Nincsenek köztük az EU-s tagállami vezetők, ugyanakkor több autoriter, populista és oroszbarát vezető igen.

Orbán meghívta a „barátait” az atlétikai világbajnokságra, a lista félelmetesillusztráció, MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Euronews szerint magyar miniszterelnök az atlétikai vb alkalmából számos ország vezető politikusát meghívta, ám EU-s tagországi vezető egy sincs köztük. Sőt: a NATO-ból is csak Recep Tayyip Erdogan török elnök találtatott méltónak a meghívásra – tudatta a Népszava.hu.

Ugyanakkor Szerbia, Katar és számos közép-ázsiai ország vezetői – zömmel autoriter, populista és/vagy oroszpárti politikusok – a terv szerint mind Magyarországra érkeznek.

A szemle szerint az Orbán-kormány a nyugati partnereivel szemben folyamatosan sértő és ellenséges magatartást tanúsít, de a miniszterelnök az atlétikai vb apropóján számos kétoldalú találkozót tervez a következő napokra.

Az eddig említettek mellett például Azerbajdzsán, Kirgizsztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán vezetőivel, valamint a boszniai szerb entitás oroszbarát szakadár vezetőjével, Milorad Dodikkal is lesz megbeszélése.

Emellett természetesen kínai üzletemberek is érkeznek. Orbán Viktor az állami médiának adott szokásos pénteki, interjú formájú rádiónyilatkozatában Magyarország „politikai barátainak” nevezte az autoriter vezetőket.

Forrás: népszava.hu

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Betartja a mondást: Világ diktátorai egyesüljetek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Betartja a mondást: Világ diktátorai egyesüljetek!
Sziszifusz
" Madarat tolláról, embert barátjáról ismerni meg. "
NAttila
Nagy megtiszteltetés, hogy muszlim vezetők is jönnek egy ilyen nagyszerű keresztény ünnepre, Szent István királyunk napjára és a Magyar Állam születésnapjára. Nekem külön élmény hogy itt lesz a Türkmén Basi, mert tőle az agymosott és lapoföldhívő libernyákok vísonganak!
infinity
Egyre több a diktátor és ezek tényleg fel akarják forgatni a világot és maguknak akarják a világhatalmat.
De van egy apró bökkenő, a diktátor egy nárcisztikus fajta és nem bír hosszútávon összefogni senkivel!
Az eredmény? Csak szétcsesznek mindent és káoszba taszítják a társadalmakat!
NAttila
@colibri: Honnan tudsz ilyen nagyszerű sztálinista mondásokat?
NAttila
@infinity: - Rosszul látod, ide jönnek muszlim vezetők akik hajbokólnak nekünk igazi keresztényeknek. Ezek mind a csicskásaink lettek!
NAttila
@Sziszifusz: - Nagyszerű dolog hogy ilyen emberek jönnek hozánk, egy szabad, független, demokratikus jogállamba. Tőlünk fognak igazi demokráciát tanulni és nem lesznek áldozatai az amerikai elnyomásnak, mint Sziria, Libia, Afganisztán stb. Ne beszélve arról hogy nagy részün rokon népek, Attila unokái, ahogy mi is azok vagyunk.
Toller Béla
Azért ez a magyarság legalja, ismerjük be ! Ennél lejjebb már csak akkor lennénk, ha kifejezetten Htler Adolf képe lenne rászegezve a magyar parlamentre (esténként kivilágítva), karlendítés lenne a fidesz átal előírt köszönési forma, és rendőrség csúcsos kalapban fogdosná össze a sorosistákat meg a libernyákokat. Amúgy nem vagyunk messze ettől sem ! Hol késik régi dicsőségünk ? Mi a fenére esküdözött itt az állami alkalmazottak tömege, a sereg, a rendőrség, a bírák ? Csürhévé aljasítja mindezt egy falusi tahinger ! Meg a bűnöző haverjai. Na és a többi, ezen 50 ezer börtöntöltelék híján ?
Béla333
Remélem ki is tünteti mindegyiket! Az olyan kommunistás dolog...
gina
Hát kit hivna már meg ez a pedofil zsiros disznó, skizofrén rém, mindegy kicsoda csak ö diszelegjen,,aljas kis putris
human
Gyerekkoromban volt rendszerváltás. Diákként azt hittem Magyarország elindult a szabadság útján és naivan azt hittem nem fogunk visszafordulni az úton. Kinevettem a személyi kultuszt ápoló országokat. Kinevettem azokat a társadalmakat amik nem kergették el diktátoraikat.
Szomorú hová süllyed ez az ország. Nem tanuluk, pedig jártunk már itt, emlékeznünk kellene.
Nessy
Embert barátjáról! Ezzel egy probléma van, hogy az országot is azonosítják a cezaromániás vezetőjével!
Sziszifusz
@NAttila: 13:43

Nem az az igazán ciki, hogy ezek a távoli rokonok (???) eljöttek erre a sporteseményre, ha egyáltalán emiatt jöttek ezzel egy időben, hanem az, hogy az EU szövetségeseink vezető, nem.
Igazán gyanússá az teszi a dolgot, hogy Erdogán is várható az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk ideje alatt történő un. munkamegbeszélésre. Valamiféle szövetkezés várható Huxit esetére ???
Ahogy szokták mondani: " Valami bűzlik Dániában." ( rohad az államgépben valami.)
human
@Nessy: Kénytelenek lesznek a harmadi, negyedik, sokadik kétharmad után. Nem lehet ezt már a szemükre vetni.
Nyírfa
Kesztyűt dobott az EU és a NATO elé, azt remélve, felveszik. Most, hogy így megmutatta, milyen bátor, szuverén, és vele nem lehet cicózni, melldüllesztve , kaján vigyorral , ám letagadhatatlan izgalommal várja a reakciókat. Mint egy éretlen gyerek.
Azt nem lehet tudni, hogy mely életkorban állt meg a fejlődésben, de, hogy megállt, az bizonyos.
Mikor értik meg a magyarok, hogy a hazájuk nem elmegyógyintézet, és a vezetésére nem infantilis embereket jó megválasztaniuk.
csak úgy....
ezek lesznek ott majd a temetésén is...,csak ezek és pár shikari.
Nessy
@durbincs: Unalmas ez az állandó névsor, mikor a kutya sem törődik a sokadszorra előrángatott, oka fogyott cikkekkel, az értelmetlen szövegeivel! Ha nagyon unatkozik, sétáljon egyet a természet lágy ölén, jót fog tenni!
Toller Béla
Saját költségére azt hív meg a dácsájába, akit csak akar. De ha a Várban meglátja őket valaki, nyugodtan szedje el a belépti díjat !
justhpeter
@Nyírfa: Lehet, van abban valami, hogy kesztyűt dobott a nyugatnak, akkor viszont a helyzet az, hogy a nyugat nem veheti fel a kesztyűt ha Orbánt nem tekinti párbajképesnek. Ebben az esetben maximum kiröhögik.
Nyírfa
@justhpeter: Igen, kiröhögik, negligálják, nem hivatalosan, de kizárják a döntésekből, és nézheti, ahogy az uniós csapból már csak csöpög olykor a víz. Persze, hogy szűköl, hogy csakazértis átáll az EU riválisaihoz, ellenfeleihez, közben lesve, hogy vissza akarják-e édesgetni magukhoz az európaiak. Óriási kudarc számára, hogy ejtette a Néppárt, hogy az EU magja lesajnálja, és, hogy gyakorlatilag még az általa megvásárolt "hívek" többsége is látja: nem tud kormányozni. Ez legalább akkora trauma, mint amikor Gyurcsány felmosta vele a padlót.
És mindezt olyan pénz-, forráshiány mellett, amire a rendszerváltozás óta még nem volt példa, Ázsiából pedig , ha kap is hitelt, azok olyan feltételekkel jönnek, amelyekkel gyámság alá helyezik. Nemcsak őt, az országot is.
De nem a nemzet sorsa érdekli, hanem a renoméja. A vég nyilvánvaló.
nejlontacskó
@sgl: elég valósszínű, de félek, hogy képes ezt még fokozni!
Eladott Ország
Ugy tűnik, a kolostorgeci készíti elő a HUXITOT, de akkor nagyon rá fog b@szni!
justhpeter
@Eladott Ország: Ezt nem tartom valószínűnek. Sőt ! Ha ez veszélyeztetné a késsel. villával enni nem tudő NER lovagok (by Pesty) pénzügyi érdekeit az egyik NER-Brutus biztosan ledöfné a Cézár-Imperátort.
jáger laszló
A barátok összejönnek és +beszélik a világ folyását 1 kis stadionbeli szotyizás és tűzijáték nézése közben...
csak ennyi
barátilag
J.L.
nejlontacskó
@Eladott Ország:az a baj, hogy az már, nem huxit lesz az, hanem cover up hungarian...
csak úgy....
@nejlontacskó: csaucseszku a nagy elödje ,vagy mao...,de az é. kóreai dinasztiát is említhetném, igaz csaucseszku legalább az alakjára vigyázott...
Eladott Ország
@justhpeter: ma, 18:35 ♦ Ha Orbán betartaná a jogállami előírásokat pont az veszélyeztetné a hatalmát éppen ezért nem is akar megállapodni. A hiányzó EU-s pénzt a magyarok további megsarcolásából biztosítaná, ő és közvetlen sleppje pedig már szarrá lopták magukat. Az EU a gecinek már csak teher.
simmering73
"Orbán ezt ünnepli, a felépült "Nemzeti Együttműködés Rendszerét", a keleti despotizmushoz való csatlakozását. Ehhez hívta meg azokat, akikhez csatlakozik, kivéve a tömeggyilkos orosz diktátort, mert háborús bűnösként egyelőre nem léphet Magyarország területére, amíg papíron Magyarország az EU és a NATO tagja. Utána megérkezhet ő is, ha szerencsénk van, nem tankokkal együtt, de az sem kizárt. A magyarok olyanok, mint a Titanic utasai a jéghegynek való ütközés után. Szól a zene és táncolnak."
nepszava.us/magyarorszag-mar-olyan-mintha-nem-lenne-az-europai-unio-tagja/
simmering73
@colibri: Elsőre azt olvastam: Világ diktátorai közösüljetek! Bocsi.
colibri
@simmering73: No problem! Az is egyfajta egyesülés...
Nyírfa
@simmering73: 21.41

" A magyarok olyanok, mint a Titanic utasai a jéghegynek való ütközés után. Szól a zene és táncolnak."

Tűpontos. De az is, hogy ez az ország olyan, mintha már nem is lenne az EU tagja.
csak úgy....
@Nyírfa: tökéletes a példa! - már csak azt köll kideríteni,hogy kik kerülnek majd a mentöcsónakokba..., állítólag a III. -IV osztályon utazók nem táncoltak...
Nyírfa
@csak úgy...: 22.41

Szeretnék választani, elvégre szabadnak születtünk: Én nem a Titanicra szállok fel, hanem Noé bárkájára.
Mindenki döntse el, hogy milyen jövőt szán magának.
Egyébként a kérdésed legalább annyira jogos, mint a példa tökéletessége.
csak úgy....
@Nyírfa: jut eszembe,hogy a zenészek ...,csepregik,ferók, szikorák sem...
Edebácsi
Történelmi retró: Az orosz és a török mellé újra itt a tatár is!
Talán praktikusabb lett volna, ha a vendégeket nem a minielnök, hanem a főpolgármester hívja meg, akkor talán Orbánnak is sikerült volna néhány lesifotó-szereplés tényleg jelentős politikusokkal, de hát ezt az egója nem viselné el.
telegdilaci
@colibri:Szégyen hogy csak Autoriter Ország,vezetői jönnek hozzánk,ezekszerint már ezt a mondását is módosította Orbán amikor azt mondta az Oroszoknak ajtót kell mutatni,de vigyázzunk nehogy vissza jöjjenek az ablakon, a nyugatnak viszont ajtót kell nyitni mivel mi oda tartozunk,nem a Kelethez,szép teljesítmény sutba dobni a demokráciát,éltetni a Diktatúrát,sajnos hogy arrafelé kormányozza az elmebeteg az Országot,csak azt nem értem a Fideszes politikusok miért nem ezekbe az Országokba küldök Egyetemre a gyermekeiket,miért nyugatra?
ómió
Az "uniós efftársiját" kihagyta!? Jól tette!
colibri
@telegdilaci: Szégyen! Ez az elmebeteg kormányzó a 60 éve alatt már annyiszor váltott köpönyeget, hogy összeszámolni is nehéz, annyi mindent mondott (hazudott) és annak az ellenkezőjét, hogy teljesen hiteltelenné vált! A fideszes politikusok (is) tartják hatalmon és nem tehetnek mást, mint kiállni mellette, amig ő van hatalmon, mert ha egyszer végre felbomlik a rendszerük, akkor emberi számítás szerint csúnya vége lehet a hosszú orbánc-uralomnak. Jó lenne minél hamarabb, mert iszonyatos a kár, amit okoznak, remélem megéljük még a nagy változást!
kereső
@colibri: 1998 áprilisában Orbán így szónokolt: „Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.”

1993-ban fennen hirdette: „Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.”
colibri
@kereső: Számtalan múltbeli szónoklatát lehetne idézni... ma már egyik se ül... ez egy kivénhedt aljas rókává vált! Mit is mondott Hadházynak a parlament folyosóján?? Hát azok a mondatok pontosan őrá passzolnak. Hogy miért nem veszik tudomásul a zemberek? Miért csak Gyurcsányt tartják tolvajnak és hazugnak, amikor orbáC ezerszer felülmúlja? ...na erre nincsen magyarézat.
Eladott Ország
@ómió: ...315 000 000 000 forintból (11,6 lölöjachtnyi) összejött az atlétikai vb. , ami aztán tekintve, hogy atlétikában nem vagyunk túl nagyok (tisztelet a kivételnek), a későbbiekben sok mindenre nem lesz használható, hacsak egy-két Kis Grófo, Tóth Gabi, Nagy Feró koncertet nem rendezünk ott. Diktátorok, kerül amibe kerül nagyon szeretnek nagy világversenyeket rendezni, és ott vilogni, mekkora demokrácia van az országban. Az M1 szerint több, mint 200 ország fogja figyelni az atlétikai világbajnokságot. Jelenleg 195 ország van a Földön és ebbe már a Vatikánt is beleszámolták! Ez történik ha egy ingyenélő cigánybűnözőre bízzák egy ország irányítását...
twitter.com/janos_hary/status/1692936536126267634/photo/1
kereső
@colibri: Orbán nem "szőrét hullató vidéki róka", hanem egy veszett róka...
ómió
@Eladott Ország: Szóval, a magadfajta bolsi görények libalegelőn rendezték volna, amire külön még ráhazudnotok se kell semmit: az maga az "efftársi tradicionális szinvonál" - már a "haladó bolsevizmus" létezése óta! Azért dívik a kolduskurzus minden "regnálásotok" után!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.