Nincsenek köztük az EU-s tagállami vezetők, ugyanakkor több autoriter, populista és oroszbarát vezető igen.

Orbán meghívta a „barátait” az atlétikai világbajnokságra, a lista félelmetesillusztráció, MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Euronews szerint magyar miniszterelnök az atlétikai vb alkalmából számos ország vezető politikusát meghívta, ám EU-s tagországi vezető egy sincs köztük. Sőt: a NATO-ból is csak Recep Tayyip Erdogan török elnök találtatott méltónak a meghívásra – tudatta a Népszava.hu.

Ugyanakkor Szerbia, Katar és számos közép-ázsiai ország vezetői – zömmel autoriter, populista és/vagy oroszpárti politikusok – a terv szerint mind Magyarországra érkeznek.

A szemle szerint az Orbán-kormány a nyugati partnereivel szemben folyamatosan sértő és ellenséges magatartást tanúsít, de a miniszterelnök az atlétikai vb apropóján számos kétoldalú találkozót tervez a következő napokra.

Az eddig említettek mellett például Azerbajdzsán, Kirgizsztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán vezetőivel, valamint a boszniai szerb entitás oroszbarát szakadár vezetőjével, Milorad Dodikkal is lesz megbeszélése.

Emellett természetesen kínai üzletemberek is érkeznek. Orbán Viktor az állami médiának adott szokásos pénteki, interjú formájú rádiónyilatkozatában Magyarország „politikai barátainak” nevezte az autoriter vezetőket.

Forrás: népszava.hu

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Betartja a mondást: Világ diktátorai egyesüljetek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
@telegdilaci: Szégyen! Ez az elmebeteg kormányzó a 60 éve alatt már annyiszor váltott köpönyeget, hogy összeszámolni is nehéz, annyi mindent mondott (hazudott) és annak az ellenkezőjét, hogy teljesen hiteltelenné vált! A fideszes politikusok (is) tartják hatalmon és nem tehetnek mást, mint kiállni mellette, amig ő van hatalmon, mert ha egyszer végre felbomlik a rendszerük, akkor emberi számítás szerint csúnya vége lehet a hosszú orbánc-uralomnak. Jó lenne minél hamarabb, mert iszonyatos a kár, amit okoznak, remélem megéljük még a nagy változást!
kereső
@colibri: 1998 áprilisában Orbán így szónokolt: „Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.”

1993-ban fennen hirdette: „Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.”
colibri
@kereső: Számtalan múltbeli szónoklatát lehetne idézni... ma már egyik se ül... ez egy kivénhedt aljas rókává vált! Mit is mondott Hadházynak a parlament folyosóján?? Hát azok a mondatok pontosan őrá passzolnak. Hogy miért nem veszik tudomásul a zemberek? Miért csak Gyurcsányt tartják tolvajnak és hazugnak, amikor orbáC ezerszer felülmúlja? ...na erre nincsen magyarézat.
Eladott Ország
@ómió: ...315 000 000 000 forintból (11,6 lölöjachtnyi) összejött az atlétikai vb. , ami aztán tekintve, hogy atlétikában nem vagyunk túl nagyok (tisztelet a kivételnek), a későbbiekben sok mindenre nem lesz használható, hacsak egy-két Kis Grófo, Tóth Gabi, Nagy Feró koncertet nem rendezünk ott. Diktátorok, kerül amibe kerül nagyon szeretnek nagy világversenyeket rendezni, és ott vilogni, mekkora demokrácia van az országban. Az M1 szerint több, mint 200 ország fogja figyelni az atlétikai világbajnokságot. Jelenleg 195 ország van a Földön és ebbe már a Vatikánt is beleszámolták! Ez történik ha egy ingyenélő cigánybűnözőre bízzák egy ország irányítását...
twitter.com/janos_hary/status/1692936536126267634/photo/1
kereső
@colibri: Orbán nem "szőrét hullató vidéki róka", hanem egy veszett róka...
ómió
@Eladott Ország: Szóval, a magadfajta bolsi görények libalegelőn rendezték volna, amire külön még ráhazudnotok se kell semmit: az maga az "efftársi tradicionális szinvonál" - már a "haladó bolsevizmus" létezése óta! Azért dívik a kolduskurzus minden "regnálásotok" után!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.