyházakban politikai szövetségest kereső pártok olyan elkorhadt régi világot képviselnek, amely soha nem fog visszatérni Magyarországra.” Egyetért ezzel a véleménnyel? Ha nem az igen érdekes, mert ezt Ön mondta a Fidesz IV. kongresszusán 1992-ben Pécsen.
És mit szól ahhoz a megjegyzéshez, hogy “mi továbbra sem fogunk engedni annak a csábításnak, hogy ellenfeleinket végső soron ne partnereknek, vetélytársaknak, hanem kiiktatandó ellenségnek tekintsük”? Ezt ugyanabban a beszédben mondta.
“Az egyházak hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelő tábort akarnak csinálni Magyarországból.” Ezt is Ön mondta, de akkor mégis miért tette szolgáivá az egyházakat a nekik juttatott mérhetetlen összegekkel?"
balos
@Giovanni Alba: Minél inkább hazudik annál inkább megfelel az országot irányító új "döbrögiknek"!A hazugság kötelező a nemzethy kultúrháknak!
Giovanni Alba
@kereső: ma, 18:22
Igazad lehet, sőt, valószínűleg neked van igazad, de a Kárpát-medencében élő népek nem voltak keresztények, tehát ez kiesik. Csak kicsit olvastam bele a történelem ezen fejezetébe, de úgy tűnik, lett volna más, kevésbé drasztikus út is.
Könnyen lehet persze hogy tévedek, és csak csapong a képzeletem. Volt viszont példa olyan birodalmakra, ahol igencsak sokféle vallás és életmód dívott, tehát nem feltétlenül volt uralkodó a vagylagosság és a kizárólagosság.
Igen, helyes a sejtésed, túl sok volt a kalandregény, az alternatív történelmek történetei.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.